Page 1

Skärgårdshemman Rävnäs , Norrtälje


Skärgårdshemman med bykänsla i klassisk Roslagsmiljö.

vi befinner oss i kanten av Rävsnäs by och här möts vi av Södergården som har stoltserat intill den slingrande grusvägen sedan mitten av 1800-talet. Huset har under årens lopp varit fullt av liv året om. Den starka bykänslan gör sig påmind tack vare att tomten om ca 4 890 m² sträcker sig längs med vägen på båda sidor.


Solen strålar ner över det klassiska tvåvåningshuset om ca 111 m². Formen, med bruten takstol, är sedan flera decennier en mycket populär byggstil runt om i hela Roslagen. Det röda huset med vita knutar smälter väl in i miljön.

Detta är en riktig pärla.


Den ljusa glasverandan ger ett välkomnande intryck och leder oss naturligt vidare in till både hall, kök, toalett och sällskapsrum. Glasverandan rymmer många och kring bordet har god mat och dryck förtärts under många år. Ljuset flödar in över Mårbackapelargonernas rosa blommor. Från glasverandan går trappan upp till ovanvåningen men vi fortsätter på entréplanet, in i köket, som med sin moderna utrustning ger goda möjligheter att laga till alla tänkbara läckerheter. Den öppna spisen sprider sin värme och ger en härlig känsla. Hallen förbinder köket med sällskapsdelen, som med fördel kan användas som gästrum. Mitt i huset ligger toaletten, som har både dusch och tvättmaskin. Ovanvåningen, som har full takhöjd, har två sovrum i vardera änden och en öppen del med plats för hela familjen. Här finns plats för både bibliotek och stort tv-rum, allt efter önskemål och smak.






 

 

Fastighetsbeteckning: Rävsnäs 2:86  Pris/bud: 5 495 000 kr Sjönära avstånd: 1 min

 

   

Byggnadstyp: 1 ½ plan Byggår: 1909 Boyta: 111 m² Antal rum: 5 rum, varav 3 sovrum Tomtareal: 4 890 m²

 

Grund: torpargrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad:trä Takbeklädnad: stående träpanel Fönster: 1- och 2-glasfönster Ventilation: Självdrag Vatten: Enskilt vatten Avlopp: Enskilt avlopp Uppvärmning: Direktverkande el/Öppen spis

 

 

  

 

 



Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer



Taxeringsvärde: 1 297 000 kr (fastställt avs år 2009)





    

Pantbrev: 1 162 000 kr

servitut: Nyttjanderätt Tele gemensamhetsanläggningar: Norrtälje Rävsnäs FS:9, Norrtälje Rävsnäs GA:2, Norrtälje Rävsnäs S:1, Norrtälje Rävsnäs S:10, Norrtälje Rävsnäs S:3, Norrtälje Rävsnäs S:4, Norrtälje Rävsnäs S:5, Norrtälje Rävsnäs S:6, Norrtälje Rävsnäs S:7, Norrtälje Rävsnäs S:8





  

Säljare: ylva svedberg



Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


I Rävsnäs är det svårt att inte njuta av det underbara läget.


Detta är stället för dig som söker ett charmigt boende i klassisk Roslagsmiljö.


En lättskött tomt med stora gräsytor som rymmer perenna blommor och växtlighet gör detta till ett eldorado för den som vill utöka sitt botaniska kunnande. Mitt på tomten står en stor ek, som soliga dagar skänker välbehaglig skugga. För den som är energisk och vill utveckla detta boende så finns det eventuella möjligheter till avstyckning och kanske nybyggnation. Kontakta Norrtälje kommun för mer information. På trädgårdstomten ligger tre gästhus av varierande standard vilket gör att även gästerna kan få dra sig tillbaka och vara ostörda när sommarnattens mörker sänker sig. Gästhusen har el och rinnande vatten så det finns möjlighet till självhushåll för den som önskar. På tomten finns även förråd och friggebod. Dessutom finns en jordkällare, där man med fördel förvarar egen sylt och saft.


Som sig bör i Roslagsmiljö, hör till fastigheten också ett sjöviste, som har soldäck och båtbrygga. Ett stenkast från fastigheten har du tillgång till detta gemyt som är få förunnat. Att varma sommardagar låta solens strålar värma dig när du sitter och njuter på bryggan och lyssnar till havets vågor är ett av de ultimata sätten att njuta på.

I Rävsnäs är det svårt att inte njuta av det underbara läget. På kvällen tar man gärna båten ut till någon av skärgårdskrogarna i närheten. Runt udden norrut börjar Norrtäljeviken, som leder till staden med samma namn. Hit kan man ta båten för allehanda shopping, restaurangbesök eller något annat roligt evenemang under sommaren. Kanske en ångbåtsbiff på restaurangbåten Norrtelje som avslutning? Gräddö Marina med sin båtmack, gästhamn och café kan också vara värt ett besök. I Gräddö finns mataffär och hit tar det bara några minuter med bilen. Ytterskärgården med många naturhamnar ligger bara någon distansminut bort. Söderarm med sina vackra badklippor når man med båten på ca 20 minuter. Detta är stället för den som söker ett charmigt boende i klassisk Roslagsmiljö med chans till ett njutningsfullt liv. Tillgängligheten med bilväg ända fram till dörren, ca en timmes bilfärd från centrala Stockholm, gör detta till en riktig pärla.


Rävsnäs 2:86

A A

B

C

B

C

E

D D

E

F G F

A. Boningshus B. Gästhus C. Gästhus A. Boningshus D. Förråd/Gästhus B. Gästhus E. C. Jordkällare Gästhus F. Friggebod D. Förråd/Gästhus G. Sjöviste med brygga E. Jordkällare F. Friggebod G. Sjöviste med brygga Situationsplan Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig Situationsplan

G


peter svensson 08-522 348 07, 070-753 08 99 peter@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm & stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Rävsnäs  

Skärgårdshemman med bykänsla i klassisk Roslagsmiljö