Page 1

utsikt i öst och väst

Ramsö


© Sjöfartsverket


m

ellan tynningö och rindö ligger vackra Ramsö med sitt bilfria lugn och barnvänliga område. Waxholmsbolaget tar dig hit året om med utmärkta reguljärbåtsförbindelser. På bekvämt pendlingsavstånd ligger Vaxholm, med hela sitt blomstrande utbud av all service

du kan tänka dig. Det tar 10 minuter från Ramsö brygga och ca 15 min från Ramsöbergs brygga att ta sig till Vaxholm. Vid den egna bryggan finns plats för flera båtar.


Ramsö är en levande ö med ett antal permanentboende. Livfull och härlig sommartid då ön befolkas av alla sommargästerna. Tyst och lugnt vintertid men inte ensamt. Närheten till fastlandet och de goda förbindelserna via Waxholmsbolaget gör att här vill många vistas året om. Waxholmsbolaget gör flera turer per dag året om till Ramsö från Vaxholm. Med egen båt blir man mycket flexibel. Ön har blandad bebyggelse; vackra stora grosshandlarvillor samt anspråkslösare sommarstugebebyggelse. Här finns öppna fält och fina promenadstråk. På ön finns ca 225 fastigheter. Det finns flera fina stränder på ön där man kan njuta av ett dopp och man kan enkelt ta sig runt med fyrhjuling eller flakmoppe. Ön har en mängd aktiviteter såsom bryggfester, valborg och, som det anstår en riktig skärgårdsö, en bra midsommarfest.

’’

Ramsö är en levande ö med en aktivitetet.


Huvudbyggnaden om ca 70 m2 är ljus och trevligt och byggdes till och totalrenoverades 2003. Sällskapsrummet har öppen planlösning till köket och öppet till nock i tak med infällda spotlights. Braskaminen värmer skönt och den händelserika utsikten över farleden är svår se sig mätt på. Utanför sällskapsrummet inbjuder den stora altanen till långa dagar i solen – markis finns när det blir för mycket av det goda. Här har man god uppsikt över hela den plana tomten där hela familjen kan trivas med lek och spel eller trädgårdsodling. Det finns flera fruktträd och upphöjda odlingsbäddar. För sena kvällar finns lusthuset som under lågsäsong även fungerar som smart förvaring för utemöbler och annat. Huvudbyggnaden har två bra sovrum, ett går enkelt att dela av till två och för den som behöver ännu mer utrymme finns redan ett färdigt bygglov som gäller ytterligare ett år. I det kaklade duschrummet finns duschplats med glasvägg , wc och tvättmaskin. Fastigheten har tillgång till vatten från borrad brunn som delas med grannen. Eget avlopp till slambrunn med infiltration.

Utanför sällskapsrummet inbjuder den stora altanen till långa dagar i solen.


Fastighetsbeteckning: Ramsö 1:253 Pris/bud: 4 500 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan med delvis källare Byggår: 1971/2003 Boyta: ca 69 m² Antal rum: 3 rum, varav 2-3 sovrum Tomtareal: 3 360 m² Grund: plintar/torpargrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: betongpannor Fönster: 2-glas isoler Ventilation: självdrag Vatten: Enskilt vatten gemensam borrad brunn som delas med grannen Avlopp: Enskilt avlopp Uppvärmning: Direktverkande el/braskamin Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 347 000 kr (fastställt avs år 2009) Pantbrev: 685 000 kr rättigheter förmån: Officialservitut Vattentäkt gemensamhetsanläggningar: Vaxholm Ramsö GA:2, Vaxholm Ramsö GA:4 Säljare: per-olov rabenius

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Braskaminen värmer skönt och den händelserika utsikten över farleden är svår att se sig mätt på.


’’

Här har man god uppsikt över hela den plana tomten där alla kan trivas med lek och spel eller trädgårdsodling.


Plan och barnv채nlig tomt


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

camilla asplund

08-522 348 05, 070-887 98 70 camilla@sjonara.se

Johan Vogel

Tommy Carlberg

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Ramsö 1 253 2013 ca 20sid ny  
Ramsö 1 253 2013 ca 20sid ny