Page 1

BAD- OCH BÅTLIV

Ortala, Väddöviken


© Sjöfartsverket


V

ID VÄDDÖVIKEN I ROSLAGEN ligger detta sjöställe med i de vackraste av omgivningar. Två fastigheter ”byggbara tomter”varav den ena är bebyggd. Egen ”sjötomt” samfällighet framför bildar en ljuvlig enhet. Allt säljs tillsammans. Tomt 1: om ca 2 245 m² har även en prunkande trädgård med massor av bärbuskar och blommor. Ett fint växthus finns

också för den odlingsintresserade. Tomt 2: om 2 338 m² och erbjuder många möjligheter, byggnation för barn och barnbarn kanske, eller uthyrning.Framför dessa ligger sjövistet om drygt 1 600 m² med bryggan och strandäng. En ogenerad oas för båt och badliv. Ett riktigt familjeställe med volym och plats för allas intressen. Husen i kombination med bryggor ger en välskött och ombonad känsla för nyttjande året om. Nere vid stranden finns massor av möjligheter för bad och båtliv. Första intrycket när man anländer till det väl underhållna och fina trähuset är en känsla av skärgård och avkoppling. Tomten ligger i två etage och huset som är beläget på det övre har en fantastisk sjöutsikt. Nedanför finns bryggor, plan gräsmatta och förråd för att förvara allt som hör till ett aktivt skärgårdsliv. En bra utformad stranddel med plats för segel- och motorbåtar, barnens lek på grundare vatten. Här är det segelbåtsdjup och plats för alla.


’’

Upplev det ljuva skärgårdslivet.


VÄ INNE I HUSET finner vi en huvudbyggnad med altanen i sydostläge. Huset ligger högt placerat med sköna gröna ytor runt om som övergår i den härliga strandanläggningen. Från huset har man full koll på båtarna som ligger vid bryggorna och barnen som leker vid vattnet. Huset är välplanerat och inleds med en trevlig förstubro och en välkomnande hall. Den leder vidare till ett vardagsrum med plats för både familjen och gästande vänner. Här finns en bra braskamin som snabbt värmer huset. Intill vardagsrummet ligger ett välutrustat kök och den härliga altanen. Två bra sovrum varav det ena är tillbyggt 1999.

FASTIGHETENS LÄGE VID VATTNET och de fina husen i kombination med strand och bryggor gör att det här är platsen där hela familjen umgås framförallt sommartid. Badliv, grillningar och båtutflykter avlöser varandra. På behagligt avstånd beskådar man båtarnas framfart i Väddöviken på väg ut i skärgården. Läget är skyddat från sjöbrisen. På Tomt 1: står också två fina gästhus som erbjuder bra övernattningsmöjligheter för gäster. Eftersom tomt 1 är så stor känns inte gästhusen inpå. De ligger som på en egen del av tomten med gröna ytor runt om. Här kan barn och gäster klara sig själva.


BYGGNADSTYP: 1 PLAN MED DELVIS KÄLLARE BYGGÅR: 1957 BOYTA: 60 M² ANTAL RUM: 6 RUM, VARAV 5 SOVRUM (INKL GÄSTHUS) TOMTAREAL: 6 198 M² GRUND: BETONG STOMME: TRÄ BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: TRÄ TAKBEKLÄDNAD: PLÅTTAK FÖNSTER: 2-GLASFÖNSTER VENTILATION: SJÄLVDRAG VATTEN: EGEN BORRAD BRUNN AVLOPP: ENSKILT AVLOPP UPPVÄRMNING: VÄRMEPUMP, EL OCH ÖPPEN SPIS MED KASETT TYPKOD: 221, SMÅHUSENHET, FRITIDSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER TAXERINGSVÄRDE: 2 268 000 KR (FASTSTÄLLT AVS ÅR 2012) DRIFTSKOSTNAD: 25 595 KR/ÅR PANTBREV: 400 000 KR GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR: NORRTÄLJE ORTALA FS:53, NORRTÄLJE ORTALA S:30 SÄLJARE: BIRGITTA SALUTSKIJ

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret. Vi vill informera att man som köpare har undersökningsplikt enligt Jordabalken. Be gärna om att få en utförlig information. Läs mer på sjonara.se.

SAMMANSTÄLLNING AV FAKTA

FASTIGHETSBETECKNING: ORTALA 10:29 PRIS/BUD: 4 200 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 0 MIN


FASTIGHETEN ERBJUDER ALLT SOM BEHÖVS för gästerna. Det finns dessutom två förrådsbyggnader, en vid övre delen av tomten och en nere vid stranden. Här kan man ägna sig åt trädgårdskötsel eller bara njuta av omgivningarna, allt under frihet och utan måsten. Blir vädret dåligt känns det skönt med ombonade hus att krypa in i.

MAN LEVER OGENERAT OCH OSTÖRT här och det är bra att njuta av det ljuva skärgårdslivet. I och med läget har man nära till allt. Krogar och kaféer. Varför inte besöka Grisslehamn som erbjuder flera bra restauranger. Affärer och övrig service finns i Älmsta som ligger alldeles i närheten. Hela huset är mycket välskött och nyligen delvis renoverat. På fastigheten finns något för alla smaker. Här får man uppleva det ljuva skärgårdslivet i kombination med skönt fritidsboende.


’’

Mycket bra läge med med stora möjlighete


d ombonad bebyggelse er.


P책 behagligt avst책nd besk책dar man b책tarnas framfart


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära MÄKLARE

Ansvarig mäklare

MATS ÖHLIN

08-522 348 09, 070-877 27 00 mats@sjonara.se

Johan Vogel

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Peter Svensson

Joachim Söderberg

Robert Nordstrand

Tom Kallstenius

ADMINISTRATION & MARKNADSFÖRING

Cecilia Arvidson

Carina Hedin

Louise Franzén

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet

HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM 08-522 348 00 | INFO@SJONARA.SE | SJONARA.SE

Ortala 10 29 2014 mö 20sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you