Page 1

panoramavy

Oranieholmen


ljuvligt sydvästläge och storslagen vy över fjärden Trälhavet och farleden. Här njuter man av solens alla timmar tills den går ner över fastlandet. Klippudde med hällar som är utmärkta för en brygganläggning. Här är det djupt nog för segelbåtarna. Läget är oslagbart med magnifik utsikt från huset mot fjärden och tomtens klippdel som övergår i mjuk och lummig skogsdel i bakkant. Här får man ett absolut tillgängligt toppläge med alla de viktiga egenskaper ett bra sjöläge måste ha; klippor, utsikt, solnedgång och el.


Vill man ha ett lite snällare bad med sandstrand finns detta både på norra och södra allmänningen på ön. Vatten hämtar man från gemensam brunn mitt på ön alternativt så pumpar man upp sjövatten. Idag delar man både el och sjövatten med grannfastigheten (som även den är till salu).

Här får man ett absolut toppläge.


Huset ligger på en platå vilket ger ett storslaget läge med panoramautsikt. Från altanen som är stor njuter man av att se segelbåtarna glida fram. Många av årets grillmiddagar intas på altanen. Inne i huset så finns vardagsrum med matsal i bästa läge ut mot altanerna och utsikten. I vardagsrummet finns den rejäla täljstenskaminen och murstocken ansluter även till den öppna spisen på altanen. Intill matrummet ligger ett stort sovrum som tidigare har varit två sovrum. I husets bakre region ligger tre sovrum och ett centrerat kök. I hallen, som leder genom hela huset, finns ett torrtoarum med tvättställ och egen entré ut till altanen i sydväst. I detta bostadshus får man plats med många. Huset håller ett okej skick men är i behov modernisering. Det roliga är kvar. Huvudbyggnaden har två källarförråd med separata ingångar. Bra för förvaring och här finns även frys. På den lummiga plana tomtdelen står snickarboden med torrtoa. Växthus och en liten lekstuga finns också, sedan tar öns allmänning vid.


Fastighetsbeteckning: lervik 1:6 Pris/bud: 3 250 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1945 Boyta: 90 m² Antal rum: 6 rum, varav 4 sovrum Tomtareal: 2 670 m² Grund: källargrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Fönster: 2-glasfönster Vatten: hämtas från gemensam brunn, annars sjövatten Avlopp: enkelt avlopp Uppvärmning: Direktverkande el, tälgstenskamin Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 2 866 000 kr (fastställt avs år 2009) Pantbrev: 155 000 kr servitut: Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld rättigheter förmån: Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld rättigheter last: Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld gemensamhetsanläggningar: Österåker Brevik GA:1 Österåker Lervik GA:2 Säljare: ewa ernest humble, hans och lars norbeck samt dödsboet för nils norbeck Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Läget är oslagbart med magnifik utsikt från huset mot fjärden.


Ljuvligt sydvästläge.


På andra sidan farleden ligger Lervik med både båtplats och parkeringsplats. Hit går även Waxholmsbåten för turer in till Stockholm/Vaxholm eller ut i skärgården. Det är så pass nära att man kan ro och hämta post och tidningen i den gemensamma brevlådan. Samtidigt passar man på att slänga soppåsen, ett lagom morgonpass. Med den egna båten gör man härliga dagsutflykter till Grinda Wärdshus, Linanäs med krog och bensin eller närmast till Vaxholm med ett rikt utbud av nöjen och evenemang.


tom kallstenius 08-522 348 02, 070-753 48 12 tom@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm & stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Oranieholmen_Lervik_1_6_TK_16sid  
Oranieholmen_Lervik_1_6_TK_16sid  

panoramavy oranieholmen här får man ett absolut toppläge. Vill man ha ett lite snällare bad med sandstrand finns detta både på norra och söd...