Page 1

egen sjรถstuga och brygga

ร„ngsholmen, Runmarรถ


© Sjöfartsverket


v

älkommen till ängsholmen med en vacker natur och en ovanligt rik fauna som blomstrar och grönskar i takt med fågelkvitter. Ejdrar och andra djur som trivs här. Till Ängsholmen körde Runmaröborna sina boskapsdjur för sommarbete, därav den härliga växtligheten. Nybyggt med

gott om plats, egen sjöstuga med bastu, brygga och badstrand, intill ett stort och vackert naturområde med små badvikar och klippor. Fastigheten ligger sist i raden på ett planlagt område med flera fastigheter. Söder om denna tar ett stort och orört naturområde vid som inte är planlagt, och därför råder strandskydd. Här kan inget byggas och naturen får därför leva i fred.


På egna sjödelen finns ett inskrivet servitut att fritt få disponera denna del av fastigheten. Här byggdes en sjöstuga 1996, vacker och gedigen med en finsk vedeldad bastu, enkupigt taktegel för att uppnå det genuina intrycket och en härlig altan att lapa sol och insupa den vackra utsikten från. Bryggan/soldäcket renoverades helt 2012 och det finns boj att förankra vid. Stranden är naturlig men extra sand har fyllts på. Intill finns härliga klippor att klättra på och bada från. Fortsätter man söderöver kommer man till Solviken, en naturhamn där man kan vara helst ostörd. Här hörs bara fågelkvitter och någon båt som går förbi utanför. En egen stund här så har man snart fulla batterier igen.

’’

Bryggan/ soldäcket renoverades 2012.


SjÜstuga med vedeldad bastu, relax-/gästrum och en solig terrass


Fastighetsbeteckning: Norrsunda 1:168 Pris/bud: 3 500 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1986/2006 Boyta: 80 m² Antal rum: 4 rum, varav 3 sovrum Tomtareal: 4 116 m² Grund: torpargrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: plåt Fönster: 2- och 3-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: borrad brunn Avlopp: avlopp saknas Uppvärmning: Oljefyllda radiatorer Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 2 185 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 10 000 kr/år Pantbrev: 1 238 750 kr planbest: Byggnadsplan (1962-09-25)

servitut: Nyttjanderätt Tele rättigheter förmån: Avtalsservitut Brygga, sjöbod gemensamhetsanläggningar: Servitutsutredning ej verkställd, Samfällighetsutredning ej verkställd. Säljare: harold kaiser

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Huvudbyggnaden totalrenoverades och byggdes till 2006. Helt nytt tak lades med underhållsfri plåt, nya vackra fönster för permanentstandard sattes in och hela huset är idag välisolerat. Genomgående ligger ett mörklaserat trägolv, väggarna har liggande panel i New Englandstil och allt är mycket fräscht. Från det lilla köket öppnas två glasdörrar som ansluter till sommarköket för grillkvällar och festmåltider. I det lilla huset intill finns ett förråd/snickarbod och en separat toalett, Cinderella förbränningstoalett, samt ett handfat. Dusch finns inne i huset och en utomhusdusch vid sidan om det lilla huset. Runt hela huvudbyggnaden är det en rejält stor terrass med sol hela dagen och i anslutning ett gästhus, också nyrenoverat med plats för flera sängar.

’’

Vardagsrum och kök i öppen planlösning.


’’

En plats som måste upplevas, välkommen till Ängsholmen.


Stora dรถrrar till eftermiddagssolen med utekรถk och grillplats


Detta är en mycket vacker och central del av skärgården. Många skärgårdskrogar och sevärda platser finns på behörigt avstånd med den egna båten. Närmast ligger Runmarö med ett vägnät, affär och restaurang. I Stavsnäs vinterhamn finns närmaste båtmack och här kan man parkera bilen för att sedan åka den reguljära passbåten.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

elisabeth eldh

08-522 348 06, 070-753 48 60 elisabeth@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Tommy Carlberg

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Norrsunda 1 168 ängsholmen 2013 ee 20sid