Page 1

vacker skärgård

Norrholmen, Värmdö


där mellanskärgården övergår till ytterskärgård ligger Norrholmen. En ö i östra Stavsudda skärgården med stor tillgänglighet med egen båt eller passbåt från Sollenkroka. Resan från Sollenkroka går över lugnt vatten och tar cirka 15 minuter. På grannön Norra Stavsudda finns båtmack, enklare handel och diverse uthyrning. Området är ett paradis och här samlas segelfantaster och kanotister och njuter av skärgården där den kanske är som vackrast.


Lugnet och känslan av rekreation för själen är slående och framme vid den egna, ogenerade sjötomten med tillhörande vattenområde förtöjer man vid bryggan som följer berget. Med fördel längs med men även med boj. Bryggan ligger på den egna udden och här kan man solbada ostört och njuta av utsikten över kobbar och skär. På udden finns idag bryggan och möjligen kan i framtiden bastun vara placerad här. Inne i viken finns stenstrand och skärgårdsnaturen är förstklassig.

Skärgårdsnaturen är förstklassig.


Låt din skärgårdsdröm bli verklighet där den är som bäst.


En stig leder upp till platån med släta klipphällar. Från altanen bjuds man på storslagen sjöutsikt över fjärden hela vägen bort till Möjaström. På platån finns flera enklare bostadshus med behov av viss översyn. Huvudbyggnaden om cirka 28 m² inrymmer sällskapsrum och kök i en öppen planlösning. Stora fönster mot sjösidan bjuder på utsikt. Här finns plats för matbod och soffgrupp. I köket finns spis, kyl, frys och tvättmaskin. Intill köket finns ett sovrum med duschkabin och plats för två enkelsängar. Längre bak på tomten finns ett gästhus om cirka 18 m² med två olika sovrum. Den ena med plats för två enkelsängar eller dubbelsäng. Ett enklare kök finns med trinett. På tomten finns även tre mindre hus som används som torrdass och förråd.


Fastighetsbeteckning: Norra stavsudda 1:140 Pris/bud: 4 950 000 kr Sjönära avstånd: o min



Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1965 Boyta: 28 m² Antal rum: 2 rum, varav 1 sovrum Tomtareal: 7 000 m²

  





Grund: plintar Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: stående träpanel Takbeklädnad: plåt Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: egen borrad brunn Avlopp: enkelt avlopp Uppvärmning: Direktverkande el + öppen spis





 









 

Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer

 

Taxeringsvärde: 2 968 000 kr (fastställt avs år 2009)

  Ritningen och måtten baseras på ett original.

driftskostnad: 13 700 kr/år

Viss avvikelse kan förekomma.

Pantbrev: 73 000 kr

gemensamhetsanläggningar: Värmdö Norra Stavsudda GA:3

 Säljare: kristina Lidbom Mc Connell och my Lidbom Juntti

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


 

 

  

 

 

 

  

 

 

   

 


Norrholmen är en vacker ö och omsättningen på skärgårdsfastigheter på denna ö är låg. Handel finns i Berg på Möja eller enklare handel på Norra Stavsudda. Skärgårdskrogar finns att besöka på närliggande öar som Pärlan på Möja eller Värdshuset på Sandhamn. För den som önskar höja pulsen till sommarmusik finns även dansbanor på Möja eller Sandhamn.


robert nordstrand 08-522 348 08, 0705-235 877 robert@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm & stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Norrholmen_RN_12sid  
Norrholmen_RN_12sid  

vacker skärgård Norrholmen, värmdö där mellaNskärgårdeN övergår till ytterskärgård ligger Norrholmen. En ö i östra Stavsudda skärgården med...