Page 1

hästgård i anrika miljöer

Nederäng, Sigtuna


© Sjöfartsverket


m

ed stor tillgänglighet och möjlighet att leva den aktiva livsstilen stoltserar denna anrika hästgård i ett vackert kulturlandskap med historiska vingslag.

Bostadshusen består av mangårdsbyggnad och två flyglar. Bergvärme från 2011 värmer upp husen. Ekonomibyggnader med den gamla ladugården, lada med boxar, stall, maskinhall, vällingklocka, sädesmagasin, elupplyst paddock, fårhus och hönshus. Här lever familjen ett livsstilsboende med hästar, får, höns och gångavstånd till golfbana International GK, på andra sidan av den egna sjön och samtidigt närhet till Arlanda, Stockholm och allehanda service.


Framme på gården passerar man en vacker ekallé. En stor gårdsplan finns med en rondell i mitten med möjlighet till fontän.


Gården har en lång historia. Ända tillbaka till 1350-talet och det sägs att Heliga Birgitta huserat på gården och sedan dess har gården bebotts av adelssläkter fram till slutet av 1800-talet. Fastigheten består av 194 591 m² land och 18 700 m² vatten. Fördelat på två hektar skogsmark, sex hektar åkermark, nio hektar betesmark och tre hektar övrig mark. Av den sammalagda ytan är cirka tre hektar fin åker och övrig betesmark. På fastigheten ligger en sjö och härifrån kan bevattning ske och kanske även ett dopp. Till fastigheten kommer man med egen bil och resan från Stockholm centrala delar tar cirka 45 minuter. Till Arlanda tar det cirka 10 minuter.

’’

Välkomnande och tidstypisk gårdsplan möter upp.


Mangårdsbyggnaden ligger och blickar ut över gården. Huset i två helgjutna plan byggdes 1979 och mäter hela 263 m² Huset ersatte det tidigare nedbrunna och är ritat och designat av tidigare ägaren i äldre herrgårdsstil. Man möts av en trevlig farstubro och en välkomnande hall. Planet disponeras med representativa sällskapsytor med matsal, sällskapsrum, bibliotek och kök. Köket erbjuder full maskinell utrustning och i mitten av rummet finns en murad öppen spis och en integrerad vedspis. Planets östra del har två sovrum eller kontor/ teknikrum. Toalett med dusch, wc och bastu finns i anslutning till sovrummen. På övre plan finns sällskapsrum med utgång till balkong. På vardera sidor om rummet finns två respektive ett sovrum. Till varje sovrumsdel finns toalett med wc, badkar och dusch. Alla rum har fönster med utsikt över ägorna. Runt huset finns gräsytor för utemöbler och bakom huset finns hönsgård. Här värps nya ägg och inramningen är total. Framför mangårdbyggnaden i söder ligger flyglarna med ursprung från 1873. Den östra flygeln bebos i två plan och har under senare år renoverats till dagens fina skick. Huset hyrs idag ut till en familj och ger bra inkomst. Husets 149 m² fördelas på entréplan med kök och matplats i eget rum, sällskapsrum, sovrum och toalett med wc och handfat. En trappa leder ned till en källare med förråd och matkällare. En trappa upp finns två sovrum och toalett med wc, dusch, handfat, tvättmaskin och torktumlare. Västra flygeln är av äldre slag och behov av översyn. Huset mäter 175 m² och även detta hus har under åren hyrts ut. På entréplanet finns sällskapsrum, tre sovrum, kök och toalett med wc och dusch. En klassisk veranda finns mot söder med tidstypiska spröjsar. Här kan punschen inmundigas i goda vänners lag. Övre plan är inrett med hall och två sovrum. Toalett finns med wc och handfat.


Fastighetsbeteckning: Nederäng 1:22 Pris/bud: 13 000 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 2 plan Byggår: 1979 Boyta: 257 m² Antal rum: 8 rum, varav 4 sovrum Tomtareal: 194 591 m² vattenareal: 18 700 m² Grund: platta på mark Stomme: sten Bjälklag: Gjutet mellan alla plan Fasad: stående träpanel Takbeklädnad: taktegel Fönster: 3-glasfönster Ventilation: Mekanisk frånluft Vatten: egen borrad brunn Avlopp: trekammarbrunn Uppvärmning: Bergvärme + öppen spis + vedspis Typkod: 120, Bebyggd lantbruksenhet Taxeringsvärde: 9 079 000 kr (fastställt avs år 2011) driftskostnad: 99 319 kr/år Pantbrev: 3 387 000 kr planbest: Fornlämning (3 st), Landskapsbildskydd (1965-1223) servitut: Avtalsservitut Kraftledning (4 st), Nyttjanderätt Grustäkt, Avtalsservitut Väg, Avtalsservitut Elledningar rättigheter förmån: Officialservitut Väg, Officialservitut Vattentäkt, Officialservitut Vattenledning rättigheter last: Avtalsservitut Väg, Avtalsservitut Kraftledning (3 st), Officialservitut Ledning, Officialservitut Avlopp, Officialservitut Väg, Säljare: Max och Vivi-Ann Montalvo

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Burspråk omgiven av grönskande trädgård med hönshus.


Alla rum har fönster med utsikt över ägorna


På gården finns flera eknomibyggnader. Första byggnaden är en stockbyggnad som inrymmer varsitt garage för flyglarna, stall och sadelkammare för sex hästar. Bakom huset finns en stor upplyst paddock med både sjukhage och uppsamlingsplats och därtil fem hektar hästhage. Mitt emot byggnaden finns fårhuset med förråd och garage. Huset omges av hage och här kan får, höns eller vad man önskar röra sig fritt och ostört passera in och ut. Nästa stora hus är ett gammalt sädesmagasin med vällingklocka från 1873. Halva nedervåningen består av ett stall med tre boxar för häst och föl. Övriga delen är olika förrådsutrymmen. På övre plan kan festen pågå tills sista man gått. Planet är ypperligt för uthyrning eller för den stora kräftskivan. I hörnet byggs baren upp som så många gånger förut. Huset efter är maskinhall och verkstadsbyggnad och ett oanvänt torktorn från 1970-talet. Ytan är hela 380 m² och verkstaden värms upp av luftvärmepump. Sista huset är den gamla ladugården från 1877 på hela 1 200 m². Halva ladan har en takhöjd på hela 13 meter vilket ger möjligheter. Intill finns ett mindre förråd där t ex båten kan förvaras eller varför inte hyras ut och ge inkomst. Samtliga hus har gedigna skyddande plåttak. Handla går att göra i en ICA-butik på 5 km avstånd, i Märsta eller vid Eurostop som ligger cirka 15 km från gården. Bensinmack finns på cirka 8 km avstånd från gården. Golfbana, International GK, finns på gångastånd. På 1 km avstånd finns en butik med siloanläggning som ingår i Granngården. Där kan man inhandla foder, hästtillbehör, trädgårdstillbehör och mycket annat. Skolbuss går från gårdens utfarter till Märsta och Skepptuna.


’’

Förverkliga d


din dröm om ett livstilsboende på en gård – permanent eller på fritiden.


Ugn Ugn

Kök

Matrum Matrum Ugn Ugn

Kök K K

F

Kök Kök

Toalett Toalett

Sovrum

Kattvind

F Matrum Matrum

Hall

Toalett

K K FF

Spis Spis

Hall Toalett Toalett

Sällskapsrum Sällskapsrum

Kattvind

Spis Spis

Sovrum Sovrum

1

2 2

3 3

Kattvind

TM

TT

Kattvind

TM

Sovrum

Sovrum

Sovrum Sovrum

N

4 4

TT

Toalett

Kattvind

Sällskapsrum Sällskapsrum

Östra flygeln entréplan a flygeln entréplan

1

Sovrum

Kattvind

Östra N flygeln övre plan

5 5

itningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan 0förekomma. 1 2 3 4 5 gen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma. Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekom

Östra flygeln övre plan

Östra Östra flygeln flygeln entréplan entréplan 0 0

1 1

2 2

3 3

4 4

N N

5 5

0

1

2

3

4

5

och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse ka Ritningen förekomma. Ritningen och och måtten måtten baseras baseras på på ett ett original. original. Viss Viss avvikelse avvikelse kan kanRitningen förekomma.


1

Sovrum

Sovrum

Sovrum TM

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Hall TM

TM

Badrum

Sällskapsrum Kapprum/Hall

Badrum Badrum

Badrum

ÖS Sällskapsrum Sällskapsrum Hall SK Kapprum/Hall Kapprum/Hall

Hall

SK ÖS Kök

ÖS Sovrum

El spis SK SK

SK

SK SK Sovrum

Sovrum

Veranda SK

Kök

SK

Veranda

K/F

SK

SK

El

El El spis spis

SK

SK

K/F

K/F

spis Kök

Veranda

N flygeln entréplan 2

3

4

5

en och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma. Västra flygeln entréplan Västra flygeln entréplan 1

00

2

11

3

22

4

33

5

44

N

N

55

Ritningen Ritningen och måtten baseras ett original. avvikelse kan förekomma. och måttenpå baseras på ettViss original. Viss avvikelse kan förekomma.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

robert nordstrand

08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Johan Vogel

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Nederäng 1 22 2013 rn 24sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you