Page 1

toppskick

Mjölkön, Saxarfjärden


Nybyggt i toppskick med modernt ljus och härlig rymd. På denna bergstomt har man placerat det stilrena huset uppe bland klipphällarna med mycket bra solläge. Intill står det äldre ursprungshuset som nu får fungera som gästhus. Fastigheten är sydvästvänd och den tilltagna altanen har rätt placering. Fina altandäck, spång och trappor möter upp på husets baksida. Tomten är varierad, här finns vackra träd, berghällar, dalgångar och gott om blåbärsris.


Fastigheten ligger med ett högt och soligt läge, vintertid har man viss sjöglimt. För att komma upp till husplatån har man byggt rejäla trappor, väl uppe får man en skön och fri känsla.

Njut av en skön och fri känsla.


Huset har ljusa materialval på golv och väggar. Som kontrast bryter det moderna mörka köket med övrig inredning. Här finns kvalitativa vitvaror för ett bekvämt och långsiktigt boende. Köksfläkt från Franke, kyl/frys i rostfritt från Bosch, induktionshäll från Husqvarna och fläkt från Franke. Eldstaden i vardagsrummet har självklart en central placering för att sprida både värme och ge en härlig känsla. Duschrummet har ljust kakel med tvättställ, wc, duschhörna och klinkergolv med golvvärme. Handdukstork från Svedbergs. Sovrummen har bra kontakt med övriga livet i huset. Belysning i huset i form av snyggt infällda spottar.


Fastighetsbeteckning: mjölkön 1:59 Pris/bud: 2 375 000 kr Sjönära avstånd: 7 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 2011/1938 Boyta: 56 m² + 38 m² biarea Antal rum: 3 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 3 345 m² Grund: plintar Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: takpapp Fönster: isolerglas Vatten: Gemensam borrad brunn med grannen Avlopp: Gemensam avloppsanläggning för wc och BDT med grannen Uppvärmning: El - luftburen värme, lufvärmepump med sms-styrning Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 103 000 kr (fastställt avs år 2010) driftskostnad: 15 160 kr/år Pantbrev: 100 000 kr servitut: Nyttjanderätt Tele, Avtalsservitut Villa, Avtalsservitut Reningsverk rättigheter förmån: Avtalsservitut Brunn gemensamhetsanläggningar: Österåker Mjölkön GA:1 Säljare: patric sjöström

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Här finns brygga för Waxholmsbåten, där hämtar man även posten och morgontidningen.


Altandäcket inbjuder till grillmiddagar och lata soldagar. Vid entrén är altanen under tak så att man även kan sitta ute när det småduggar. Huset ger ett mycket modernt, fräscht och trivsamt intryck. Huset värms upp med en ny luftvärmepump från Mitsubishi, på sommaren kan AC-funktionen vara skön. Värmepumpen har smsstyrning och kan sättas på hemifrån så det är varmt i huset när man åker ut på vinterhelgerna. Fastigheten har gemensam brunn och ett helt nytt gemensamt avloppsreningsverk från Topas tillsammans med grannen i söder.

Så här kan huset se ut möblerat.


Gästhuset är i hyggligt skick i originalutförande från ca 30-tal. Det var då som ön exploaterades och de första sommarstugorna byggdes, 80-år av fritidstradition. Vid gästhuset så välkomnar en veranda. Allrummet har fasta bänkar och skåp samt murad öppen spis. Det finns ett mindre kök med vedspis och sovrum med platsbyggd våningssäng. Huset kan bli hur mysigt som helst med egen liten uteplats i söder. På denna fastighet får man både nytt och bekvämt blandat med gammalt och charm. Något för alla smaker.


Ön är relativt stor och här fanns en lanthandel vid ångbåtsbryggan på 50-talet. En promenad runt ön tar ca en timme. Det finns många öppna ytor på ön blandat med allmän skog och badstränder. Ön har gemensamma båtbryggor där man kan ansöka om plats. Med egen båt kommer man fort ut bland skärgårdens alla sevärdheter. Närmast ligger Vaxholm, Grinda Värdshus, Linanäs med krog och affär, allt inom 20 minuter. På ön finns Waxholmsbåtsbrygga med vänthus. Här hämtar man posten och morgontidningen. Öns förening har även en sommarpub (ligger inte långt från tomten) och man anordnar en mycket populär midsommarfest för både barn och vuxna.


Mjölkön är kanske den vackraste och mest trivsamma ön i Saxarfjärden. Tillgängligheten är mycket bra med Waxholmsbåtarna året om och närheten till fastlandet, Vaxholm och Stockholm. Sommartid kan man pendla till arbetet i Stockholm med Waxholmsbåten. Ön har en gammal historia med den äldsta bebyggelsen från 1700-talets början, strax efter Rysshärjningarna i Furusundsleden 1719, då nästan allt brändes ner. Namnet Mjölkön kommer troligtvis av att bönderna hade sina kor ute på ön för sommarbete och att man åkte hit för att just mjölka.


Ta en dagsutflykt ut bland kobbar och skär.


tom kallstenius 08-522 348 02, 070-753 48 12 tom@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm & stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Mjölkön_1_59  

toppskick Mjölkön, saxarfjärden Nybyggt i toppskick Med ModerNt ljus och härlig ryMd. På denna bergstomt har man pla- cerat det stilrena hus...

Mjölkön_1_59  

toppskick Mjölkön, saxarfjärden Nybyggt i toppskick Med ModerNt ljus och härlig ryMd. På denna bergstomt har man pla- cerat det stilrena hus...