Page 1

södervänd sjötomt

Västerholmen


ett skärgårdsparadis med öar som Gällnö, Trångholmen och Hjälmö, i ett av de rikaste fågelområdena i mellanskärgården, där Ejder, Havsörn och Fiskgjuse dagligen skådas, ligger Västerholmen. På södra ön, i Flogsundet, ligger denna sjötomt om 3 500 m² med söderläge och eget vattenområde om 900 m². I sundet passerar endast mindre båtar vilket gör vattnet lugnt och vid den egna flytbryggan ligger båten tryggt.


Tillgängligheten med egen båt, exempelvis från Djurö/Vindö, är stor och Svartsö sjötaxi erbjuder passbåt till en brygga på östra Västerholmen och efter en rask promenad, genom vacker skärgårdsnatur med fritt betande får, som tillhör skärgårdsstiftelsen, och odlingar som ombesörjs av öborna, så är man framme på naturtomten. Tomten sluttar ner mot Saltsjön och här finns en västkuststuga om cirka 40 m² uppförd år 1980, gästhus med bastu, torrtoalett och brygga. En generös byggnadsplan ger rätt att uppföra en huvudbyggnad och ett uthus med en sammanlagt yta om 120 m². Det innebär att det finns möjlighet att bygga ut befintliga byggnader.

Utsikten över sundet är fantastisk.


Huvudbyggnaden av modell västkuststugan inrymmer sällskapsrum och kök (med varm- och kallvatten) i en öppen planlösning. Stora fönster mot sjösidan ger ett härligt ljusinsläpp och ger en fin vattenkontakt. En braskamin finns i sällskapsrummet som ger värme och en mysig känsla. Från sällskapsrummet når man altanen mot sjösidan. Här finns en duschkabin. Här njuter man av Saltsjöns glittrande vatten och plats finns för utemöbler. I huset finns även två väldisponerade sovrum med plats för enkel- eller våningssäng. Utanför huset finns en borrad brunn som ger rikligt med vatten för en familjs behovoch både kalloch varmvatten finns i huset. I bakkant på tomten finns en torrtoalett.


Fastighetsbeteckning: Hjälmö 1:77 Pris/bud: 3 000 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1982 Boyta: 40 m² Antal rum: 3 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 3 500 m² Grund: plintar Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: liggande träpanel Takbeklädnad: taktegel Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: Borrad brunn Avlopp: enkelt avlopp Uppvärmning: Direktverkande el + öppen spis Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 417 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: Byggnadsplan (1967-02-17) driftskostnad: 12 385 kr/år Pantbrev: 129 000 kr gemensamhetsanläggningar: Värmdö Hjälmö GA:1 Säljare: birgitta lindén hallgren

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Nere vid stranden finns en gäststuga om ca 12 m² med plats för minst en säng. Halva stugan är inredd med bastu, som man kan njuta av året om. Öppna klipphällar finns vid strandkanten och en flytbrygga, från vilken man kan leva ett aktivt bad- och båtliv. Kanske pröva fiskelyckan med kastspöet? Här fångas både gädda och abborre. Fiskeområden finns även på nära avstånd och med nätfiske fångas bland annat sik. Till Västerholmen kommer man med egen båt eller med passbåtsturer som trafikerar ön fredagar och söndagar under sommarhalvåret enligt tidtabell. Närmaste handel sommartid är Gällnö handelsbod. Året runt finns handel på Lådna och Svartsö. Skärgårdskrogar finns på Svartsö, Ingmarsö och Grinda, för att nämna några. Området är känt för sina paddlingsleder och även vintertid för långfärdsskridskor. Den egna båten kan förtöjas på Ljusterö eller Buskviken invid Boda brygga. Dock är det kö. På Löknäsvarvet på Djurö/Vindö finns idag möjlighet till båt- och bilplats.


Välkommen till Västerholmen och möjligheten till ett eget skärgårdsparadis.


robert nordstrand 08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Hjälmö_Västerholmen_RN_12sid  
Hjälmö_Västerholmen_RN_12sid  

södervänd sjötomt västerholmen ett skärgårdsparadis med öar som Gällnö, Trångholmen och Hjälmö, i ett av de rikaste fågelområdena i mellansk...