Page 1

underbar 20-talsvilla

Ytterbystrandsvägen 7, ResarÜ


fastigheten på ytterbystrandsvägen 7 utmärker sig på flera sätt jämfört med det vanliga villautbudet norr om Stockholm. En del är den intressanta historieskrivningen här sedan slutet av 1800-talet, med flera olika inriktningar och verksamheter. En annan är de otal möjligheter och kombinationen av fördelar som fastigheten idag erbjuder. Resultatet av ägarnas ombyggnation och renovering av villan blev riktigt lyckat tack vare god planering och bra idéer.


Sällan bjuds en så stor villa om 10 rum varav sju sovrum med möjlighet till uthyrning eller verksamhet i egen lägenhet och komplementsbyggnader, ut på marknaden. Lägg där till den 2 418 m² stora och lekvänliga tomten med ett härligt högt läge centralt på Resarö med utsikt och många soltimmar. På bekvämt gångavstånd för såväl stora som små nås; buss, affär, förskolor och Resarö skola (F - åk 9). Dessutom går man ledigt över kullen ner till badet eller någon av de möjliga båtplatserna vid bryg-

Att bo på Resarö är att bo sjönära.

gorna i Ytterby och marinan. Att bo på Resarö är att bo sjönära. Närheten till vår vackra skärgård kan inte bli närmare.

Natursköna Resarö är ett attraktivt område mitt i skärgården ca 30 km från Stockholm city. Här finns blandad permanent- och fritidsbebyggelse, omtyckt livsmedelsbutik, populär skola F - åk 9 samt förskolor, bra kommunikation med buss, sommarbio, tennisbanor, bad och stora strövområden. Buss till Engarn, Vaxholm och till stan. Närheten till allt utbud av butiker och restauranger i Vaxholm uppskattas.


Tack vare villans volym finns plats för stora sällskap till fest och myskvällar. Här finns alltid rum för övernattande gäster som gärna delar stora frukostbord. Gästerna får sitt egna duschrum med bastu och har närmast till kylskåpet, vilket ger värdparet möjlighet till ostörd sovmorgon. När vädret och årstiden tillåter dukas grillpartyt upp på den nygjorda och ovanligt generösa altanen med ingångar till sällskapsdelen. Övriga dagar finns den optimala matsalen i öppen lösning med sällskapsrummet. Här dukar man ledigt upp 30 kuvert. Det väl tilltagna köket med blir den naturliga samlingsplatsen oavsett festmingel med fördrink inför middagen eller till vardags med familjen. Här lever bibehållen äldre charm i harmoni med modern teknik och nybyggda lösningar och fina snickeriarbeten. Känslan av att leva i en genuin äldre villa infinner sig men här även med det moderna hemmets fördelar. Under ombyggnationen och renoveringen har ny el och nya vattenledningar installerats, bergvärme likaså med två hål borrade för bästa kapacitet och extra stor varmvattenberedare. På entréplan och i badrummet på övre plan finns skön vattenburen golvvärme. I resterande rum vattenradiatorer och i lägenheten oljefyllda element med direktverkande el, men det är förberett för att dra in vattenburen värme även här. Renoveringen omfattade i stort sett hela huset med yttertak och fönster och delar av fasaden. Det som kvarstår är främst målning av delar av fasaden samt uthusen, vilket hösten satte stopp för. Det tryckimpregnerade trallvirket till balkonggolvet ligger travat på balkongen och bara väntar på en glad hantverkare och lite varmare väder.


Fastighetsbeteckning: Ytterby 4:67 Pris/bud: 7 500 000 kr Sjönära avstånd: 4,5 min Byggnadstyp: 2 plan Byggår: 1929 Boyta: 318 m² Antal rum: 10 rum, varav 7 sovrum Tomtareal: 2 418 m² Grund: Krypgrund och källare Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: betongpannor Fönster: 2-glasfönster samt 3-glas isoler Ventilation: Självdrag Vatten: Kommunalt vatten Avlopp: Kommunalt avlopp Uppvärmning: Bergvärmepump. Vattenburen golvvärme på entréplan och badrummet på övre plan samt radiatorer på övre plan. Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 4 460 000 kr (fastställt avs år 2009) driftskostnad: 77 700 kr/år (41 000 kWh) Pantbrev: 5 085 000 kr rättigheter förmån: Avtalsservitut Brunn, Avtalsservitut Villa, Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld gemensamhetsanläggningar: Vaxholm Ytterby FS:14, GA:2, S:1, S:2 och S:9 tv-anslutning: tv-antenn, boxer internetanslutning: adsl Säljare: fredrik och sara ellsäter

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Matsal Vardagsrum TM TT Gästrum

Sovrum

G G G

ÖS

Vardagsrum

K

F

Separat lägenhet Hall

K/F

DM Kök

TM

Kök/ Matplats

Bad G

Entréplan 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.

Matplats

SK Bastu


Generösa sällskapsrum.


�

Ă„ldre charm i harmoni med modern teknik.


Allrum Dressing room

Sovrum

Gäst-och arbetsrum

Sovrum Badrum

Sovrum

Sovrum/ Klädkammare G

Övervåning 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.


På tomten finns parkeringsplats för tre bilar och plana delar att lyfta in en båt för vinterplacering om storleken tillåter annars finns marinan i Ytterby som ett alternativ.

Separat lägenhet om 50 m2 Kort beskrivning av fastighetens historia: Här bedrevs skomakeri i slutet av 1800-talet, grosshandlarvilla i början av 1900-talet, Resarö Pensionat på 20-talet, LM Erikcsson startade barnkoloni här på 40-talet, direktörsbostad på 70-talet, flerbostadshus på 80-talet. I början av 90-talet uppfördes den varmisolerade verkstaden om ca 35 m². Ovärderlig för både fin- och hobbysnickaren och en ljus öppen byggnad med potential för alla andra. Här förverkligas din hobby och dina intressen. Intill ligger ett friliggande gästhus om ca 20 m² som nu används som förråd. Bakom dessa byggnader finns en enkel redskaps- och vedbod.


tommy carlberg 08-522 348 03, 070-753 48 13 tommy@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banérgatan 9, stockholm stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 | sjonara.se

Ytterbystrandsvägen_TC_20sid  
Ytterbystrandsvägen_TC_20sid  

underbar 20-talsvilla Ytterbystrandsvägen 7, resarö fastigheten på YtterbYstrandsvägen 7 utmärker sig på flera sätt jämfört med det vanliga...