Page 1

sjรถglimt och pool

Seglarbyn, Bullandรถ


sjöglimt och uppvärmd pool, ett stenkast från Saltsjön med båtplats, sandstrand och en fantastisk natur att ströva fritt i ett vackert och bekvämt boende med livskvalitet! Vid Saltsjön, i en fantastisk skärgårdsnatur, ligger detta hus lite för sig själv. Utan insyn där vi kan njuta av solen och sjöglimt. En arkitektritad vacker stenlagd gård med pool och smakfullt placerade växter för att skapa harmoni och god energi.


Utanför väntar hela vår vackra skärgård, några minuter med båten och vi når flera skärgårdskrogar att njuta av goda middagar i kvällssol. Men vi kan också ta en promenad och stanna hemma. Bullandö bjuder både på middag i kvällssol samt en rad olika aktiviteter därtill. På Bullandö Marina finns en välkänd krog med god mat, ett café, glassfabrik, livsmedelsaffär, diverse butiker, uthyrning av båtar och båtskola m m. Till Seglarbyn hör en tennisbana, på cirka fyra minuter når vi badstranden och på midsommar är det dans runt stången. Till detta hus hör också ett rejält garage, rymligt att förvara antingen bilen eller om vintern en mindre båt med tillbehör.

Här finns något för alla.


Fastigheten totalrenoverades 2008 och de två huskropparna byggdes ihop. Nya golv, ytskikt, badrum och kök. Gården, som designades av en arkitekt, stenlades och runt poolen, som också byggdes 2008, lades trallgolv. En friggebod (vinterisolerad) uppfördes, ena delen som gästrum och en mindre del som snickarbod. Huvudbyggnadens entréplan har ett vackert brädgolv (Kährs Ek Noveau, black 15 mm) med luftburen golvvärme, i entrén ligger ett golv av kalksten, här med elslingor. Badrummen är helkaklade med golvvärme (el), båda med spotlights i tak, dusch, handfat och wc. Det ena badrummet har också tvättmaskin (Bosch), och i anslutning en klädkammare. Köket är Claessons med luckor Ekerö Classic, bänkskivor av massiv oljad rökt ek samt polerad granit. Spis/induktionshäll och kyl/frys är från Miele. Köksfläkt i rostfritt är från Fjäråskupan. Diskmaskin, ugn och mikrougn är av märket Siemens. I köket finns spotlights med dimmer.


Fastighetsbeteckning: Bullandö 1:189 Pris/bud: 5 200 000 kr Sjönära avstånd: 1 min Byggår: 2000 Boyta: 135 m² Antal rum: 6 rum Tomtareal: 320 m² Grund: platta på mark Stomme: trä Bjälklag: trä Takbeklädnad: tegel Fönster: 3-glas/ Tanumfönster Ventilation: Självdrag/ mekanisk frånluft Vatten: gemensamt Avlopp: gemensamt Uppvärmning: Luftburen golvvärme / elgolvvärme Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 762 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: Byggnadsplan (1974-05-10) , Ändring av detaljplan (2011-06-14) driftskostnad/år: Uppvärmning/el: 24 000 kr Sophämtning: 1 500 kr Vägsamfällighet: 300 kr VA: 3 800 kr Pantbrev: 1 700 000 kr rättigheter förmån: Avtalsservitut Parkeringsplats gemensamhetsanläggningar: Värmdö Bullandö GA:1, Värmdö Bullandö GA:2 Säljare: Nicklas Norin Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Arkitektritad vacker stenlagd gård med uppvärmd pool.


Här är allt topprenoverat.

Övre plan har två sovrum, båda med vitmålade brädgolv. En öppen del kan användas som allrum/kontor eller byggas igen till ytterligare ett rum.


Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.

Friggeboden är på 15 m², vinterisolerad och med tre-glasfönster. Golvet är Kährs Ek Noveau black 15 mm och i taket finns spotlights med dimmer. Uppvärmning från oljefyllda radiatorer och här finns det ett antennuttag.


Poolen är 6 x 4 m och 1,4 m djup av fabrikat Folkpool. Uppvärmningen är från termostatstyrd luftvärmepump av märke Zodiac, uppvärmningen kompletteras med termostatstyrd elpatron om man önskar extra snabb uppvärmning. Det finns poolbelysning med dimmer, poolskydd och vintertäckning. Poolhuset är isolerat, står på betongplatta och har ett plåttak. Här inne finns en poolpump, sandfilter, eluttag, belysning, avstängningar och elvärme. Gården/trädgården ligger på hörnan med endast en granne och är omgärdad av ett plank som ger mycket gott insynsskydd. På plankets insida runt hela fastigheten och på byggnadernas fasader finns belysning med dimmers, dessa regleras manuellt eller automatiskt med ljusrelä och timer. Trädgården är designad av trädgårdsarkitekten Ulrika Sommar. Marken är belagd med marksten i varierande nyanser och kring poolen finns ett trädäck som ansluter i nivå med markstenen. Rabatter med buskar och blommor är utförda för att skapa rumskänsla i trädgården. Uteplatserna vid stora husets fasad mot vattnet har eldrivna markiser med fjärrkontroll. Uteplatsen vid den stora huskroppen har också infravärme med timer. På plankets utsida, mellan gräsmattorna och husgrunden, finns marksten som är anlagd 2011. Här finns också ett cykelförråd med måtten 4,30 x 1,0 m. Cykelförrådet har tegeltak och dubbla portar samt eluttag. Förutom cyklar förvaras även här gräsklippare, skottkärra, grästrimmer m m. Till fastigheten hör ett oisolerat men stort garage om 6,0 x 2,80 m + loft 4,0 x 2,8 m. Detta ligger ca 150 m från fastigheten.


elisabeth eldh 08-522 348 06, 070-753 48 60 elisabeth@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Bullandö_EE_16sid  

sjöglimt och pool seglarbyn, Bullandö sjöglimt och uppvärmd pool, ett stenkast från Saltsjön med båtplats, sandstrand och en fantastisk natu...