Page 1

Sydvästläge

Harö


välkommen till en unik möjlighet att förvärva en obebyggd, äkta sjötomt i sydväst, på klassisk skärgårdsmark. Förhandsbesked med strandskyddsdispens finns för att uppföra ett bostadshus i två plan om totalt 100 m² och en flytbrygga med en längd på 12 meter. Harö ligger i ytterskärgården och skiljer Kanholmsfjärden från öppet hav. Här njuter man av fantastisk karg skärgårdsnatur med öppna mjuka klipphällar och låg vegetation. Harö är till stora delar obebyggd och det går att ströva fritt och njuta av djur- och växtliv. Möja och Seglarmetropolen Sandhamn med affär, krogar och gästhamn ligger cirka 10 distans bort.


Till Harö kommer man med egen båt eller med reguljärtrafik till Harö brygga från Stavsnäs. Taxibåtsturer går även på helgerna under högsäsongen genom Harö båttaxis försorg. Från Harö brygga tar promenaden cirka 40 minuter och det går även att köra fyrhjuling dit och fyrhjulingen kan parkeras vid ångsbåtsbryggan under fastlandsbesök. Den närmaste Waxholmsbrygga ligger på Hasselö och det är dit som de boende på denna sida av Harö oftast åker för att bli hämtade av båttaxi eller annan för transport till sin egen brygga. Med egen båt tar resan från Stavsnäs cirka 25 minuter och efter passage i sundet mellan Eknösundet och Hasselöfladen är man framme på tomten. Utflyktsmål är hela ytterskärgården med Björkskär, Lilla Nassa med flera mindre arkipelager. Sandhamn med sin puls och kanske Möja med sin dansbana och pittoreska miljöer.

Njut av karg skärgårdsnatur.


Förverkliga din skärgårdsdröm på Harö. Skapa något eget på en tomt med sydvästläge.


Förtöjning är planerad att ske på en väl tilltagen flytbrygga. Dispensen säger 12 x 2,4 meter vilket gör att bryggan kommer ut från stranden och här är det motorbåtsdjup. Invid bryggan går det att anlägga sandstrand och här kommer barnen trivas. Vid bryggfästet möter en grönskande tomt med öppna gräsytor och bär- och fruktträd. Som en sommarsaga som blir verklighet. På gräsytorna finns plats för trädgårdsmöbler och solstolar. Efter någon minuts promenadväg är man uppe på tomtens högsta plats. Här är det tänkt att huvudbyggnaden i två plan ska uppföras. Genom tomtens karaktär och läge är platsen utmärkt för ett nytt bostadshus och sjöutsikten och vattenkontakten är förstklassig. Här omges man av vackra sekelskifteshus, sjöbodar och båthus och det är i denna miljö som ditt tidstypiska skärgårdshus kan bli verklighet. Från tomten njuter man av solen under hela dagen men framförallt av kvällssolen, vid stranden, på sin nedgång över Harö.


Fastighetsbeteckning: Harö 1:155 Pris/bud: 2 850 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Tomtareal: ca 3 000 m² Vatten: Borrad brunn finns med tjänligt vatten Typkod: 120, Bebyggd lantbruksenhet (Samtaxering preliminär ny typkod 221) Taxeringsvärde: 6 103 000 kr (fastställt avs år 2009) Pantbrev: 600 000 kr Säljare: ulrika dackeby

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


robert nordstrand 08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Harö_tomt_RN_12sid  

SydväStläge Harö välkommen till en unik möjlighet att förvärva en obebyggd, äkta sjötomt i sydväst, på klassisk skärgårdsmark. Förhandsbeske...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you