Page 1

kv채llssol

Klobbv채gen 39, Stavsn채s


Här är vi längst ut på Stavsnäs mot Kanholmsfjärden och bjuds på en spännande underhållning från fritids- och segelbåtar, medan den egna båten ligger väl skyddad av den stora hamnanläggningen. Solen värmer skönt här om kvällen och platsen inbjuder att välkomna många gäster på middag, det finns gott om plats, både runt bordet och för övernattning.


Är vädret sämre finns ett stort uterum vid huvudbyggnaden med infravärme att slå sig ner i. Även här får många plats runt bordet och utsikten är lika vacker. För soliga och varma dagar kan man också slå sig ner på den trevliga sandstranden vid viken i söder. Här finns också en liten sjöstuga som tillhör fastigheten. På stranden är det ett förmånligt servitut inskrivet som ger rätt att nyttja ett område helt fritt.

En solig plats från morgon till sen kväll.


Huvudbyggnaden om ca 110 m² är inramad och delvis gömd bakom högt plank. På denna innergård lyser solen från tidig morgon till sen kväll. Huset har ett souterrängplan med utgång mot bryggan. Här finns ett gäst/sovrum samt bastu och tvättstuga. På övre planet är det ett stort vardagsrum och kök i öppen planlösning, en murad öppen spis samt utgång både till den skyddade trädgården och till balkongen mot farleden. Det stora sovrummet har också en öppen spis och utgång till samma balkong. Ytterligare två rum finns på detta plan, varav det ena lite mindre, lämpligt för kontor. Ett helkaklat badrum med vacker stenskiva runt handfaten, dusch, handdukstork och golvvärme.


Fastighetsbeteckning: stavsnäs 1:246 Pris/bud: 11 000 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggår: 1930/1968 Boyta: 110m² Antal rum: 5 rum, varav 3-4 sovrum Tomtareal: 1 365 m² Grund: källare/krypgrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: tegel Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: samfällt Avlopp: sluten tank/ slamavskiljare med markinfiltration Uppvärmning: luftvärmepump/oljefyllda element Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 4 950 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: schaktningsförbud (1972-06-22) driftskostnad/år: el + uppvärmning: 18 000 kr renhållning: 2 000 kr tömning av tank, 6 kubik: 2 000 kr/gång samfällighetsavgift: 500 kr Pantbrev: 12 193 kr servitut: Servitut Väg rättigheter förmån: Avtalsservitut Ledning Mm, Avtalsservitut Vattentäkt gemensamhetsanläggningar: Värmdö Stavsnäs GA:10 Säljare: anna wallenberg Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


En fantastisk brygganläggning.


Vacker utsikt mot farleden.

Fastigheten är i två delar, den stora mot farleden och den lilla delen den skyddade viken. Emellan går vägen, vi är näst längst ut, endast Klobbudden kvar.

Souterrängplan


vad har gjorts på fastigheten under åren? Bryggans fasta del är från -85 och är fäst på stora cementringar fyllda med betong. Flytbryggan är från -89 och är fäst med fyra rejäla kättingar förankrade i betongstenar. Sjöstugans ursprung är från -42. 1989 byggdes sjöstugan till och gjordes om. Taket fick ny konstruktion och lades om på nytt, lika med hela bryggdäcket runt om som blev renoverat och delvis nytt. 2009 målades hela sjöstugan utvändigt. Huvudbyggnaden har sitt ursprung från 1930, -68 byggdes souterrängplanet till samt hela våningen över. Hela taket gjordes om med underhållsfri takpapp med tegelpannor över. -97 fick huset sitt burspråk. Panelen har nyligen bytts ut på syd- och västsidan. Hela huset målades utvändigt 2010. Badrummet är från -89. I övrigt har alla byggnader haft ett löpande underhåll genom åren.


Sjöstugan om ca 45 m² är som en liten bostad, också med vardagsrum och kök, en murad spis att elda i, altandörrar ut till det stora bryggdäcket, badrum med dusch och wc samt ett sovrum med stor klädkammare. Här finns också en bastu, ett förråd samt en rejäl bod för redskap, verktyg och båtsaker. En plats att uppleva!




















 



 


elisabeth eldh 08-522 348 06, 070-753 48 60 elisabeth@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm & stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Klobbvägen39_EE_16sid  

kvällssol klobbvägen 39, stavsnäs Här är vi längst ut på stavsnäs mot Kanholmsfjärden och bjuds på en spännande underhållning från fritids-...

Klobbvägen39_EE_16sid  

kvällssol klobbvägen 39, stavsnäs Här är vi längst ut på stavsnäs mot Kanholmsfjärden och bjuds på en spännande underhållning från fritids-...