Page 1

äkta sjötomt Skäluddsvägen 5b, Ekerö


välkommen till denna äkta sjötomt bebyggd med en gedigen, storslagen, arkitetritad villa från 2004, en stor brygganläggning med segelbåtsdjup och bygglov beviljat för sjöbod i anslutning till bryggan, kanske för att inreda en bastu?


Här lever man ett aktivt bad- och båtliv där det är som bäst och njuter av den stora tillgängligheten till Ekerö centrum och Stockholm. Från flera altaner, balkonger och terrasser njuter man av solen från tidig uppgång i öster till nedgång i väster och från bryggan ser man solen gå ner över Lullehovssundet.

Här lever man ett aktivt bad- och båtliv.


Huvudbyggnaden ligger ogenerat, högt och mäter cirka 275 m² boarea och cirka 60 m² biarea och är disponerat med kök, mat och- sällskapsrum i en öppen planlösning och fem-sex möjliga sovrum. Golven i huset består av oljad ek och här finns tre badrum, hobbyrum, klädkammare, tvåbilsgarage och gästlägenhet. Huset är inrett med centraldammsugare, bergvärme vilken ger låga driftskostnader och ett hisschakt för att i framtiden installera en mathiss. På tomten möts man av ordning och reda och en väl tilltagen uppfart med plats för flera bilar. Från parkeringen leder trappavsatser, av sibirisk lärk, upp till ingången på mellanplanet. Ingång kan även ske från tvåbilsgaraget, med plats för två bilar och förvaring. Elkontrollerade dörrar gör inpassagen smidig. I garaget finns grovtvättmaskin och från ingången möts man av en hall.


Fastighetsbeteckning: närlunda 58:10 Pris/bud: 9 950 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 3 plan i souterräng Byggår: 2004 Boyta: 275 m² Biyta: 60 m² Antal rum: 7 rum, varav 5-6 sovrum Tomtareal: 1 323 m² Grund: platta på mark Stomme: betong Bjälklag: Gjutet mellan alla plan Fasad: puts Takbeklädnad: Falsad takplåt Fönster: 3-glasfönster Ventilation: Mekanisk tilloch frånluft Vatten: Kommunalt vatten Avlopp: Kommunalt avlopp Uppvärmning: Bergvärme Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 6 519 000 kr (fastställt avs år 2011) planbest: Detaljplan (200011-16), Fråga väckt om förordnande (1995-06-20) driftskostnad: 57 888 kr/år Pantbrev: 6 500 000 kr gemensamhetsanläggningar: Ekerö Närlunda GA:11, Ekerö Närlunda GA:4 Säljare: rikard asp och marie jeanette fogelberg asp

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Varmt välkommen att förvärva en sjötomt av sällan skådat slag.


En trappa leder upp till entréplan. På planet finns 3 - 4 sovrum med tillhörande klädkammare och eget, helkaklat badrum med golvvärme, dusch och toalett. Här sker huvudingången och gott om förvaringsmöjligheter finns. Ett stort master bedroom finns med garderober och egen klädkammare. Vägg i vägg ett helkaklat, stort, spaliknande master bathroom med italiensk sjösten och med bubbelbadkar, dubbla handfat, toalett, dusch, bastu och utgång till en stor terrass mot sjösidan i norr och väster vilken ger känsla och atmosfär. Matrummet och sällskapsrum bjuder på stora fönster mot sjösidan med ljuvlig sjöutsikt, infällda spottar i taket och ljusa ytskikt. En stor, centralt placerad öppen spis, med kontakt med både matrum och vardagsrum ger värme och atmosfär. På planet finns ytterligar ett rum som kan disponeras som sovrum eller arbetsrum och en påkostad gästtoalett helt i mosaik.


Från sista trappsteget på övre plan möts man av ett fantastiskt rum med 3,7 meter upp till ett vackert ryggåstak, inredd i öppen planlösning med kök med köksö och matplats i en öppen planlösning. Köket erbjuder allt man kan önska sig med bänkskivor i svart italiensk granit, dubbla kyl- och frys med ismaskin, extra frys, keramikhäll, diskmaskin och walk-in skafferi. Utgång finns mot en altan och tomten i söder. Matdelen ger plats för 6-8 personer och dubbeldörrar leder ut till en stor balkong med kvällssol.


Från hallen når man gästlägenheten om cirka 20 m², med ett eget badrum med golvvärme och kakel från Höganäs, dusch, toalett och plats för dubbelsäng, skrivbord och kitchenette. Ytterligare en ingång finns, utifrån, vilket gör att det går att komma och gå som man vill. Från hallen når man en helkaklad tvättstuga, gym-, hobby-, eller biorum och förråd.


Läget på Ekerö är utmärkt.

I huset finns ett påkostat lexcom system för distribution av tv, data och telefoni med flexibel planering av uttag i alla rum. Ett exklusivt säkerhetssystem finns. För mer information kontakta ansvarig mäklare. Huset är även extra ljudisolerat mellan rum- och våningsplan. Intill bryggan finns bygglov klart att uppföra en sjöbod och el- och vatten är framdraget. Bevattningsanläggning finns på övre tomt och nere vid vattnet. Längre bak på tomten finns ett mindre gästhus om cirka 8 m² med plats för sängar. Läget på Ekerö är utmärkt med bra pendlingsavstånd till Stockholm, resan till Fridhemsplan tar cirka 20 minuter och gångavstånd till Ekerö centrum med dagis, skola och mataffärer. Läget, mitt i Mälaren gör det möjligt att ta egna båten till kulturhistoriska Birka eller kanske hela vägen in till Stockholm. Kanske slussa ut i Saltsjön och uppleva Stockholms skärgård. Drottningholms golfbana finns på nära avstånd.


robert nordstrand 08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banérgatan 9, stockholm stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 | sjonara.se

Närlunda_RN_16sid  
Närlunda_RN_16sid  

äkta sjötomt skäluddsvägen 5b, Ekerö välkommEn till dEnna äkta sjötomt bebyggd med en gedigen, storslagen, arkitetritad villa från 2004, en...