Page 1

nära båt och bad

Fåglarö, Saxarfjärden


Fåglarö är en ö i Saxarfjärden med ett sjudande skärgårdsliv. På öns norra del, nära till ångbåtsbryggan, vilken sommartid erbjuder dagliga förbindelser med Waxholmsbolaget till och från Stockholm, ligger fastigheten. Här finns även den egna båtplatsen på ön. Den egna båten kan man förtöja i Mörtviken intill Skeppsdal, som ligger knappt 10 minuter från fastigheten. Bil- och båtplats finns att överta. Möjlighet att åka taxibåt finns naturligtvis också.


För dagar med bad och sol ligger strand och fina badklippor på den norra udden intill ångbåtsbryggan och hit kommer man på ett par minuter från fastigheten. Tomten är varierad men ändå barnvänlig. Gräsmatta för barnens lekar, klipphällar som skiljer av och högre platser kring huset. Altaner finns åt två håll och från dessa och från huset har man utsikt mot vattnet i nordost.

Solvarma klippor och sandstrand för de minsta.


Huset är placerat på en sluttning och har byggts efter tomtens förutsättningar. Mot väster ligger en stor altan som erbjuder plats för utemöbler, solstolar och annat. För en svalkande dusch finns möjlighet till detta utomhus. Mot entrésidan ligger en balkong, delvis under tak, och på denna kan man avnjuta morgonkaffet i solen med vattnet i blickfånget. Huset fungerar utmärkt att nyttja även under vinterhalvåret, en tid då skärgården erbjuder en sällsynt frid.


Fastighetsbeteckning: fåglarö 1:66 Pris/bud: 2 975 000 kr Sjönära avstånd: 3 min Byggnadstyp: 2 plan i souterräng Byggår: 1972 Boyta: 69 m² Antal rum: 5 rum, varav 4 sovrum Tomtareal: 2 186 m² Grund: Murar/källare Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: stående träpanel Takbeklädnad: papp Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: enskilt vatten, borrad brunn året runt och samfällt sommarvatten Avlopp: enskilt avlopp, bdtavlopp med infiltration och wc-avlopp till sluten tank Uppvärmning: direktverkande el, braskamin Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 445 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: byggnadsplan (1952-11-26) driftskostnad: 15 525 kr/år Pantbrev: 2 040 000 kr servitut: Nyttjanderätt Tele, Servitut Väg Mm gemensamhetsanläggningar: Österåker Fåglarö GA:1, Österåker Fåglarö GA:2 Säljare: jonas holmberg och maria lennartsdotter holmberg Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Ta båten ut till någon av de närliggande skärgårdskrogarna.


Husets övre plan välkomnar med ett stort allrum som kombinerar samvaro och måltider. Intill ligger köket öppet mot rummet med alla bekvämligheter, på landet skall man göra annat än att diska. För ljus och värme finns i detta rum en braskamin. På detta plan finns även tre sovrum, alla med bra förvaring och ett badrum med wc och dusch.

Braskaminen tänds gärna under regniga sommarkvällar.


Övernattande gäster har en egen avdelning en trappa ner.

En trappa ner, i souterrängplanet, finns en stor gästavdelning med eget rum, tvättställ och mulltoalett. Här finns också gott om plats för förvaring i en annan del och för att kunna spendera långa tider på ön finns också en tvättmaskin.


Fåglarö lever året runt och även vintertid trafikeras ön av reguljära turer. Den lokala tomtägarföreningen på Fåglarö anordnar en rad olika uppskattade aktiviteter för öns befolkning. Midsommarfirandet är en av de mest populära aktiviteterna. Gäster från öarna runt omkring är ett välkommet inslag i midsommarfirandet. Andra aktiviteter värda att nämna är fotbollsskolan, naturvandringar och bryggmöten. Promenadvägarna runt ön uppskattas för motion. Vid ångbåtsbryggan hämtar man både tidningar, post och gäster. På ön finns stora allmänningar med både ängsmark och klippor mot Saxarfjärden. Från ön är det nära både till fastlandet och Ljusterö. Ett par av Skärgårdens mest uppskattade krogar ligger i Linanäs på Ljusterö och på Grinda, där även affär finns. Affärer och restauranger finns också i Vaxholm endast 25 minuter bort.


johan vogel 08-522 348 01, 0707-534 811 johan@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm & stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Fåglarö_1.66_JV  

nära båt och bad Fåglarö, Saxarfjärden Fåglarö är en ö i SaxarFjärden med ett sjudande skärgårds- liv. På öns norra del, nära till ångbåtsbr...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you