Page 1

förstklassigt

Harö, Värmdö


harö är sista utposten i mellersta ytterskärgården. Här befinner vi oss med öppet hav och Rödkobbsfjärden i öster och stor närhet till Sandhamn med tillhörande skärgård. Låg vegatation skvallrar om var vi befinner oss och här skymtas rovfåglar och här lever man i ett med naturen. Fastlandet med Stavsnäs ligger nära och där avgår reguljärtrafik till Harö brygga med flera turer dagligen året om. Bryggan ligger på promenadavstånd, cirka 20 minuter bort och fyrhjuling är ett vanligt transportmedel på ön. På Harö finns det bofasta.


Till sjötomten, om 3 870 m² land, bestående av karg skärgårdsnatur och öppna klipphällar, kommer man med egen båt och förtöjer skyddat vid den stora kajanläggningen eller i båthuset beroende på väder och vind.

Kajanläggningen är en effektiv vågbrytare.


En gjuten väg/trappa leder upp till en gedigen huvudbyggnad, om 109 m² boarea och 31 m² biarea, uppförd 1982, majestätiskt placerad på berget med milsvid utsikt mot Grönskär och fjärdar. På vägen passeras en bastubyggnad och här bastubadas det året om. Huset är vinterbonat och nuvarande ägare bor permanent. Ingången sker från källaren, där det finns stora ytor att utveckla efter eget önskemål, eller från altanen runt huset i norr. En välkomnande hall och direkt möts man av utsikten och vattenkontakten. På planet finns kök, mat- och sällskapsrum i en öppen planlösning. Stora skjutdörrar mot sjösidan som öppnas för att släppa in den klara skärgårdsluften och lyssna på fågelsången. Från köket när man en altan med perfekt läge mot sydväst. Här njuter man av solen från tidig morgon till en bit in på kvällen. I sällskapsrummet finns plats för både långbord och soffgrupp och här avnjuter man måltider i goda vänners lag med vacker utsikt. På planet finns även badrum med dusch och toalett. Nedgång till källaren där det finns gott om förvaring och teknikrum. Från hallen leder en trappa upp till övervåningen. Här finns sällskapsytor och två sovrum. Båda med plats för två sängar.


Fastighetsbeteckning: Harö 2:112 + 2:20 1/3 Pris/bud: 7 995 000 kr Sjönära avstånd: 0 min

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.

Byggnadstyp: 2 plan med källare Byggår: 1982 Boyta: 109 m² Biyta: 34 m² Antal rum: 5 rum, varav 2-3 sovrum Tomtareal: 3 870 m² Grund: betong Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: Stående träpanel Takbeklädnad: Takpannor Fönster: 3-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: egen borrad brunn Avlopp: 3-kammarbrunn Uppvärmning: Direktverkande el + braskamin Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 5 170 000 kr (fastställt avs år 2009) driftskostnad: 24 676 kr/år Pantbrev: 260 000 kr rättigheter last: Officialservitut Gångväg, brygga, båtuppläggningsplats Säljare: Göran Gentius

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


�

Fantastisk vy frĂĽn utkiksplatsen bakom huvudbyggnaden.


Mot norr på tomten finns gäststuga och förrådsstuga. Här förvaras både verktyg och kanske snöskoter för den som vistas under vintern.



Båthuset kan bli ett härligt gästhus.







 

 Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.

 


Kajanläggningen är gjuten och sträcker sig mot söder och blir en effektiv vågbrytare. Både innanför och utanför finns plats för flera båtar och djupet är väl tilltaget. Här lever man ut den sjönära livsstilen fär den är som bäst. Båthuset uppfördes 1986 och inrymmer plats för två båtar och även anordning för att vinscha upp en båt. Verkstad finns på markplan och en trappa leder upp till övre plan. Stora ytor finns, kanske för att inreda två, eller fler sovrum. Kök med trinett och matplats finns men vatten och avlopp är inte indraget. Utsikten från övre plan mot öppet hav är ljuvlig.


Harö är en av skärgårdens mest kända och populäraste öar och ön består till stora delar av allemansrättslig, orörd mark. Här finns badsjöar och otaliga smultronställen. Midsommar firas i Harö by och är en välkänd tradition sedan lång tid tillbaka. På Gummerholmen, intill Harö by, finns sommarlivs och på Sandhamn någon distans bort, finns handel, krogar, seglarskola och all den puls man kan önska.








  



 





 


robert nordstrand 08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banérgatan 9, stockholm stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 | sjonara.se

Harö_2_112_RN_16sid  

förstklassigt Harö, Värmdö kajanlägg- ningen är en effektiv vågbrytare. Till sjötomten, om 3 870 m² land, bestående av karg skärgårds- natur...