Page 1

HÖGKLASSIGT

Mefjärd


V

ÄLKOMMEN TILL POPULÄRA MEFJÄRD och ett västerläge med kvällssol. Man möts av ett nyrenoverat fritidshus med stora sällskapsytor, tre sovrum och generösa altaner. Sjöbod med vedeldad bastu och sovrum vid stor brygganläggning med plats för flera båtar. Tillgängligheten är stor med Waxholmsbåt året runt från Dalarö, Saltsjöbaden och Stock-

holm sommartid. Inte minst med egen båt från kanske Dalarö eller Saltsjöbaden. Resan från Dalarö tar cirka 20 minuter.

MED CIRKA 10 MINUTERS PROMENAD från ångsbåtsbryggan ligger denna mysiga sjötomt i väster, på 3 712 m² land och 1 000 m² vattenområde. Vacker utsikt i söder mot Utö och mot väster där solen går ned bakom Ornö. Tillträde är möjligt till sommaren 2014.


’’

Kan det bli bättre?


FÖRTÖJNING SKER VID EN GEDIGEN, bergfast brygganläggning, både på boj eller längs med bryggan. Från bryggan lever man den sjönära livsstilen och mår som bäst. Kanske ta morgon- eller kvällsdoppet i det klara vattnet från badstegen ner i det blå och se saltstänken skifta färg på berget. Plats finns för solstolar och vad man önskar. Bryggan omges av klippor som ger karaktär och en trappa leder upp till sjöboden vid bryggfästet med bastu och sovrum.


EN STIG I HÄRLIG NATUR med ytterskärgårdskänsla leder upp mot huvudbyggnaden på cirka 55 m² som ligger högt, mitt på tomten. Plana gräsytor passeras med möjlighet att spela ett parti kubb i goda vänners lag med vacker utsikt. Huset omges av altaner mot syd och väst och blickar ut över Saltsjön och dess glittrande vatten. Huset är helt nyrenoverat och bjuder på kök och sällskapsrum i öppen planlösning. Stora fönster mot sjösidan ger underbar vattenkontakt. I mitten av sällskapsrummet finns en stor öppen spis som snabbt värmer upp huset och ger mysfaktor under de kalla dagarna. I rummet finns plats för både matbord och soffgrupp. Köket erbjuder spis, kyl och frys och alla bekvämligheter man önskar av ett fritidsboende. Två sovrum finns med plats för dubbelsäng i det ena och våningssäng i det andra. Mellan sovrummet finns tvättrum med handfat och förbränningstoalett. Smakfullt inrett med skjutdörrar och golv av granit som ger en härlig känsla. Från altanen når man ytterligare ett sovrum. Bakom huset finns den gamla torrtoaletten och badar gör man självklart i havet.


BYGGNADSTYP: 1 PLAN BYGGÅR: 1952 BOYTA: 55 M² ANTAL RUM: 4 RUM, VARAV 3 SOVRUM TOMTAREAL: 3 712 M² VATTENAREA: 1 000 M² GRUND: KRYPGRUND STOMME: TRÄ BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: STÅENDE TRÄPANEL (JÄRNVITRIOL) TAKBEKLÄDNAD: TAKPANNOR FÖNSTER: 2-GLASFÖNSTER VENTILATION: SJÄLVDRAG VATTEN: DJUPBORRAD BRUNN PÅ SERVITUT AVLOPP: ENKELT AVLOPP UPPVÄRMNING: OLJEFYLLDA RADIATORER + ÖPPEN SPIS TYPKOD: 221, SMÅHUSENHET, FRITIDSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER TAXERINGSVÄRDE: 2 694 000 KR (FASTSTÄLLT AVS ÅR 2012) PLANBESTÄMMELSER: BYGGNADSPLAN (1951-12-07) DRIFTSKOSTNAD: 11 010 KR/ÅR PANTBREV: 250 000 KR SERVITUT: AVTALSSERVITUT VILLA OCH ÅRLIG AVGÄLD RÄTTIGHETER LAST: AVTALSSERVITUT VILLA OCH ÅRLIG AVGÄLD RÄTTIGHETER FÖRMÅN: AVTALSSERVITUT VILLA OCH ÅRLIG AVGÄLD, AVTALSSERVITUT GÅNGVÄG SÄLJARE: JOHN HÅKANSSON OCH HELENA MIVÉR HÅKANSSON

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret. Vi vill informera att man som köpare har undersökningsplikt enligt Jordabalken. Be gärna om att få en utförlig information. Läs mer på sjonara.se.

SAMMANSTÄLLNING AV FAKTA

FASTIGHETSBETECKNING: MEFJÄRD 1:68 PRIS/BUD: 4 650 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 0 MIN


’’

Upplev livskvalitet och ett drömboend


de p책 Mefj채rd.


Popul채ra och barnv채nliga Mefj채rd


I FRAMKANT PÅ TOMTEN finns mjuka klipphällar och avsatser. Härifrån blickar man ut över vår vackra skärgård och mot öster mot Fjärdlång. Vill man ta en kort promenad till öns, delvis obebyggda, ostsida är det enkelt att njuta av solen som går upp bakom Huvudskär.

MEFJÄRD ÄR EN LEVANDE SKÄRGÅRDSÖ. I gemensamma fiskevatten runt ön har man rätt att lägga nät. Ön är stor med välskötta promenad- och joggingspår samt möjlighet att njuta av traditionsenliga firanden på midsommar och valborg. Det finns gott om barnfamiljer på ön och barnen får snabbt sommarkamrater att sparka boll med eller kanske prova fiskelyckan. Närmsta handel finns på Ornö och på Kymmendö. Skärgårdskrogar finns att besöka på Utö, Kymmendö eller Rögrund. Ett besök till magiska Huvudskär är möjligt, endast 15 minuter med båt.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära MÄKLARE

Ansvarig mäklare

ROBERT NORDSTRAND

08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Johan Vogel

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Mats Öhlin

Peter Svensson

Joachim Söderberg

Tom Kallstenius

ADMINISTRATION & MARKNADSFÖRING

Cecilia Arvidson

Carina Hedin

Louise Franzén

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet

HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM 08-522 348 00 | INFO@SJONARA.SE | SJONARA.SE

Mefjärd 1 68 2014 rn 20sid