Page 1

GENUIN SKÄRGÅRDSKÄNSLA

Ramsmora, Möja


V

ÄLKOMMEN TILL FISKESAMHÄLLET RAMSMORA på Möjas östkust. Området är bland annat känd för sina fiskdelikatesser och sin vackra skärgård. Härifrån når man allt vad Möja har att erbjuda som handel, krogar och ett aktivt skärgårdsliv. Tillgängligheten till fastlandet och Sollenkroka är mycket bra och Waxholmsbolaget trafikerar ön året om

och SeaCab erbjuder flera turer dagligen under den isfria tiden.

MÖJA LIGGER I YTTERSKÄRGÅRDEN på gränsen till havsbandet och här skingrar sig molnen och lyser upp ön från tidig morgon till sen kväll. Här finns ljuvliga hällar för klippbad från vilka man blickar ut över öppet hav. Möja erbjuder allt man kan önska sig; restauragn, bageri och caféer. Skola, idrottshall, dansbana och mycket mer. På Möja bor cirka 250 personer bofast.

MED EGEN BÅT finns platser att besöka som Stora Nassa eller Björkskär med sin egna skärgård längst ut i havsbandet. Eller kanske mer civiliserade Sandhamn rakt söderut över Möja söderfjärd och Kanholmsfjärden.


’’

Här finns gott om plats för alla.


PÅ DEN STORA KOMBINERADE natur- och trädgårdstomten om 7 180 m² njuter man av sjöutsikten mot insjön i väster och sjöglimten mot Saltsjön i öster. Det finns två gedigna bostadhus med egna hushåll, tre gästhus samt bodar. I Ramsmora fiskehamn finns del i sjöbod och bryggsida.

HIT KOMMER MAN MED EGEN BÅT och förtöjer längsmed bryggan med motorbåtsdjup eller med Waxholmsbåt eller Cinderella till Ramsmora brygga. Efter en promenad på några minuter är man framme på tomten där man möts av gräsytor. Här finns plats för att utmana nära och kära i ett parti kubb med sjöglimt ner mot fiskehamnen. På avstånd hör man när båtar passerar och när Waxholmsbåten anländer.


HÄR FINNS GÄSTHUS med trinettkök, plats för matbord och dubbelsäng. Intill huset finns bod och intill finns plats för att parkera flakmoppen.

EN STIG LEDER UPP TILL BOSTADSHUSET som är byggt 1988 och är på 55 m². Huset inrymmer sällskapsrum och kök i öppen planlösning. Sovrum och badrum med wc, badkar, handfat och intill finns tvättstuga med tvättmaskin och diskho. En trevlig altan mot söder omger huset och mot väster finns plats för matgrupp. Intill huset finns ett mindre gästhus med sovrum och ytterligare en bod intill.

PÅ VÄG UPP MOT DET ANDRA bostadshuset, på cirka 50 m², som ligger högt på berget och blickar ut över insjön, passerar man en bod med dusch, wc och handfat. Huset omges i syd och väst av en altan och här njuter man som längst av kvällssolen. Plats finns för grill och utemöblemang. Huset inrymmer veranda och rum med kök och matplats. Köket erbjuder kyl/frys, spis och både varmt och kallt vatten. Längre in i huset finns två sovrum varav det ena med dubbelsäng och det andra med våningssäng. Intill huset finns ytterligare ett gästhus med plats för förvaring och dubbelsäng.


BYGGNADSTYP: 1 PLAN BYGGÅR: 1988 BOYTA: 55 M² ANTAL RUM: 2 RUM, VARAV 1 SOVRUM TOMTAREAL: 7 180 M² GRUND: PLINTAR STOMME: TRÄ BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: STÅENDE TRÅPANEL TAKBEKLÄDNAD: PLÅT FÖNSTER: 2-GLASFÖNSTER VENTILATION: SJÄLVDRAG VATTEN: EGEN DJUPBORRAD BRUNN AVLOPP: 3-KAMMARBRUNN UPPVÄRMNING: LUFTVÄRMEPUMP + OLJE-RADIATORER + BRASKAMIN + VEDSPIS TYPKOD: 221, SMÅHUSENHET, FRITIDSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER TAXERINGSVÄRDE: 2 492 000 KR (FASTSTÄLLT AVS ÅR 2012) DRIFTSKOSTNAD: 14 000 KR/ÅR PANTBREV: 1 785 000 KR RÄTTIGHETER FÖRMÅN: OFFICIALSERVITUT VÄG RÄTTIGHETER LAST: LEDNINGSRÄTT STARKSTRÖM GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR: VÄRMDÖ MÖJA-LÅNGVIK S:47, VÄRMDÖ RAMSMORA GA:1 SÄLJARE: ANN-SOFIE OCH RICHARD JONSSON

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret. Vi vill informera att man som köpare har undersökningsplikt enligt Jordabalken. Be gärna om att få en utförlig information. Läs mer på sjonara.se.

SAMMANSTÄLLNING AV FAKTA

FASTIGHETSBETECKNING: MÖJA-LÅNGVIK 2:77 PRIS/BUD: 3 700 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 1 MIN


FRÅN TOMTEN BADAR MAN och njuter av det klara varma insjövattnet. Klipphällar finns att dyka från. Kanske tar man den mindre båten och ror ut och fiskar. På några minuter är man nere vid fiskehamnen och den egna båtplatsen, där man även har del i fiskebod. Vidare finns klippor för härliga klippbad.


’’

Låt din dröm b


bli verklighet på skärgårdsidyllen Möja.


Badrum

Tvättstuga

Hall

Altan

Sällskapsrum

Vedspis

Vedspis

Kök

Sovrum

K/F

N

Huvudbyggnad 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.


Badklippor Badsjö Gästhus Bostadshus

Möja-Långvik 2:77

Plats att förtöja en mindre båt

Förrådsbod

Bostadshus

Gästhus

Stig mot landsvägoch sjöviste

Ramsmora

Badklippor

Ramsmora gästhamn N

Situationsplan Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära MÄKLARE

Ansvarig mäklare

ROBERT NORDSTRAND

08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Johan Vogel

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Mats Öhlin

Peter Svensson

Joachim Söderberg

Tom Kallstenius

ADMINISTRATION & MARKNADSFÖRING

Cecilia Arvidson

Carina Hedin

Louise Franzén

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet

HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM 08-522 348 00 | INFO@SJONARA.SE | SJONARA.SE

Möja långvik 2 77 2014 rn 20sid  
Möja långvik 2 77 2014 rn 20sid