Page 1

ö på ljusterös utsida

Lilla Gåsskär


© Sjöfartsverket


v

älkomna till gåsskär, en vacker ö med skyddad hamn och soligt läge i Gälnans klara vatten på Ljusterös utsida. Här finns bryggor, båthus, dansbana, huvudbyggnad, gästhus och bodar. Skyddad bebyggelse med gräsmatta, kala klippor, stenstränder och orörd natur. Här på

Lilla Gåsskär finns plats för både boende och gäster. Färden över från båtplatsen i Sillviken tar knappt 5 minuter.


Vi välkomnas in i den fina hamnen i skyddat läge med två bryggor och kaj för umgänge vid vattnet. Ovanför den ena bryggan ligger ett båthus med slip i vilken mindre båtar samt fiskenät, verktyg och redskap kan förvaras. Vid den andra, med bra djup för bad och båtar, ligger en sjöstuga med plats för gäster, en vedeldad bastu och i husets bakkant ett förråd/fiskebod för vattenleksaker och annat. Uppe på klippan finns dansbanan med baren för en kall öl efter bastun och intill ligger den vedeldade badtunnan.

’’

Skyddad hamn och soligt läge.


Stigen leder sedan förbi ett verkstad/förråd och en lekstuga upp till öns mitt där en plan gräsmatta finns med flera hus runt. Här är man skyddad från både vind och insyn. Det stora huset har sitt ursprung från 1950-talets slut och har byggts ut i omgångar under åren. I detta hus finns hall och duschrum med toalett, kök med matplats, allrum med öppen spis, ett sovrum och en solig glasad veranda åt söder. I källaren finns förråd. Uppvärmning sker via vedspisen som är kopplad till vattenfyllda element. Gästhuset ligger åt väster vid gräsmattan och här finns två sovrum samt ett separat förrådsutrymme. Förråd/vedbod finns också samt öns dass av Åländsk konstruktion. Naturen är låglänt med vissa högre partier vid vattnet, bl a åt väster intill flaggstången. Här på klippan intas gärna drinken innan middagen. På Lilla Gåsskär finns vatten från egen brunn. Komplettering med avsaltningsanläggning krävs då vattnet är bräckt. Tillgången är god, ca 500 l/tim.

Huvudbyggnaden ligger endast några meter från vattnet


Fastighetsbeteckning: Mellansjö 2:17 Pris/bud: 6 950 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1958 Boyta: 60 m² Antal rum: 3 rum, varav 1 sovrum Tomtareal: 13 624 m² vattenareal: 118 563 m² Grund: Torpargrund/ källare Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: tegel Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: Egen borrad brunn (bräckt vatten, avsaltningsanläggning krävs) Avlopp: Tvåkammarbrunn Uppvärmning: Kökspanna, öppen spis. Vattenburen värme kopplad till kökspannan Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: Ännu inte åtsatt Pantbrev: 0 kr rättigheter last: Ledningsrätt Starkström Säljare: lena bergström eriksson och mats eriksson

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Kan det bli bättre?


’’

Välkomna till Lilla Gåsskär!


Ön ligger centralt i skärgården med närhet till Ljusterö och många utflyktsmål finns inom bekvämt avstånd. Inte långt bort finns Ingmarsö och Svartsö med populära restauranger och affärer. Gälnan erbjuder klart vatten och badkobbar finns det gott om både här och på andra sidan Husaröleden mot havet.

Totalrenoverad brygga med stenkista


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

Ansvarig mäklare

08-522 348 07, 070-753 08 99 peter@sjonara.se

08-522 348 05, 070-887 98 70 camilla@sjonara.se

peter svensson

camilla asplund

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Tommy Carlberg

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Lilla gåsskär mellansjö 2 17 2013 ps ca 20sid  
Lilla gåsskär mellansjö 2 17 2013 ps ca 20sid