Page 1

trevligt sjöläge

Lillön, Grindaskärgården


s

jöläge, så nära sjötomt man kan komma. Endast några meter skiljer tomten från vattenlinjen och här passerar ingen. Helt privat läge. Godkännande finns av stamfastighetsägaren att ta ner träd och annat utanför tomtgräns enligt separat avtal. För mer information om avtalet och möjligheter att bygga mer, t ex bastu, kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Centralt i mellanskärgården, precis på gränsen till Värmdöskärgården. Mellan välkända öar som Grinda och Karklö och invid Karklöfaren som förbinder Grinda- och Sandöfjärden med öar som Svartsö och Lådna.Tillgängligheten till fastlandet, Boda brygga på Värmdö eller Ljusterö i Österåker, är mycket bra. Man kan ta sig till Boda brygga med egen båt på 5 minuter eller med generösa passbåtsturer genom Svartsö båttaxis försorg till den egna bryggan till samma kostnad som med Waxholmsbåt.


Lillön ligger inbäddad i grönska och vacker skärgårdsnatur. Ön består av öppna klipphällar, vegetation och långa naturliga sand- och stenstränder. Det är svårt att inte gilla det man skådar och lätt att inse fågelskyddsområdena. Här samsas ett rikt djur- och växtliv. Förtöjer gör man längs med den egna 60 meter långa bryggan eller på boj. Här finns plats för flera båtar och här njuter man som längst av kvällssolen. Bryggan består av flera delar och längst ut finns en flytbrygga. Mot huset finns en pålad del med plats för utemöbler och solstolar. Det är en mäktig känsla att avnjuta grillmiddagen nästan på vattenytan. Sista delen med landfästet är pålad och här finns vass att ta bort för att öppna upp ytterligare för vatten och sjöutsikt. Bryggan följer med fastigheten genom officialservitut.

’’

På Lillön samsas ett rikt djur- och växtliv.


Direkt på land möts man av den barnvänliga tomten med öppna gräsytor och inramning av grönska. Här finns bostadshuset på cirka 45 m² med altan mot söder och plats för utemöbler och den obligatoriska grillen. I huset möts man av ett stort sällskaps- och matrum i öppen planlösning. Fönster mot öster bjuder på sjöutsikt och härlig vattenkontakt. Längre in i huset finns två sovrum med plats för dubbel- och våningssäng och ett mindre kök med kyl, frys och spis. En gemensam borrad brunn finns med grannen men vattnet är inte indraget i huset, möjlighet till det finns. Brunnen ligger strax utanför tomten och ett servitutsavtal kommer skrivas in. Man kan också borra egen brunn eller dra in avsaltat sjövatten.

Låt din skärgårdsdröm bli verklighet där den är som bäst, på Lillön!


Fastighetsbeteckning: Örsö 1:161 Pris/bud: 3 000 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1977 Boyta: 45 m² Antal rum: 3 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 982 m² Grund: plintar Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: liggande träpanel Takbeklädnad: plåt Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: Gemensam borrad brunn med en fastighet (ej indraget i huset) Avlopp: enkelt avlopp Uppvärmning: Direktverkande el Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 127 000 kr (fastställt avs år 2011) driftskostnad: 9 184 kr/år Pantbrev: 0 kr rättigheter förmån: Officialservitut Brygga Säljare: anne-marie österman

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

60 m brygganläggning med segelbåtsdjup och sandstrand intill.


På Lillön finns promenadstråk med möjlighet till bärplockning eller en löptur. Runt hela ön är det några kilometer. Skärgårdskrogar finns i närheten på Grinda eller på Svartsö. Handel sker med fördel sommartid på Gällnö i handelsboden och övrig tid i Alsvik på Svartsö med skärgårdens kanske mest välsorterade lanthandel. Kaffestuga och liten bar finns även på Gällnö rakt över fjärden. Närmaste Waxholmsbåtbrygga är Karklö, Gällnö eller Grinda. Den egna båten kan exempelvis förtöjas på Ljusterö eller Buskviken invid Boda brygga. Dock följer ingen båtplats på fastlandet med fastigheten.

Flera skärgårdskrogar ligger nära


robert nordstrand 08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Lillön  

Trevligt sjöläge, som upplevs som sjötomt, invid Grinda. Hus med två sovrum, friggebod, 60 m brygganläggning med segelbåtsdjup. Sandstrand i...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you