Page 1

Lagboda Norrt채lje


Generös byggmästarvilla med ytor som man inte unnar sig att bygga idag. En familjevilla som även inrymmer generations- eller företagsdel och har en ljuvlig oasliknande trädgårdstomt bland flata klippor, fruktträd, roslagstallar och plana gräsytor. Läget är utmärkt om man vill njuta av naturen i vacker Roslagsbygd med närhet till stan - 20 minuter till Åkersberga såväl som till Norrtälje, 45 min till Stockholm och lika långt till Arlanda. Byn Lagboda har blandad bebyggelse av fritidshus, villor och gårdar i ett öppet landskap. Här bor man med grannarna på lagom avstånd. Till Bergshamra där ägarnas barn går i skola och dagis är det endast 5 minuter och SL/skolbussen stannar smidigt utanför. Man kan även välja skolgång i Roslagskulla närmare Åkersberga.


Vill man inte promenera i skogen bland svamp och bär går man till någon av badsjöarna som ligger i närområdet. För den hästintresserade finns även denna verksamhet i byn. Löparslingan på 5 km runt sjön ger bra motion. Till kusten är det bara 5 km och båtintresserade har gott om plats för vinterförvaring på egna tomten. Härliga platser som Wira bruk, Vettershaga, Furusund, Ljusterö ligger inom lagom radie och erbjuder det bästa vår unika skärgårdskust har.


Villan välkomnar med både vardagsentré till suterrängvåningen och huvudentré till övervåningen. Frihetskänslan infinner sig även inomhus med tanke på de stora ytorna. Övervåningens luftighet binder samman fyra sovrum och matsal i öppenlösning mot köket. Köket har full maskinell utrustning och både över- och underskåp. Här finns ett nytt fräscht duschrum med wc och dubbeltvättställ. Här finns även gästtoalett med tvättställ. Ekparkett och ljusa färger. Ett halvetage ner ligger vardagsrummet med fönsterpartier mot trädgård och den stora uteplatsen. Här får man plats med både middags- och soffgrupp.


Kontor/ Sovrum Kontor/ Sovrum

FAKTA

Kontor/ Sovrum Kontor/ Sovrum

Pris/bud: 2 475 000 kr

Byggnadstyp: 1 plan i etage och källare Sovrum Sovrum

Byggår: 1973

Sovrum

Altan

Sovrum

Altan

L G G L Passage G G

G L L G G G

Passage

G L L G G G

Altan

Boyta: 160 m² Biyta: 127 m² Antal rum: 9 rum, varav 5-7 sovrum Tomtareal: 3 686 m²

Sovrum

Altan

Säljare: Joy Egserius och Daniel Rulander Egserius

Sovrum

Fastighetsbeteckning: Lagboda 2:10

Sovrum

WC

Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer

Sovrum

WC

Taxeringsvärde: 1 484 000 kr (fastställt avs år 2009)

Kpr U/M K/F s

Kpr

Driftskostnad: 38 512 kr/år

U/M K/F

Vardagsrum

s s s

Kök

Matsal

Kök

Matsal

Pantbrev: 1 065 000 kr

Vardagsrum

Servitut: Servitut kraftledning mm, Nyttjanderätt tele Rättigheter last: Avtalsservitut kraftledning mm Rättigheter förmån: Avtalsservitut avlopp N

0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma

0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma

N

Gemensamhetsanläggningar: Norrtälje Landsboda GA:2 Sjönära avstånd: 3 min


Gästrum

FAKTA

Tvättstuga

Grund: Källargrund Gästrum

Tvättstuga

Stomme: Betong/trä Bjälklag: Betong

Förråd

Fasad: Mexitegel Fönster: 2-glasfönster

Förråd

Ventilation: Självdrag Berg varme

Gillestuga

Vatten: Egen borrad borrad brunn med filter

ÖS Berg varme

Gillestuga

Avlopp: 3-kammarsbrunn med infiltration

ÖS Bastu

Uppvärmning: Bergvärmeanläggning, vattenburet system + solfångare

Bastu

WC WC

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.

Klk

Krypförråd Groventré

Klk

Pumprum Groventré

Krypförråd

Pumprum

Källarplan 0

1

N 2

3

4

5

Källarplan Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma N 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma


Undervåningen välkomnar inifrån med gillestugan om ca 45 m² med murad öppen spis och Keddyinsats. Här får familjemyset råda framför storbildsTV, eldstad och läshörna. Gillestugan får mycket ljus genom de många fönstren.


Tomten har en varierad topografi. Stor uppställningsplats för många bilar. Lummig skog med berghällar. Trädgårdsdelen framför villan ligger i bästa solläge och här finns även stor uteplats och fruktträd av äpple och plommon. Fantasin säger att en pool skulle vara pricken över i:et. Bärbuskar och vackra perenner omgärdar och kvällsaltanen på villans baksida inbjuder till grillmiddagar. Villan har stora fönstermarkiser och infälld takfotsbelysning runt om.


Alla viktiga ytor som man inte bygger i moderna hus finns här; två förrådsrum, kontor/gästrum. Duschrum, wc med tillhörande träinredd bastu. Maskinrum för bergvärme och solfångaranläggning. Pumprum för vattensystemet med filter. Stor tvättstuga med egen utgång till tomten för att torka linnet i det fria. Tvättmaskin och torktumlare. Groventrén är populär för den stora familjen med plats för allas skor och kläder. Krypförrådet under vardagsrummet är något extra liksom centraldammsugaren. Kontorsdelen i husets övre östra del når man via egen entré. Används idag som hemmakontor men kan även inredas till gästdel/generationsboende eller så öppnar man upp det mot boendedelen. Varmt välkomna och Inflyttning kan ske efter årskiftet.


väg

62.5

-

Allm än

-34.81

Skog Trädgärd

-

.56

-82

-43.66äg

.v mf

Sa

Samf. dike

väg

13-

Allm

än

-50.

Skog äg .v mf

Sa

13-

-50.

t

N

Situationsplan Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig


Tom KALLSTENIUS Telefon: 08-522 348 02 Mobil: 070-753 48 12 E-post: tom@sjonara.se

SJÖNÄRA består idag av sju specialiserade mäklare och tre minst lika specialiserade mäklarassistenter. Vi har kontor mitt i Vaxholm samt på Värmdö, vid Strömma.

Hamngatan 20, vaxholm stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

BLI SJÖNÄRA VÄN Anmäl dig direkt på vår hemsida så får du först av alla nyhetsbrev om våra kommande försäljningar

Lagboda  
Lagboda  

Gedigen byggmästarvilla ca 280 m² med ytor utöver det vanliga. Separat kontor/gästdel. Bergvärme. Nära buss. Trädgårdsoas vid naturen och ba...