Page 1

sjĂśutsikt

LĂĽnggarn, Haninge


© Sjöfartsverket


v

älkommen till marviken på Långgarn och ett skärgårdsställe i toppskick, här är det bara att flytta in.

En ogenerad grönskande skärgårdstomt med öppna gräsytor och klipphällar med högt, fritt läge och ljuvlig sjöutsikt mot Mjälbyfjärden i söder och Horsfjärden i öst. Här njuter man av solen hela dagen, underbara solnedgångar och på natten av den praktfulla stjärnhimlen.


Gediget hus med stora sällskapsytor, altaner, ett större gästhus och ett mindre gästhus som kan användas som förråd. På bara några minuters promenad når man sjövistet med egna båtplatser, bastu och badstrand. Vi befinner oss i södra skärgården med stor närhet till både fastlandet och ytterskärgården med öar som Utö, Ornö och Nåttarö med sina affärer, krogar, badstränder och skärgårdsliv. Till fastigheten kommer man med egen båt från Östnora. Där finns bil- och båtplats som följer fastigheten. Resan från Stockholm till Östnora tar cirka 30 minuter och sedan cirka 10 minuter med båt i 25 knops fart.

’’

Vid sjövistet finns båtplatser, bastu och badstrand.


Framme möter ett gemensamt sjöviste med kvällssol. Här finns två båtplatser per fastighet och djupet är väl tilltaget. Här träffas trevliga grannar och umgås. Gemensamt delar sex fastigheter på bastu, sjöbod och trevliga gräsytor för kubbspel eller vad fantasin medger. Det finns flera barnfamiljer och barnen träffar snabbt nya kompisar att leka med. Badstrand och tält för att leva den sjönära livsstilen. Här går även att parkera fyrhjulingen som snabbt tar dig upp till höjden och egna tomten samt perfekt för att lasta av båten. På några minuter når man tomten till fots. Eftersom fastigheten ligger på en vindskyddad platå, högt upp, så är insynen minimal. Här finns huvudbyggnaden på 82 m² uppförd 1976 och tillbyggd 2004. Huset är gediget byggt och inrymmer stora sällskapsytor med sällskapsrum, matrum och kök i öppen planlösning. Stora fönster mot sjösidan ger utsikt och maximalt ljusinsläpp. En öppen spis finns centralt placerad som ger värme och karaktär. Köket har all maskinell utrustning som man önskar i sitt skärgårdsboende och bardisk med stolar. Tre sovrum finns med plats för dubbelsäng i två av rummen. Helkaklat duschrum med dusch, handfat och tvättpelare. I ett separat rum finns torrtoalett modell separett och handfat. Huset har flera ut- och ingångar till altanen som omger huset i tre väderstreck.

Ståtligt högt och minimal insyn.


Fastighetsbeteckning: långgarn 1:95 Pris/bud: 2 950 000 kr Sjönära avstånd: 1 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1992 Boyta: 82 m² Antal rum: 4 rum, varav 3 sovrum Tomtareal: 3 247 m² Grund: torpargrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: stående träpanel Takbeklädnad: takpannor Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: gemensamt sommarvatten Avlopp: tvåkammarbrunn Uppvärmning: direktverkande el, öppen spis Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 603 000 kr (fastställt avs år 2012) planbest: Byggnadsplan (1974-05-07) driftskostnad: 18 688 kr/år Pantbrev: 77 000 kr gemensamhetsanläggningar: Haninge Långgarn GA:1, Haninge Långgarn GA:2 Säljare: anders wiger

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Vid sjövistet spenderar man gärna lata dagar.


Bil- och bĂĽtplats vid Ă–stnora.


’’

Njut av skärgårdslivet.


Ett gästhus på 30 m², uppfört 1992, ligger nära huvudbyggnaden. Huset inrymmer sovrum, kök, sällskapsytor, torrtoalett och på altanen en dusch med smart infällbar konstruktion. På tomten finns ytterligare ett mindre gästhus som inrymmer våningssäng och extra kyl och frys. Det finns även en bod med plats för fyrhjuling och trädgårdsredskap. Tomten är mycket barnvänlig och erbjuder öppna gräsytor och klipphällar. På Långgarn finns cirka 100 fastigheter, 12 stycken på denna udde och fyra fastigheter bebos permanent. Handlar gör man med båt på Sandells livs på Muskö eller i Nynäshamn eller med bil på vägen mot Östnora. Skärgårdsmål finns att uppleva och Mickums brygga ligger cirka 10 minuters båtresa bort, där finns skärgårdskrog, båtmack och diverse aktiviteter. Varmt välkommen till ett skärgårdsparadis!


Öppna gräsytor, klipphällar och sjöutsikt.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

robert nordstrand

08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Tommy Carlberg

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Långgarn 1 95 rn 20sid  
Långgarn 1 95 rn 20sid