Page 1

underbart

Kungsgatan 14, Vaxholm


Underbar sekelskiftesidyll med atmosfär från 1885. Läget är centralt och helt ogenerat mitt i Vaxholm med rogivande utsikt över takåsarna.

fastigheten på kungsgatan 14 har en har en spännande historia som skapat och utvecklat det fulländade resultat man ser idag. Allt börjande på 1880-talet då Godtemplarna önskade uppföra ett Ordenshus i Vaxholm med gott om plats för stora sällskap till sina väckelsemöten och danstillställningar. I den stora salen ser man än idag infästningen av räcket mellan orkestern och dansgolvet. I november 1885 invigdes samlingslokalen med pompa och ståt. Efter ett antal år i Kronans regi köpte hälsoinspektör Näslund huset på 40-talet och byggde om det till dess nuvarande utseende. För många Vaxholmsbor och återkommande turister är fastigheten känd för sin Bed and Breakfastverksamhet som funnits i över 10 år. Sedan dess är nuvarande ägare nummer fyra i ägarlängden.


Allt har totalrenoverats mycket smakfull och omsorgsfullt, byggts om med bibehållen äldre charm och moderna lösningar i bästa harmoni. Idag erbjuder fastigheten ett underbart hem med atmosfär för en stor familj som önskar skämma bort sig med ytor utöver det vanliga. Den gemensamma nämnaren för samtliga rum är ljuset. Stora spröjsade fönster släpper in och ljusa ytskikt reflekterar.

Ord kan inte rättvist beskriva känslan på plats.


Här finns otal detaljer och snickerier som många är utsökta toner för sig och tillsammans utgör det vackraste av ackord. Likaså flera smarta och praktiska lösningar för en smidigare vardag. Exempelvis; smutsnedkastet till tvättstugan från badrummet intill sovrummen och det höga torkschaktet där klädställningen hissas upp över bjälklaget så att ytterligare en ställning får plats under. Planlösningen delar in villan i två plan. Ett övre; stort som en normalvilla med plats för umgänge två badrum, sovrum, klädkammare och förråd samt ett nedre; ännu större och med plats för umgänge i stora sällskap om så önskas. Bara köket rymmer 16 kuvert och salen intill minst 32. I villan finns bibliotek och praktiska gömställen.


Fastighetsbeteckning: Framnäs 16 Pris/bud: 9 750 000 kr Sjönära avstånd: 5 min 

Byggnadstyp: 1 ½ plan + källare Byggår: 1885 Boyta: 362 m² Biyta: 110 m² Antal rum: 10 rum, varav 5-7 sovrum Tomtareal: 1 740 m²

  

  





 







Grund: natursten Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: träpanel Takbeklädnad: taktegel Fönster: 2 + 1-glasfönster isoler Ventilation: självdrag Vatten: kommunalt vatten Avlopp: kommunalt avlopp Uppvärmning: Vattenburen från bergvärmepump Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer



  

Taxeringsvärde: 4 113 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: Stadsplan (1939-11-03), Tomtindelning (1944-03-24)



driftskostnad: 58 226 kr/år Pantbrev: 6 715 000 kr Säljare: Annika och göran lindholm

 

 Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Mellan husen skapas en vindskyddad miljö med underbar gårdskänsla. Fin och praktisk stenläggning omgärdas av skyddande huskroppar, plank med grindhål och vacker berghäll. Här avnjuts gemensamma måltider under skyddande markis om solen ligger på eller i skön och värmande kvällssol med grillat till ett kraftigare rödvin.


Upplevelsen är fantastisk och påtaglig och infriar även höga förväntningar.


Tack vare bergvärme och luftvärmepump är den totala energiåtgången inte mer än ca 36 000 kWh per år för båda



husens 447 m² och två hushåll med totalt sex personer. Villans källare nås utifrån ge-



nom en ståldörr och inifrån via en trappa från biblioteket. Här 

 



finns ett bra förråd för bland

annat cyklar samt ett teknik-

rum för bergvärmepump mm.

Under delar av huset finns en krypgrund med berg i dagen, 



ett perfekt utrymme att inreda



för husets vin.

 

  





 




K/F Kök Vardagsrum

K/F DM Kök Vardagsrum

U

DM

Kontor U

Sovrum Ång bastu/

G

Dusch Kontor

Sovrum

TP Ång bastu/ Dusch

G

ST L

TP

Förråd

ST L

Förråd

Förråd Förråd Verkst.

Verkst.

Kallförråd

Kallförråd Gästhuset 0

1

2

3

4

5


Gästhuset är en fullutrustad bostad med kök, vardagsrum, duschrum med ångbastu, sovrum och tvättstuga. Här finns stora förrådsytor som kan indelas till ytterligare rum samt ett snickeri och kallförråd. Standarden är hög och komforten likaså. Allt går i samma smakfulla stil som villan. Gästhuset ger ägaren fantastiska alternativa möjligheter såsom; egen verksamhet, uthyrning av bostad, tonårsboende eller generationsboende. Att bara ha det som gästhus förpliktigar stort och kärt umgänge, allt annat vore slöseri.


Den stora tomten på 1 740 m² inrymmer många härliga rum. Längst upp på höjden är den klassiska studsmattan placerad med garanterad sjökontakt även i studsen. På utkikshällen står två stadiga trädgårdsstolar med härlig utsikt och med sol från morgon till kväll. Sitt ner för ett nära samtal eller bara njut av den stilla miljön. Ägarna har prytt sin miljö med många vackra ting och blommor. Låt er inspireras till egna lösningar för ett varmt och personligt hem. I tomtgränsen mot Kungsgatan står ett stadigt bullerskyddande plank som ger fastigheten en tilltalande inramning och privat och rogivande miljö. Den som tror att trafiken stör tar miste. Direkt när den tunga dörren mitt i planket stängs tystnar omgivningen och en av de bästa världar Vaxholm kan erbjuda öppnar sig.


Läget är härligt högt mitt i Vaxholm med underbar utsikt över takåsarna från terrassen och de höga punkterna i trädgården. På fem minuters promenad når man vattnet med badmöjligheter och strandpromenad. Bor man mitt i Vaxholm blir det nära till allt. Vaxö skola ligger synlig åt nordost. Till busshållplatsen är det någon minut och ICA högst fyra. Lägg där till allt utbud i centrala Vaxholm med caféer, restauranger och butiker. Varje dag bjuder på sitt skådespel längs hamnmiljön och gästhamnen. Varför inte ta Waxholmsbolagets båt till Nybrokajen? Under resan in avverkas ledigt frukost på båten till morgontidningen, några tangenttryckningar på den bärbara och minst 20 minuters avkoppling på däck under solen för bästa D-vitaminintag.


21 21

20 20 19 19

18 18 17 17

Kung 16 sgat an 16 Kung sgat an

Situationsplan Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig. Situationsplan Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.

N N


tommy carlberg 08-522 348 03, 0707-534 813 tommy@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm & stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Kungsgatan_14_TC_24sid  

underbart Kungsgatan 14, Vaxholm underbar sekelskiftesidyll med atmosfär från 1885. Läget är centralt och helt ogenerat mitt i Vaxholm med r...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you