Page 1

Egen udde med kv채llssol

Kattrumpan/Vitsgarn


en egen udde i tre väderstreck med allt man kan önska sig! Middag i solnedgång, vidsträckt utsikt, båthus med bastu, bryggor och soldäck. Gott om plats för gäster, vattentoalett, allt välbyggt med bra standard, ingen granne inom synhåll och man lever hela dagen på och i vattenkant.


Fastigheten är en sjötomt med eget vattenområde runt hela udden. På västra delen mellan uddens spets och båthuset är det segelbåtsdjup och gott om plats för stora båtar. Inne i viken är det mer badvänligt och lämpar sig för små båtar, kanoter, segeljollar och att anlägga en sandstrand.

Här finns allt man kan önska sig.


Huvudbyggnaden är byggd i permanentstandard med isolering och tre-glasfönster. 2006 byggdes vinkeln ut med det stora sovrummet, wc och klädkammare till. På golvet ligger genomgående en ekparkett och den vackra öppna spisen är från 2004, en del med vedspis i köket och den andra öppen mot vardagsrummet. Köket renoverades och fick nya maskiner 2010. Kyl/frys med ismaskin, varmluftsugn och mikro. Spisen är med gas och det finns en diskmaskin från 2001. Köksbänken är i körsbär. I badrummet finns en tvättmaskin från 2011.


Terrasser WC

Klk

Sovrum

Sovrum

Fastighetsbeteckning: Vitsgarn 1:12 Pris/bud: 8 900 000 kr Sjönära avstånd: 0 min WC/Dusch

TV

Entré

Vardagsrum

Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1990 Boyta: 124 m² Antal rum: 4 rum, varav 3 sovrum Tomtareal: 4 645 m²

K/F

ÖS

Ux2

Ved spis

Terrasser Klk Sovrum

Entré WC Kök

Kontor Matplats

Sovrum

WC/Dusch TV

DM

Entré

Vardagsrum K/F

ÖS

Ux2

Ved spis

Entré Sovrum

Kök

Kontor Matplats

DM

Grund: torpargrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: betong Fönster: 3-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: borrad brunn Avlopp: 3-kammarbrunn med markinfiltration/wc Uppvärmning: Direktverkande el Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 4 325 000 kr (fastställt avs år 2009) driftskostnad: 18 800 kr/år Pantbrev: 3 400 000 kr Säljare: birgitta och arne lindstrand

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


En ovanligt vacker och trivsam plats – svår att lämna och lätt att återvända till.


Hamnanläggning med bryggor och båthus byggdes 2000. 100 st elverksstolpar är nertryckta till berg och ovanpå har en brygga byggts enligt konstens regler. Båtplatsen inne i båthuset är 9,5 x 3,6 meter. En duk ligger som skydd för att hålla fåglar och annat borta. Garageporten är fjärrmanövrerad. I båthuset är det gott om plats för att meka, pyssla, bada bastu eller duka upp till fest. En lämplig placering har baren på däcket utanför i kvällssol.

Båthuset kan användas till mycket.


Mot vattnet i syd och väst har ett fantastiskt soldäck i form av terrasser byggts i anslutning till huset. En uppmurad utomhusgrill med gas i vattenkant lägligt placerad för mingel och middagsgäster att förse sig med mat och annat gott. Här är rymligt med flera platser att slå sig ner på.


På fastigheten finns också förråd, vedbod, fiskebod och ett utedass i form av en riktig vattentoalett. Det finns två isolerade gästhus, ett mindre om ca 10 m² och ett större om ca 16 m². Bakom huvudbyggnaden finns en mat- och vinkällare och intill ett växthus.


Vitsgarn är en ö i populära vatten, både för seglare och motorburna med sina kända utflyktsmål. Runt hörnet över Mysingen ligger Utö, en stor ö med bofast befolkning och ett värdshus som serverar god mat, även julbord. Strax söder om ligger Ålö med sin utsida mot öppet hav och underbara sandstränder, på insidan ligger ”Båtshaket”, Ålö krog. Här serveras mat i trivsam miljö och kvällssol. Närmast ligger Muskö över Horsfjärden, här finns också en skärgårdskrog, livsmedelsaffär, ombud för Systembolaget samt båtmack. Läs mer på sjonara.se. Vitsgarn består av både skog- och ängsmark och inbjuder till promenader eller joggingturer. I skogarna kan man finna både bär (hallon, blåbär, smultron och hjortron) och svamp. Naturen är vacker men orörd, här kan man ströva runt på ön utmed vattnet i många timmar. Gården på Östra Vitsgarn har anor från 1600-talet. 1926 byggde marinen en sjöflygstation på norra delen av ön. Under andra världskriget var Roslagens flygflottiljs torpedflygplan baserade här. Sedan 1976 driver Ungdomsförbundet Sveriges Flotta Vitsgarn Seglarskola. De är en av Sveriges största arrangörer av seglarläger för ungdomar i åldrarna 7 - 17 år.


elisabeth eldh 08-522 348 06, 070-753 48 60 elisabeth@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Kattrumpan  

En egen udde i tre väderstreck med allt man kan önska sig! Middag i solnedgång, vidsträckt utsikt, båthus med bastu, bryggor och soldäck

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you