Page 1

nyrenoverat paradis

Kalvholmen, Dalarรถ


på kalvholmen, i den vackra arkipelagen mellan Erstaviken och Ingaröfjärden, ligger detta paradis för bekvämt fritids- eller året runt boende. Bara tio minuter med båt från egen båtplats i Tyresö Brevik eller tjugo minuter med Waxholmsbolagets båtar från Tyresö Trinntorp eller Dalarö. Från stranden reser sig fastigheten högt och långt inåt land och nere vid havet finns både klippor och sandstrand. Bryggan ligger utmed klipporna och är ansluten till ett generöst trädäck som övergår i en trappa upp till huvudbyggnaden. Bryggan har fast belysning och eluttag. Här finns även ett litet isolerat hus för tryckkärlen till saltvattensystemet.


Övre delen av trappan är bred och utformad för att vara både lätt att gå i och för att kunna sitta bekvämt i. Den övergår i ett nästan 90 m² stort trädäck som omsluter hela huvudbyggnaden. Här finns det alltid sol eller lä någonstans och en magnifik utsikt över havet i nästan 180° med vackra solnedgångar mot horisonten. Känslan av avskildhet och rymd är påtaglig trots närheten till angränsande fastigheter. Utanför huvudentrén finns också en mer än 20 m² stor uteplats under tak. Utrymmet går enkelt att glasa in till ett slutet uterum. Intill ligger ett inbyggt trädgårdsland för krydd- och köksväxter liksom ett jordgubbs- och potatisland. En planteringsbänk med utrymmen för krukor och andra odlingstillbehör underlättar trädgårdsarbetet. En borrad brunn finns också som kan användas för bevattning.

Magnifik utsikt över havet i nästan 180°.


Den vinterbonade huvudbyggnaden är omsorgsfullt renoverad in- och utvändigt med ny takavvattning och inte mindre än sex nya fönsterdörrar. Ljuset i huset är påtagligt, liksom övergången mellan inne och ute. De generösa fönsterdörrarna inbjuder till bekväma passager genom huset i alla riktningar. Innanför den inbjudande blå ytterdörren finns en hall med garderob och gott om plats för ytterkläder och skor. Från hallen leder en dörr in till ett stort sovrum med två fönsterdörrar och tre rymliga garderober. Rummet kan enkelt delas upp i två med vardera en egen dörr. En halvtrappa ner öppnar sig ett ljust sällskapsrum helt i vitt med skeppskänsla och vidunderlig utsikt genom ett stort fönsterparti. En skorstensstock med öppen spis binder ihop sällskapsrummet och det välutrustade köket. Köket har värmegolv, kyl ,frys, gasspis med varmluftsugn, köksfläkt och diskmaskin. Två fönsterdörrar och ett parti glasblock ger ljus och rymd hela dagen.


Fastighetsbeteckning: Gränö 1:258 Pris/bud: 4 475 000 kr Sjönära avstånd: 0 min



Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1940 Boyta: 50 m² Antal rum: 2 rum, varav 1 sovrum Tomtareal: 2 748 m²





Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: tegel Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: Avsaltningsanläggning för året runt bruk Avlopp: avlopp saknas Uppvärmning: El - luftburen värme



   

  



Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer



Taxeringsvärde: 2 922 000 kr (fastställt avs år 2009)





planbest: Fastigheten är belägen utanför planlagt område



driftskostnad: 8 450 kr/år Pantbrev: 20 000 kr



rättigheter last: Officialservitut Vattentäkt. Avser förmån för grannfastigheten ta vatten ur brunn. gemensamhetsanläggningar: Tyresö Brevik GA:2. Avser delägande i Gränö-Breviks Vägsamfällighet.



Säljare: tina bjurholm

 Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Fint renoverat sjöställe med klippor och sandstrand på Gränöfjärdens finaste ö.


Ljuset i huset är påtagligt.


Söder om huvudbyggnaden ligger några mindre byggnader. Den ena rymmer ett nyrenoverat gästrum med en platsbyggd säng, ett par garderober, en egen kyl och möjligheter att värma mat och dryck. Här finns även en egen nätverkskoppling för Internet och TV. I byggnaden finns också ett duschrum och en verkstad, som kan byggas ihop till ett enda stort hygienrum med plats för fler garderober och en tvättmaskin. Halva byggnaden är omgiven av ett trädäck. Den andra byggnaden har ett garage för en fyrhjuling och väldisponerade förvaringsutrymmen. I den finns också en vinterisolerad och uppvärmd toalettdel med en Cinderella förbränningstoalett och handfat med kallt och varmt vatten.


I ett tredje litet hus finns två förrådsutrymmen för exempelvis trädgårdsredskap. Under huvudbyggnaden finns ett välisolerat vattenrum med all den utrustning som behövs för att förse fastigheten med sjö- och dricksvatten. En avsaltningsmaskin med hög kapacitet svarar för produktion av dricksvatten. Från vattenrummet går ledningar för både sjö- och dricksvatten som är försedda med värmekablar som håller ledningarna isfria under vinterhalvåret. I samtliga hus finns separata varmvattenberedare. Fastigheten har ett nytt, men också delvis renoverat elsystem med jordfelsbrytare, digitala kopplingsur, GSM-styrda brytare för värme och ytterbelysning. Bredband med både LAN och WiFi är installerat som förser fastigheten med Internetuppkoppling och TV. Huvudbyggnaden värms upp med och kan även kylas med en rejält tilltagen varmluftspump. Övriga byggnader värms upp med direktverkande oljeelement.


 











 







 

 


joachim sĂśderberg 08-522 348 04, 076-769 64 00 joachim@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Kalvholmen_JS_16sid  

nyrenoverat paradis Kalvholmen, dalarö Från stranden reser sig fastigheten högt och långt inåt land och nere vid havet finns både klippor oc...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you