Page 1

p책kostat

Israel Perssons V채g 5, Sk채rg책rdsstad


Upplev ljus och härlig rymd från högt belägen villa med utmärkande arkitektur och påkostad trädgård.

redan vid infarten till villan på Israel Perssons väg 5 upplevs skillnaden mellan ett påkostat villaboende och ett ordinärt. Det första intrycket är minst lika viktigt för ägaren som för gästen. Här i murar och stenlagd uppfart och gångar, rabatter och snickeriarbeten i trappor och omgärdande altandäck. Slå in din fyrsiffriga kod och dörren öppnas utan nyckel. Välkommen till ett annorlunda hem med spännande lösningar!


Det höga läget ger fri utsikt och låg horisontlinje. Närheten till Solbergasjön, på andra sidan berget, innebär varma kvällsdopp långt innan skärgårdsvattnet nått acceptabel temperatur. Från altanen ser man ut mot tennisbanorna och fotbollsplanen, intill dessa börjar milslång bär- och svampskog att ströva i och på kort gångavstånd nås både förskola och omtyckta Skärgårdsstadsskolan F-9. I hamnen finns båtbryggor med möjlighet till båtplats genom Skärgårdsstads Hamnsamfällighetsförening i vilken endast de boende i Skärgårdsstad kan köpa andel. Vid hamnen finns badbrygga och en fin strandpromenad längs Idsättraviken med vacker natur på Marsättraholmen. Om man följer Sundsmaravägen en bit till kommer man till havsbadet med sandstrand, klippbad och bastuhus som kan användas av samfällighetens medlemmar.

Ett gediget sjönära boende som gör intryck!


Planlösningen känns spännande med fina sällskapsytor och härlig rymd med högt till tak och loftvåning, som kan glasas in som ett privat rum i rummet. Stora fönsterpartier släpper in härligt ljus. Köket är väl tilltaget och i öppen lösning med matplats och sällskapsrum.


G G

Sovrum

G G G

G G

G

L G

G G

Sovrum

Sovrum

G L

Sovrum

Bad Hall G G

TM Hall

Tvätt TM TS

Bad

G G

Sovrum

Kök

Kök

Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer

Tvätt Sovrum Elpanna/ VVB

(vä

gg

G

Altandäck

fte lo t)

Loft (kontor)

Hall

(vä gg

G

Altandäck

t)

fte

lo

Loft (kontor)

Hall

U K

Vardagsrum ST

F U K

Vardagsrum ST

F

Byggnadstyp: 2 plan i souterräng Byggår: 1991 Boyta: 158 m² Biyta: 65 m² Antal rum: 5 rum, varav 3 sovrum Tomtareal: 1 202 m² Grund: Platta på mark Stomme: Betong, leca ch trä Bjälklag: Betong och trä Fasad: trä Takbeklädnad: Betongpannor Fönster: 3-glasfönster Ventilation: Mekanisk tilloch frånluft Vatten: Kommunalt vatten Avlopp: Kommunalt avlopp Uppvärmning: Vattenburen värme från bergvärmepump

Elpanna/ VVB

TS

Fastighetsbeteckning: Översättra 1:377 Pris/bud: 3 685 000 kr Sjönära avstånd: 3,5 min

Matplats

Matplats

Taxeringsvärde: 2 092 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: Detaljplan (198909-25) driftskostnad: 53 931 kr (El ca 33 000 kWh per år inkl uppvärmning av utebadet) Pantbrev: 2 802 000 kr rättigheter last: Ledningsrätt Vatten och Avlopp gemensamhetsanläggning: Österåker Översättra GA:3

Plan 0

1

2

3

4

5

Plan Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma

tv-anslutning: TV-antenn internetanslutning: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s Säljare: hans mårtensson Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Spiraltrappan leder ner till souterrängplanet som har en fantastisk hemmabioanläggning med plats för många besökare. Tack vare golv och väggar i betong blir ljudeffekten total, vilket bör tilltala även den kräsne filmentusiasten. Intill finns en hobbydel med fast arbetsbänk och en sovalkov för gäster. Souterrängplanet är en perfekt tonårsavdelning som nås genom egen entré, vilket även öppnar upp möjligheten för egen verksamhet.

Hemmabioanläggning som bör tilltala även den kräsne.


Krypgrund

Krypgrund

Biosalong i etage

Biosalong i etage Gästalkov Bioduk Gästalkov Hobby/Allrum

Bioduk

Hobby/Allrum

Källarplan 0

Källarplan

1

2

0

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma 1

3

4

5


Trädgården är minst sagt påkostad med murar och stenläggningar, häckar och noga utvalda planteringar, damm och porlande vattenfall. Det mesta sköter sig själv faktiskt och det handlar mer om att klippa och rensa bort det som har blommat över, än att oroa sig för sin personliga nivå av ”gröna fingrar”. Trädgården bjuder på flera olika rum att njuta ifrån; altanen med plats för stora grillfester, murad eldstad med stenlagd sittplats och murar, utomhusbadet med HDMI-skärm och riktade högtalare med fint ljud att njuta av under framför allt höst-vinter-vår då kontrasten mellan 40-gradigt vatten och svalare luft har en välgörande effekt.


När upplevelsen summeras kan man konstatera att villan och trädgården på Israel Perssons väg 5 skiljer sig från de flesta villorna i området. Här finns fördelar som kan uppskattas av såväl barnfamiljen som paret som önskar generösa sällskapsytor. Trädgården angränsar till ett grönområde som leder till sjön med badmöjligheter.


Isr

ae

lP

ers

so

ns

g

Översättra 1:335

Isr

ae

Situationsplan Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig

lP

ers

so

ns

g


tommy carlberg 08-522 348 03, 0707-534 813 tommy@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm & stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Skärgårdsstad  

Upplev ljus och härlig rymd från högt belägen villa med utmärkande arkitektur och påkostad trädgård. Ett sjönära boende med utomhusbad året...