Page 1

nytta och nöje

Ingmarsö, Österåker


© Sjöfartsverket


e

n riktig skärgårdsfastighet där man levt, njutit och varit yrkesverksam på en och samma gång. Här finns bostadshus, gästhus, verkstad, snickarbod, sovstuga och

jordkällare. Sommaräng, klippor, egen slip och en rejäl brygganläggning på nästan 12 000 m² sjötomt gör sjöstället komplett. Ett bekvämt sommar- alternativt deltidsboende som med fördel nyttjas året om. Det bästa av allt är kanske solnedgångarna över Äpplaröfjärden, de går inte att tröttna på.


Ingmarsö ligger mitt i skärgården - med ytterskärgården utanför och fastlandets civilisationer innanför. Waxholmsbåtarna trafikerar såväl södra som norra Ingmarsö året runt från Strömkajen och Waxholm. Det går även att ta sig till ön med taxibåt/passbåt från Åsättra på Ljusterö. Den 11 824 m² stora tomten ger möjligheter till det mesta. Solen flödar över klipphällarna och den fina viken. Bred strandlinje med klippor i ändarna och däremellan en mjuk fin vik med sandbotten. Man kommer in med större segelbåtar till den norra udden på tomten. Bryggan ligger i vinkel och utanför ligger skären och Ingholmen som skydd. Stranddelen är plan med kaj och bryggdäck som övergår i naturlig strand i viken. Fina platåer runt bostadsbyggnaderna med verkstadshuset i mitten. Båtslipen glider snyggt ner i det fina vattnet och är ovärderlig för egen vinterförvaring av båtarna.

’’

Här kan man förverkliga sin skärgårdsdröm.


Huvudbyggnaden om ca 90 m² är ursprungligen byggd på 20-talet. Huset renoverades 2006. Glasad veranda välkomnar och innanför den ligger hallen med trapphus och toarum med tvättställ och förbränningstoalett. Köket är öppet mot ytterliggare en glasverandan som används som matplats. En fantastisk plats med full uppsikt över fjärdens skiftningar. Köket har full maskinell utrustning med inbyggd ugn, micro, kyl, frys, diskmaskin. Vedspisen eldar man ofta och gärna i när vinterkylan biter i. Vardagsrummet ligger intill och bakom det finns kontorsrummet som skulle kunna nyttjas som sovrum eller byggas om till duschrum med WC. Övervåningen inrymmer tre rum och hall med klädkammare och förvaring. Ett större sovrum med plats för dubbelsäng och ett rum som idag används som TV-rum samt ett mindre sovrum. Den naturliga uteplatsen för grillmiddagarna ligger med skyddat läge utanför vardagsrummet.

Härlig charm från 1920-talet med den klassiska glasverandan.


Fastighetsbeteckning: ingmarsö 1:98 Pris/bud: 7250 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 ½ plan Byggår: 1928 Boyta: 90 m² Antal rum: 5 rum, varav 3 sovrum Tomtareal: 11 824 m² Grund: krypgrund, platta Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: plåttak Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: egen borrad brunn Avlopp: nytt avlopp med infiltration, förberett för wc, tillstånd finns Uppvärmning: direktverkande el Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 4 578 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 30 186 kr/år Pantbrev: 652 000 kr rättigheter förmån: Officialservitut Väg gemensamhetsanläggningar: Österåker Ingmarsö GA:1 Säljare: ronnie klang

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Gästhus, verkstad, förråd och jordkällare. Här är plats för allt.

Gästhuset ligger direkt ovanför brygganläggningen mot vacker klippa, förstklassigt läge för gäster och ungdomar som kan sköta sig själva. Huset är byggt 1965 i ett plan om 48 m² med renoveringsbehov. Hall välkomnar och innanför det ett kök i mitten. Sovrum åt ena hållet och vardagsrum med eldstad åt andra. I köket finns elspis, kyl/frys och vedspis. På ena hörnan finns utedusch med varmvattenberedare under tak och på andra sidan ett fristående utedass. Mellan bostadshusen ligger verkstadshuset för båt och motor i ett plan och 36 m² + loftvåning med förvaring och sovrum mot sjösidan. I detta hus finns duschrum, tvättställ och tvättmaskin. Huset ligger på en fantastisk plats och fyller en utmärkt funktion, det kan göras om till festlokal, gästhus. I backen upp mot tomtens övre platå ligger förrådshus/vedbod 15 m² i två avdelningar + veranda. Jordkällare som med fördel kyler vin, öl och sockerdricka. Ett eget hus med snickarverkstad om ca 15 m² där man kan såga och spika. Minicarport för fyrhjulingar, vagnar, redskap m m. Uppe på klippan bland tallar och lavar ligger ytterligare en sovstuga om 15 m² och högst upp på tomten finns en härlig sommaräng för lek och spel. Sedan följer man bara de fina vägarna bort på ön till krogen, affären och Waxholmsbryggorna. Fastistigheten har ett nyanlagt avlopp möjligt för WC och till tomten finns fiberkabel framdragen.


’’

Solen flödar över klipphällarna och den fina viken.


Rejält bryggdäck med plats för flera båtar.


Ön är cirka en mil lång och drygt 2.5 km bred vilket gör att man har nära till allt, samtidigt som man kan ta långa, sköna promenader över ön i orörd natur. Det är en livlig ö med många företag, bl a båtvarv, förskola och skola upp till årskurs 6, hembageri, gästhamn, hembygdsmuseum och bibliotek. Här finns ca 150 fastboende men på sommaren ökar antalet boende betydligt till dryga 3 000 när sommargästerna anländer. På öns södra sida, cirka 20 minuters gångväg, ligger öns centrum. ICA och en av skärgårdens bästa skärgårdskrogar finns här. ICA-affären är välsorterad och öppen året runt. Vid affären finns även sjömack, post och Systembolagsombud. Ingmarsö och fastigheten ligger som spindeln i nätet i vår fantastiska skärgård. Allt finns på nära håll och förutsättningarna för ett kvalitativt skärgårdsliv är optimala. Varmt välkomna.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

tom kallstenius

08-522 348 02, 070-753 48 12 tom@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tommy Carlberg

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Ingmarsö 1 98 tk 20sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you