Page 1

magnifik utsikt

Harö, Värmdö


två fastigheter med sjötomt och magnifik utsikt mot Rödkobbsfjärden. Hus i toppskick för året runt bruk, gästhus och två bryggor med segelbåtsdjup. Harö skiljer Kanholmsfjärden från öppet hav och tillgängligheten är mycket god med reguljärtrafik från Stavsnäs. Här upplever man sin skärgårdsdröm året om.


Vid ankomst till fastigheten förtöjer man på två gedigna bryggor, pålade på berg, från -93 och -94. Vid bryggan är det segelbåtsdjup och här kan flera båtar förtöjas. En uppdragningsramp med elektriskt spel finns att nyttja till vad man önskar. På denna ligger en öppen snurrebåt och bredvid ligger havskajaken. En stig leder upp till naturtomten med huvudbyggnaden, majestätiskt uppförd på berget. Solläget är optimalt och utsikten ljuvlig. Här står man i timmar och blickar ut över sjölivet på öppet hav, alltifrån seglare till Cinderella och Waxholmsbolagets vita båtar; omöjligt att slita sig.

Solläget är optimalt och utsikten är ljuvlig.


Huvudbyggnaden är i enastående bra skick och nyttjas året om. Den har under det senaste året genomgått en total översyn. Nytt kök, badrum, altan, sov- och sällskapsrum för att nämna något. Huset i souterräng mäter cirka 92 m² och disponeras i en öppen planlösning med kök och sällskapsrum. Stora fönster mot sjösidan i öster ger maximalt med ljusinsläpp. Här finns även braskamin med täljsten som värmer upp huset under årets kalla dagar. Mot altanen kan man helt dra undan altandörrarna viket ger en härlig känsla av exklusivitet och här njuter man av ljudet från vågor, fåglar och hav och beskådar vacker skärgård. Från altanen njuter man av utsikten som inte lämnar mer att önska och här trivs man och mår som bäst. Innanför köket finns ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Utgång finns mot altanen i väster där man njuter av solens nedgång. En trappa ned finns ett helkaklat badrum med dusch, toalett, handfat och tvättmaskin. I anslutning finns sovrum med dubbelsäng och stora fönster mot öst och norr. Här vaknar man till solens uppgång över havet. Under huset finns snickarverkstad, förrådsutrymmen och matkällare.


Fastighetsbeteckning: Harö 2:111 och 2:20 Pris/bud: 5 250 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 2 plan i souterräng Byggår: 1973 + 1994 + 2010 Boyta: 92 m² Antal rum: 8 rum, varav 6 sovrum Tomtareal: 40 421 m² Grund: betongplint Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: Korrigerad plåt Fönster: 3-glas/2-glasfönster Ventilation: Självdrag Vatten: Egen borrad brunn med vintervattten Avlopp: 2-kammarbrunn med sedimeteringsanläggning Uppvärmning: Direktverkande el (golvvärme i hall, badrum och sällskapsrum) + öppen spis + luftvärmepump Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 893 000 kr (fastställt avs år 2009) driftskostnad: 13 924 kr/år Pantbrev: 6 000 000 kr rättigheter förmån: Officialservitut Gångväg, Officialservitut Gångväg, brygga, båtuppläggn. plats Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.

säljare: Mats Önner

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Fantastisk utsikt över Rödkobbsfjärden och Horssten i horisonten.


Hus i toppskick för året-runtbruk.


Intill huvudbyggnaden ligger gäststugan om ca 30 m². Här finns allt man kan önska sig med kök, sällskapsrum och två stora sovloft. I sällskapsrummet finns även här en braskamin med täljsten. På baksidan av huset, med egen ingång, finns gästtoalett med torrtoalett och handfat. Mot sjösidan på gästhuset finns en stor altan med plats för utemöbler. Bakom gästhuset finns en friggebod som fungerar som gästhus. Till tomten finns en vinterisolerad egen brunn, 90 meter djup, som borrades -94. Vattenprov finns från -08. Pump och hydropress är från -08. Avloppsanläggningen är från 2010 och uppfyller kommunens alla krav. Intill huvudbyggnaden ligger grannens hus. Väl nära kan tyckas vid första anblick men huset ligger bakom och uppfattas knappt på de ytor man lever på. Grannarna är mycket sympatiska och trevliga och det finns många fördelar med en god granne som ser över hus och annat när man är borta i vardagen. Ägandet omfattar två fastigheter, den ena med hus och byggnader på, och den andra, en större, omfattande fyra hektar, som samägs men förfogas över fritt.


Harö är en av skärgårdens mest kända och populäraste öar. Sällan är något till salu på Harö och ön består av mycket orörd mark och här kan man röra sig fritt. Här finns badsjöar och otaliga smultronställen att visa nära och kära. Midsommar firas på ön och är en välkänd tradition sedan lång tid tillbaka, med levande musik, egna lekar och traditioner för både barn och vuxna. På en äng i Harö by reses stången och det spelas upp till musik, dans och sång. Från tomten till Harö by och ångbåtsbryggan tar promenaden cirka 20 minuter. En trevlig stig leder oss fram, en genväg finns genom skogen. Först når vi det gemensamma markområdet, här finns en äng och ett välodlat trädgårdsland med bördig jord och vatten för bevattning. Här finns hallon, svarta vinbär, jordgubbar, rabarber, potatisland, äppelträd, krusbärsbuskar och björnbär. Även en rabatt med blommor. En bra redskapsbod finns intill. Längre upp på tomten finns också ett växthus.


Stig mot Haröby och ångbåtsbrygga som . man når på ca 20 min.

2:111

Bod Gästhus

2:110

Huvudbyggnad Sjömark som ägs gemensamt

2:111

Stig mot brygga och strand

Egenbrygga Gemensam brygga

Situationsplan Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.

N


robert nordstrand 08-522 348 08, 0705-235 877 robert@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm & stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

haro  

Skärgårdsfastigheter med sjötomt och magnifik utsikt över Rödkobbsfjärden, Horssten och horisont. Hus i toppskick för året runt bruk, gästhu...