Page 1

MODERN IDYLL VID INSJÖ

Kvarnuddsvägen 5, Storsjön, Hässelmara


D

ENNA FASTIGHET LIGGER PÅ VÄRMDÖN i vackra och rofyllda omgivningar med egen strand och brygga vid Storsjön. I huset lever man bra året om med alla moderna bekvämligheter och i sjön finns möjlighet till både bad och fiske. För den båtintresserade finns bryggor i Saltsjön där man kan söka båtplats, hit är det ca 2,5 km.

FASTIGHETEN HAR ÄGTS AV SAMMA FAMILJ sedan 1952 och ligger i ett etablerat och välskött område med fina promenadvägar och strövområden som inbjuder till bär och svampplockning. Från tomten, vilken ligger högt, har man en fin utsikt över sjön och huset ligger placerat på tomtens bästa plats. Vid huset finns plana gräsytor och grusade gångar och stenlagda uteplatser. Vid vattnet ligger bryggan med fina soldäck för dagar i solen och med plats för måltider invid vattnet.

TILL DANVIKSTULL är det ca 35 km och detta ger en bra tillgänglighet under årets alla dagar. Vill man ta bussen är det dryga kilometern till hållplatsen. I Stavsnäs finns både affär och bageri och hit är det 5 km. Nära fastigheten ligger Fågelbro Golf & Country Club som bjuder på ett socialt sommarliv med golfaktiviteter, restauranger, stall och gym. Fler sommarkrogar finns nära, på Malma, i Strömma, Värmdö Golf och på Djurö.


HUSET BYGGDES 1999 och mycket tid och tanke har lagts på att optimera huset och dess känsla. Runt husets södra del löper en altan som förbinder huset med tomten och mot sjön övergår altanen i en skifferbelagd uteplats. Skiffer finns även utanför husets entresida och utanför källaringången. Härifrån leder en trappa ner till sjön. I sjön finns fisk och kräftor, dessa kan man fiska med roddbåt eller eldriven snurra, motorbåtar är inte tillåtna. Men att segla jolle, paddla kajak eller ro är en lisa för själen.

MAN KOMMER IN I HUSET till en generös hall med gott om dold förvaring. Till vänster ligger husets badrum. Här finns toalett, dusch och tvättställ och rummet är helkaklat i smakfulla toner. Till höger ligger husets största sovrum med en hel garderobsvägg.

MOT SJÖN LIGGER KÖKET med matplats och utgång till en altan under tak, på sommaren äter man gärna sina måltider där. Köket har stora arbetsytor och här blir matlagningen en del av umgänget med vänner och familj. Öppet mot köket finns vardagsrummet med plats för samtal invid den murade öppna spisen och i denna del är taket öppet till nock vilket ger en härlig rymd och ett fint ljus. Runt spisen leder en trappa upp till loftet som har två fina sovrum om ca 9 m² vardera med snedtak. Förvaring finns i genomtänkta lösningar i bägge dessa rum.


BYGGNADSTYP: 1 ½ PLAN MED KÄLLARE BYGGÅR: 1999 BOYTA: CA 87 M² BIYTA: CA 35 M² ANTAL RUM: 4 RUM, VARAV 3 SOVRUM TOMTAREAL: 4 210 M² GRUND: MURAR/KÄLLARE STOMME: TRÄ BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: KLINGSÅGAD TRÄPANEL TAKBEKLÄDNAD: ENKUPIGT TEGEL FÖNSTER: 3-GLASFÖNSTER VENTILATION: 9 ST INTEGRERADE VÄDRINGSVENTILER O FRÅNLUFT VATTEN: ENSKILT ÅRET RUNT VATTEN FRÅN BORRAD BRUNN. SJÖVATTEN VIA EGEN PUMP SOMMARTID. AVLOPP: ENSKILT AVLOPP, TREKAMMARBRUNN FÖR BDT, SLUTEN TANK FÖR WC. UPPVÄRMNING: EL- GOLVVÄRME OCH RADIATORER, MURAD SPIS TYPKOD: 220, SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER TAXERINGSVÄRDE: 2 993 000 KR (FASTSTÄLLT AVS ÅR 2012) PLANBESTÄMMELSER: BYGGNADSPLAN (1946-08-15) DRIFTSKOSTNAD: 20 907 KR/ÅR PANTBREV: 1 009 850 KR GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR: VÄRMDÖ HÄSSELMARA GA:1 SÄLJARE: ROLAND ANDERSSON

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret. Vi vill informera att man som köpare har undersökningsplikt enligt Jordabalken. Be gärna om att få en utförlig information. Läs mer på sjonara.se.

SAMMANSTÄLLNING AV FAKTA

FASTIGHETSBETECKNING: HÄSSELMARA 1:150 PRIS/BUD: 4 975 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 0 MIN


Öppet till nock vilket ger en härlig rymd och ett fint ljus


EN TRAPPA NER finns ett relaxrum med dusch och bastu. Här finns även en matkällare. I ett separat rum finns husets teknikavdelning och snickarbod. Huset är besiktigat och via mäklaren kan underlag erhållas.

PÅ TOMTEN, invid den grusade uppfarten, ligger ett mindre hus med dels ett rymligt gästrum och dels ett förrådsutrymme.


STORSJÖN ÄR DRYGT 2,5 KM LÅNG


’’

Huset är placerat på tomte och här har man en fin uts


ens bästa plats sikt över sjön.


Ritningen och mĂĽtten baseras pĂĽ ett original. Viss avvikelse kan fĂśrekomma.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära MÄKLARE

Ansvarig mäklare

JOHAN VOGEL

08-522 348 01, 070-753 48 11 johan@sjonara.se

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Tom Kallstenius

Peter Svensson

Joachim Söderberg

Robert Nordstrand

Mats Öhlin

ADMINISTRATION & MARKNADSFÖRING

Cecilia Arvidson

Carina Hedin

Louise Franzén

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet

HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM 08-522 348 00 | INFO@SJONARA.SE | SJONARA.SE

Hässelmara 1 150 2014 jv 24sid  
Hässelmara 1 150 2014 jv 24sid