Page 1

SJÖSTÄLLE MED KVÄLLSSOL

Djurö/Vindö, Värmdö


V

ÄLKOMMEN TILL DJURÖ/VINDÖ och kanske en av öns vackraste vikar. Vi befinner oss i skyddade Fjällsviken, som man enkelt når från Älgöfjärden

och med hela skärgården inpå. Här lever man på en öppen, äkta sjötomt med vinterbonat skärgårdshus från 2001 med lusthus och gräsytor på en platå vänd mot tre väderstreck. Här njuter man av sol hela dagen med både morgon- och kvällssol. Nedanför leder en stig ner till stranden och här finns två stora brygganläggningar och sandstrand. Med bil parkerar man vid husknuten och tomten gränsar i öster mot en allmänning vilket ger ännu mer privat karaktär.


VATTNET ÄR OFTA lugnt i den skyddade viken och värms snabbt upp. Under julimånaderna kan temperaturen ligga omkring 23 grader och runt om i vikarna finns fiskevatten och där fångas gädda och abborre. Bilresan hit från Stockholm tar cirka en timme. Sista vägsträckan är enskild väg, som plogas vintertid. Man passerar Storholmsvarvet, där båten kan vinterförvaras och sist på den lilla vägen ligger tomten. Tomten är lättillgänglig och består av öppna gräsytor, en platå i bakkant, hällar och stenskodd strandkant i framkant. Den varvas med ljung, tallar och vacker skärgårdsnatur.


HUVUDBYGGNADEN ÄR UPPFÖRD 2001, av modell Team Boro hus, i två plan med inrett soutterängplan. Huset erbjuder omkring 100 m² levnadsyta och entréplan mäter 76 m². Runt huset mot sjösidan i öst, norr och väst, sträcker sig en rymlig altan och här följer man solen från sin uppgång i öster och hela dagen. Entréplanet har sällskapsrum och kök i öppen planlösning. Ryggåstak ger en härlig rymd och ljus och stora fönster mot sjösidan ger maximalt med vattenkontakt och utsikt. Plats finns för soffgrupp och matgrupp för minst 8 personer och en öppen spis, centralt placerad, värmer och ger atmosfär. Köket erbjuder full maskinell utrustning som dubbla kyl/frys och spishäll. Tre sovrum finns också på detta plan varav det ena med plats för dubbelsäng och de andra två med plats för våningssäng. Här finns även ett stort badrum med golvvärme, dusch, wc och tvättställ. Plats finns för tvättmaskin. Från sjösidan når man den inredda källaren (som kan användas som gästdel) med gott om plats för verkstad och maskiner eller vad man önskar. Två rum är inredda som sällskapsrum men kan i framtiden bli sovrum. Toalett med wc och tvättställ finns. Intill huset finns lusthus med ljuvlig kvällssol och bakom gräsytor för sällskapsspel av diverse slag.


BYGGNADSTYP: 1 ½ PLAN MED KÄLLARE BYGGÅR: 2001 BOYTA: 76 M² + 25 M² ANTAL RUM: 6 RUM, VARAV 3-5 SOVRUM TOMTAREAL: 4 874 M² GRUND: BETONG STOMME: TRÄ BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: STÅENDE TRÄPANEL TAKBEKLÄDNAD: TAKPANNOR FÖNSTER: 3-GLASFÖNSTER VENTILATION: MEKANISK TILL- OCH FRÅNLUFT VATTEN: TREKAMMARBRUNN AVLOPP: EGEN DJUPBORRAD BRUNN UPPVÄRMNING: DIREKTVERKANDE EL, VÄRMESLINGOR I BADRUM, ÖPPEN SPIS TYPKOD: 220, SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER TAXERINGSVÄRDE: 5 370 000 KR (FASTSTÄLLT AVS ÅR 2012) DRIFTSKOSTNAD: 20 140 KR/ÅR PANTBREV: 242 000 KR GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR: VÄRMDÖ FJÄLLSVIK GA:1, VÄRMDÖ HÖGBENA GA:2 SÄLJARE: DÖDSBOET EFTER STIG GUSTAFSSON

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret. Vi vill informera att man som köpare har undersökningsplikt enligt Jordabalken. Be gärna om att få en utförlig information. Läs mer på sjonara.se.

SAMMANSTÄLLNING AV FAKTA

FASTIGHETSBETECKNING: HÖGBENA 1:26 PRIS/BUD: 7 500 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 0 MIN


’’

Perfekt med sandstrand för de små.


EN FIN NATURSTIG leder ner till stranden och här möts man av klipphällar, två stora brygganläggningar och sandstrand och här lever man den sjönära livsstilen när den är som bäst. Solen lyser upp stranden hela dagen och på ena bryggan finns plats för utemöbler och här möts man av den varma kvällssolen. Med den egna båten är man snabbt ute på Älgöfjärden för vidare färd söderut mot Bullandö och under Djuröbron och via Kanholmsfjärden mot Harö eller Sandhamn. Norrut över Vindö strömmar mot mellanskärgården med Grinda, Svartsö eller Möja, för att nämna några utflyktsmål. Djurö är en levande ö med många bofasta och här finns allt man önska sig av bekvämligheter som affär, bageri, skola och transporter med buss till Slussen flera gånger i timmen. Skärgårdskrogar finns och närmast fastigheten sjövägen ligger Vindö krog och Vita Grindarna och i Djurö by finns Motorverkstaden och Djurönäset med Sjöboden. Tillträde möjligt till juni 2014. Välkommen på visning till ett trevligt sjöställe på skärgårdens populäraste ö.

Lev den sjönära livsstilen när den är som bäst.


’’

Vem vill inte ha kräftskiva med den här utsikten?


G

G Sovrum

Dusch/WC

G Klk

Sovrum

Sovrum

Hall G

ÖS

Kök K/F

Sällskapsrum Matplats

Altan


Fjällsviken/Saltsjön

Bergfast brygganläggning

Brygganläggning Sandstrand

Högbena 1:26 7

Stig mot sjöviste Lusthus

Huvudbyggnad Parkering

N

Situationsplan Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära MÄKLARE

Ansvarig mäklare

ROBERT NORDSTRAND

08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Johan Vogel

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Mats Öhlin

Peter Svensson

Joachim Söderberg

Tom Kallstenius

ADMINISTRATION & MARKNADSFÖRING

Cecilia Arvidson

Carina Hedin

Louise Franzén

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet

HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM 08-522 348 00 | INFO@SJONARA.SE | SJONARA.SE

Högbena 1 26 rn 20sid