Page 1

fantastiskt sjöställe

Storholmsslingan 24, Djurö/Vindö


© Sjöfartsverket


v

älkommen till djurö/vindö EnVälkommen till Djurö/Vindö och kanske en av öns vackraste vikar. Vi befinner oss på Storholmens sydöstra udde som skiljer Fjällsviken från Tranviksströmmen.

Här lever man på en komplett, ogenerad, vinterbonad skärgårdsfastighet med bilväg ända till husknuten. Den har en plan tomt som avskärmas av skogsbacke, skog och klippor, huvudbyggnad i två plan, gästhus, sjöbod, egen sandstrand och stor brygganläggning. Det finns plats att förtöja sjöflygplan och landa med helikopter på udden. Tomten gränsar mot en allmäning vilket ger ännu mer privat karaktär.


Vattnet är ofta lugnt i den skyddade viken och här tar man morgondoppet och simmar runt ön i blickfånget. Runt om i vikarna finns fiskevatten och där fångas gädda och abborre. Bilresa hit från Stockholm tar cirka en timme. Sista vägsträckan är enskild väg, som plogas vintertid. Man passerar Storholmsvarvet, där båten kan vinterförvaras och sist på den lilla vägen ligger tomten. Tomten är lätttillgänglig och består av öppna gräsytor, hällar och stenskodd strandkant.

’’

Vacker skärgårdsnatur.


Huvudbyggnaden är uppförd 1991, i två plan och med en boarea på cirka 70 m² och 30 m² biarea, placerad centralt på tomten. Runt huset mot sjösidan sträcker sig en rymlig altan och här följer man solen från sin uppgång i öster och hela dagen. Entréplanet har sällskapsrum med full takhöjd med plats för matplats och soffgrupp. Kamin finns i hörnet och storafönster mot sjösidan ger ljusinsläpp. Köket intill har ny full maskinell utrustning som kyl, frys, diskmaskin och spishäll. Två sovrum finns också på detta plan. Badrum finns med badkar, tvättmaskin, handfat och wc. Övre loftplanet har rymlig yta som kan användas till sovrum, tvrum, kontor eller annat.

Runt huset mot sjösidan sträcker sig en rymlig altan


Fastighetsbeteckning: Högbena 1:12 Pris/bud: 8 500 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 2 plan Byggår: 1991 BOyta: 70 m² Biyta: 30 m² Antal rum: 4 rum, varav 2-3 sovrum Tomtareal: 2 520 m² Grund: torpargrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: stående träpanel Takbeklädnad: takpannor Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: Egen djupborrad brunn Avlopp: Sluten tank + Infiltration Uppvärmning: Direktverkande el + kamin Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 4 420 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 19 030 kr/år Pantbrev: 30 000 kr gemensamhetsanläggningar: Värmdö Fjällsvik GA:1, Värmdö Högbena GA:2. Säljare: jan stjernström

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Stora fönster mot sjösidan ger härligt ljusinsläpp.


I framkant mot söder finns gästhuset på cirka 35 m². En altan omger huset mot sydost och huset rymmer två sovrum, sällskapsrum och dusch med wc. I sjöboden nära bryggan finns plats för fiskeredskap och flytvästar. En förstärkt udde finns i tomtens framkant. Kanske för att landa med helikopter, vilket har skett, eller förtöja med sjöflygplan mellan udden och bryggan. Tidigare ägare startade och landade i optimala Fjällsviken i nord-sydlig riktning. Tomten har en fin strandlinje mot Saltsjön och här finns två brygganläggningar att förtöja längs med eller på boj. Flera båtar kan förtöjas och även mindre segelbåtar. Mot nordost på stranden finns en brygga som är perfekt för morgondoppet, bredvid en sandstrand.


’’

Välkommen till Djurö/Vindö och kan


nske en av รถns vackraste vikar.


Med den egna båten är man snabbt ute på Älgöfjärden för vidare färd söderut mot Bullandö och under Djuröbron och via Kanholmsfjärden mot Harö eller Sandhamn. Norrut över Vindö strömmar mot mellanskärgården med Grinda, Svartsö eller Möja, för att nämna några utflyktsmål. Djurö är en levande ö med många bofasta och här finns allt man önska sig av bekvämligheter som affär, bageri, skola och transporter med buss till Slussen flera gånger i timme. Skärgårdskrogar finns och närmast fastigheten sjövägen ligger Vindö krog och Vita Grindarna och i Djurö by finns Motorverkstaden och Djurönäset med Sjöboden.


Altan

Sällskapsrum

K/F Kök DM TM Bad/WC

Hall G

Sovrum

Sovrum


S채llskapsrum/Sovrum


7:9 7:9

Huvudbyggnad

Sandstrand

Huvudbyggnad Pumphus Brygga

Sandstrand

Pumphus Brygga

Gästhus

Gästhus

Brygga

Sjöbod Brygga Sjöbod Möjligt att landa helikopter

Möjligt att landa helikopter Saltsjön/Fjällsviken

Saltsjön/Fjällsviken

Situationsplan Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig Situationsplan

N

N


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

robert nordstrand

08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Tommy Carlberg

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Högbena 1 12 2013 rn 20sid  
Högbena 1 12 2013 rn 20sid