Page 1

sekelskifte i nyskick

Grenadjärsvägen 8, Rindö


© Sjöfartsverket


u

pplev en vacker och helt nyrenoverad sekelskiftesvåning med atmosfär, sjöutsikt och bryggdäck med strand. Totalrenoveringen och ombyggnationen av de gamla officersbostäderna vid vattnet från förra sekelskiftet är nu inne i det sista slutskedet. Hela området har

utvecklats till en förstklassig och sjönära boendemiljö vid farleden och fjärden mellan Rindö och Värmdölandet. Här bor man i skärgårdsmiljö nära marina med möjlighet till båtplats, restauranger, förskola och skola endast 45 minuter från Stockholm. Bilfärjan till Rindö från Vaxholm eller från Stenslätten på Värmdö tar 5 minuter och går regelbundet året om, se tidtabell i beskrivningen på sjonara.se.


Våningen om 121 m² på mittenplanet i stenhuset på Grenadjärsvägen 8 säljs totalrenoverad och i bästa tänkbara skick. Under sommaren 2013 har hela lägenheten renoverats varsamt med den äldre charmen bevarad i snickerier och golv. Samtliga ytskikt har renoverats, el och vvs har bytts ut, nytt kök har installerats och våtrummen är omgjorda från grunden. Den maskinella utrustningen är helt utbytt och i duschrummet har man den egna tvättstugan på bekvämt avstånd och utan kötider att passa.

’’

Totalrenoverad med den äldre charmen bevarad.


Tack vare stora fönster i tre väderstreck blir hela lägenheten underbart ljus. Planlösningen passar såväl familjen med två barn som paret som önskar generösa ytor att utveckla vidare efter egna önskemål. Hallen vid entrén är väl tilltagen och möblerbar med plats för fler platsbyggda garderober om önskemål finns. Härifrån nås gästtoalett och duschrum med wc och tvättstuga. Köket är väl tilltaget med plats för både köksö och stort matbord. Låt pardörrarna till balkongen i söder stå öppna för bästa sjöutsikt och sjönära känsla. Från köket nås vardagsrummet direkt genom en passage med fina snickerier. I vardagsrummet har en braskamin installerats klar att elda i. Från hallen når man sovrummet där gamla köket låg och en passage med platsbyggd bokhylla och arbetsbänk vid fönstret. Intill finns en platsbyggd garderob före sovrummet längst in med fönster i två väderstreck. Alternativ planlösning Eftersom köket har flyttats från gårdssidan till sjösidan finns vatten- och avloppsstammar kvar vilket möjliggör ett eget hemmaSPA i ett nytt stort badrum med dubbeldusch, ångbastu, stort badkar och dubbla handfat, se alternativ planlösning i beskrivningen. Sovrummet mot sjösidan intill köket har fin vattenkontakt. Med en höj- och sänkbar säng mot väggen till vardagsrummet njuter man av utsikten morgon som kväll. Mot köksväggen finns plats för stor garderob. Mellan vardagsrummet och sovrummet mot sjösidan finns en klädkammare och en garderob. Väggarna är inte bärande vilket ger möjlighet att öppna upp för ett större vardagsrum med fönster i två väderstreck. Byggföretaget som renoverade lägenheten kan åta sig arbetet och har lämnat ett kostnadsförslag på ca 70 000 kronor för denna lösning och färdigställande av ytskikt och fortsättning av parketten i samma nivå som i vardagsrummet. Badrumslösningen enligt förslaget uppskattade de till ca 170 000 kronor. Till lägenheten hör ett mycket stort vindsförråd om ca 20 m² golvyta, i källaren har man en egen vinkällare med fönster och säkerhetsdörr och ute på gårdsplan står ett stort äldre magasin och detta har man ett rymligt kallförråd på ca 9 m². Med andra ord blir flytten från den stora villan till lägenheten ett enklare beslut då det mesta får plats.


brf: Brf Grenadjären Pris/bud: 3 975 000 kr Sjönära avstånd: 1 min lägenhetsnr: 304 Byggår: 1905 Boyta: 120 m² Antal rum: 4 rum, varav 3 sovrum avgift: 5 360 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV. andel i föreningen: 3,89 % TV-anslutning: ansluten till kabelnät Förråd: stort vindsförråd, egen vinkännare med fönster och säkerhetsdörr, kallförråd i magasin. Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.

Den maskinella utrustningen är helt utbytt


’’

Allt är i bästa tänkbara skick.


’’

Bryggdäck och strand att nyttja.


Öppna grinden, kliv ner till stranden för ett dopp

Från huset går en gång ner till vattnet och stigen längs stranden. Här finns ”grottorna” dvs de uteplatser som officerarna en gång skapade med murar och grindar som egna uteplatser vid vattnet. En av dessa ”grottor” hör av tradition till lägenheten som säljs även om det inte finns något skrivet dokument som intygar. Enligt föreningen används dessa uteplatser av respektive lägenhetsägare och här finns grill, bord och stolar. Öppna grinden, kliv ner några trappsteg till sandstranden för ett dopp. Uteplatsen vid vattnet bjuder på underbar bryggkänsla och här fångar man solen till kvällen.






  

 

 

 



 











  

 

 

 

 



 




Sovrum Klk

Vardagsrum

Sovrum

Braskamin Klk

Arbetsplats

G

K/F

Sovrum Vardagsrum Klk

Klk

Badrum G

Sovrum Kök

Braskamin

Balkong G

Hall

Arbetsplats

Ångbastu

G

K/F

S M/U Klk

TM Kök

WC

Badrum

Balkong

Hall S M/U Ångbastu

TM

Alternativ planlösning 0

1

2

3

4

5

WC

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.

Alternativ planlösning 0

1

2

3

4

N 5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

tommy carlberg

08-522 348 03, 070-753 48 13 tommy@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Grenadjärsvägen8 2013 tc 20sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you