Page 1

EGEN STUGA NÄRA STAN

Grönstavägen, Lidingö


© Sjöfartsverket


G

RÖNSTAKOLONIN som anlades 1910 är förmodligen Sveriges äldsta bevarade sportstugeområde. Det primära var inte odling trots namnet Grönstakolonin, utan viktigast var att få tillgång till att vistas i naturen, såväl sommar som vinter. Närheten till Askrikefjärden ger underbara möjligheter till kanotpaddling och bad under sommaren. Enbart ett

par minuters promenad bort finns brygga med badstege och soliga klippor. Härliga turer med långfärdsskridskor eller isfiske lockar på vintern. Stig Milles var initiativtagare till området och han hyrde från början ett markområde av Lidingö församling där han delade upp området i fem små tomter som han hyrde ut för att spekulanterna skulle kunna uppföra egna små stugor. Området var populärt och snart fanns det tio små stugor. Idag består området av ett tjugotal stugor.


’’

Charmigt sommar som vinter.


LOTT NR 20 LIGGER HÖGT OCH VACKERT i söder med utsikt över hela Grönsta gärde. Naturtomten är svagt sluttande och omges av pampiga ekar. Här kan man odla i kruka, leva friluftsliv, laga mat på vedspis och bara njuta av lugnet ett stenkast från stan. Precis invid knuten börjar fina elljusspår och det är bara ett par minuters promenad ner till vattnet där brygga och badklippor finns.

DEN RÖDA LILLA STUGAN har en liten farstukvist med plats för bord och stolar. Inne i huset ligger gediget plankgolv och 2011 renoverades invändigt med nya vita panelade väggar. Storstugan har en effektiv kamin och plats för soffa och skrivhörna. En lättillgänglig ateljé, ett eget livsrum. Köket har nyinstallerad effektiv vedspis och plats för matbord. Innanför köket finns en liten kammare som även kan användas som sovrum.


STUGAN SAKNAR EL och är sparsamt isolerad men det går snabbt att få upp värmen med hjälp av vedspisen och kaminen. Att man undvikit att isolera golvet gör att ventilationen är god och inomhusmiljön frisk.

GEMENSAMT SOMMARVATTEN finns vid husknuten samt även en vattentunna finns för lagring av vatten till höstmånaderna. Med ingång från baksidan finns ett inredningsbart förrådsutrumme och där finns även kokplatta med gas. På tomten finns även ett utedass. Området anses vara av riksintresse vilket innebär att man inte får vidta några åtgärder som gör att områdets ursprungliga karaktär väsentligt förändras samt att byggnaderna ska bibehållas. Huvudbyggnaden får endast användas som fritidsbostad. Byggnaden är upplåten med arrende och nuvarande arrendeavgift till Lidingö stad är 1 510 kronor/kvartal.


BYGGNADSTYP: 1 PLAN BYGGÅR: 1916/1945 BOYTA: 28 M² ANTAL RUM: 2 RUM, VARAV 1 SOVRUM TOMTAREAL: 488 M² (ARRENDE) GRUND: PLINTAR STOMME: TRÄ BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: TRÄ TAKBEKLÄDNAD: PAPP FÖNSTER: 2-GLASFÖNSTER VATTEN: GEMENSAMT SOMMARVATTEN AVLOPP: SAKNAS DRIFTSKOSTNAD: 8 000 KR/ÅR (INKL ARRENDE 1 510 KR/KVARTAL) SÄLJARE: MADELEINE SCHERLIN FINANSIERING: OBSERVERA ATT ARRENDETOMT INTE KAN BELÅNAS OCH ATT KÖPAREN DÄRFÖR MÅSTE ORDNA FINANSIERINGEN PÅ ANNAT SÄTT

SAMMANSTÄLLNING AV FAKTA

Sveriges äldsta bevarade sportstugeområde

FASTIGHETSBETECKNING: GRÖNSTA LOTT 20 PRIS/BUD: 650 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 2 MIN


’’

Fritt läge vid Grönsta gärde.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära MÄKLARE

Ansvarig mäklare

CAMILLA ASPLUND

08-522 348 05, 070-887 98 70 camilla@sjonara.se

Johan Vogel

Tommy Carlberg

Tom Kallstenius

Peter Svensson

Joachim Söderberg

Robert Nordstrand

Mats Öhlin

ADMINISTRATION & MARKNADSFÖRING

Cecilia Arvidson

Carina Hedin

Louise Franzén

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet

HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM 08-522 348 00 | INFO@SJONARA.SE | SJONARA.SE

Grönsta gärde 2014 ca 16sid  
Grönsta gärde 2014 ca 16sid