Page 1

härlig sjöutsikt

Getbergsvägen 10, Rindö


© Sjöfartsverket


s

jöläge med härlig sjöutsikt mot farleden från högt läge på Getberget. Mellan tomtgränsen och vattnet är det ca 10 meter och markområdet, en allmänning som inte får bebyggas, kan arrenderas av dess ägare för nyttjande av befintlig sjöbod, strandområde och tillhörande

vattenområde. Genom arrendet ges då tillåtelse att hålla ner växtligheten för fri utsikt. Bryggan som nyttjas med grannfastigheten norr om har tyvärr tagits av isen en vinter för några år sedan. Möjlighet att bygga ut bryggan finns men bygglov och strandskyddsdispens måste sökas. Sjöboden är troligtvis från 30-talet och i mycket dåligt skick, men genom ett arrendeavtal finns möjlighet att få rusta upp den.


Ägaren har påbörjat arbetet med infart och uppställningsplats för bilar närmast Getbergsvägen. Likaså har gångvägen ner avgrusats för bättre bärighet. Tack vare höjdskillnaden får man en underbar sjöutsikt och möjlighet att utnyttja topografin för optimerad byggyta och utsikt. Genom att bygga på längden med en huskropp med stor altan på taket och en huskropp bakom mot Getbergsvägen utnyttjas den relativt smala tomten. Båda husen med panoramafönster mot vattnet.

’’

Det höga läget ger en fantastisk utsikt mot vattnet.


Det finns en detaljplan från 2007 som medger uppförande av huvudbyggnad om 60 m² byggyta på mark med byggnadshöjd om maximalt 3,2 m till skärningspunkten mellan fasadliv och yttertak. Med 27 graders taklutning får man ett relativt högt hus beroende på husets bredd. Hus får uppföras 4 meter från tomtgränsen. Dessutom får komplementsbyggnad uppföras om 40 m² byggyta på mark. Läs mer om vad detaljplanen medger i presentationen. Nuvarande fritidshus är uppfört 2006 på plintar till berget. Här har man på endast 28 m² fått ut två sovrum samt sovloft och allrum i öppen lösning med köket längs ytterväggen. Altanen mot vattnet sammanbinder det lilla separata huset i vinkel med toalett, handfat och dusch. Sjöutsikten från det höga läget upplevs från huset, altanen och toaletten, genom högt fönster ner till golvet. Huset har tillfälligt anslutits via elkabel från grannfastigheten. Ny ägare måste tillse att ny elservis upprättas vid tomtgränsen.

På bara 28 m² har man fått plats med det mesta.


Fastighetsbeteckning: rindö 3:86 Pris/bud: 3 685 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan med sovloft Byggår: 2006 Boyta: 28 m² Antal rum: 3 rum Tomtareal: 1 020 m² Grund: plintar Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: papp Fönster: 2-glas isoler (enkel) Ventilation: självdrag Vatten: sommarvatten från grannfastighet (servitut) Avlopp: mulltrum samt infiltration för bdt-vatten (gemensam med grannfastighet) Uppvärmning: el Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 523 000 kr (fastställt avs år 2012) Pantbrev: finns ej planbest: Avstyckningsplan (1943-05-08), Ändring av detaljplan (2007-08-07) servitut: Avtalsservitut Avloppsanläggning rättigheter förmån: Officialservitut Väg tv-anslutning: tv-antenn Säljare: hans petersson och kerstin törestad petersson

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Här finns möjligheter att skapa sitt eget sjönära drömboende.

Mitt på tomten finns en terrasserad och plan gräsyta där infiltrationsanläggningen ligger för BDT-vatten från både Rindö 3:86 (som säljs) och grannfastigheten Rindö 3:92 (servitut finns). Det går bra att bebygga även denna del bara man tillser att infiltrationsanläggningen fungerar och blir godkänd av Miljö- och Hälsokontoret på Vaxholms kommun. Åtgärder inom strandskydd prövas genom ansökan om strandskyddsdispens och åtgärder som även kräver bygglov prövas genom ansökan om bygglov och strandskyddsdispens. Välkommen till ett mycket prisvärt sjöläge med stora utvecklingsmöjligheter!


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

tommy carlberg

08-522 348 03, 070-753 48 13 tommy@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Getbergsv tc 12sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you