Page 1

nära badet

Generalsvägen 68, Österskär


© Sjöfartsverket


e

tt förslag till en sjönära start. Det är lördag morgon. Vakna till fågelkvitter genom öppet fönster och upplev det fridfulla läget. Brygg morgonkaffet, på med morgonrocken

och hoppa i skorna. Om två minuter kliver du ut på bryggan på Båtvägen för dagens första dyk. Låt solen och ljummen morgonbris torka kroppen. Hemma väntar helgtidningen och en lång och god frukost på den ogenerade uteplatsen.


Att familjen Lundberg är hängivna seglare råder ingen tvivel om och framträder genom flera attribut och inredningsdetaljer. Dessutom blir det varmbonade gästhuset tillika förrådet en perfekt vinterförvaring av båtdynor, tampar och seglarställ. Som de flesta Österskärsbor uppskattar man närheten till vacker skärgårdsmiljö och lättillgängligt båtliv. Närheten till båtplatsen är lika uppskattad som närheten till tåget. Läget är mycket bra med sol från morgon till sen solnedgång. Lugnet är nog det första man tänker på, antalet bilar som passerar är få och hastigeten låg. Närheten till Österskärs Handel med mycket uppskattad charkdisk och Roslagsbanan med tåg till Stockholm Östra Station från slutstationen Österskär, uppskattas mycket. Under heta sommardagar blir det Solbrännan, havsbadet på udden intill restaurangen med samma namn. På intilliggande strandängen med stor gräsplan dansas det vid midsommar till levande musik, hoppas på Friskis & Svettis-pass, spelas fotboll och kubb. Strandpromenaden runt udden blir naturliga koordinater på långpromenaden eller joggingturen. Utsikten över Trälhavet och farleden är hänförande.

’’

Säljarna är hängivna seglare, vilket märks på detaljerna.


Villans planlösning och volym ger möjligheter åt även den stora familjen, här finns fem sovrum och två sällskapsrum. Om ytterligare rum önskas blir gästhuset den perfekta tonårsbostaden. Dessutom medger villans konstruktion med stora takutsprång över såväl långsida som utemiljön på gaveln, att man kan flytta ut vägglivet några meter vilket ger många kvadratmeter till för rimliga tillbyggnadskostnader. En tillbyggnad som grannen i ett systerhus precis har gjort. Utöver den rymliga och välkomnande huvudentrén finns en mycket uppskattad groventré intill direkt in i tvättstugan, vilket framför allt småbarnsföräldrar brukar uppskatta. Ägarna såg direkt villans potential vid köpet 2007 och har hunnit utveckla några delar såsom att öppna upp köksmiljön med övriga sällskapsrummet och ny modern exteriör med ett plåttak i aluzink, vilket både håller länge och ger ett nytt arkitektoniskt uttryck. Badrummet på övre plan är alldeles nygjort av yrkesmän enligt gällande branschregler. Här infinner sig frid och ett härligt ljus från det stora fönstret. Det formgjutna badkaret i stram design fångar blicken och lockar. Nästa projekt hade blivit att även göra om duschrummet utanför bastun men det inspirerande projektet överlåts till den nya ägaren. Kanske vill man göra om hela utrymmet där bastun är och planera om med en ångbastu i glas, eller göra två duschar.

Volym och möjligheter för den stora familjen.


Fastighetsbeteckning: tuna 10:52 Pris/bud: 5 285 000 kr Sjönära avstånd: 2 min Byggnadstyp: 2 plan i souterräng Byggår: 1980 Boyta: 173 m² + 19 m² biyta Antal rum: 7 rum, varav 5 sovrum Tomtareal: 1 293 m² Grund: platta på mark Stomme: betong och trä Bjälklag: lättbetong och trä Fasad: målad betong och trä Takbeklädnad: aluzink dubbelfalsat Fönster: 3-glas isoler Ventilation: mekanisk frånluft Vatten: kommunalt Avlopp: kommunalt Uppvärmning: direktverkande el, luftvärmepump samt braskamin med mekanisk fläkt Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 366 000 kr (fastställt avs år 2012) planbest: detaljplan (2005-06-09) driftskostnad: 41 350 kr/år Pantbrev: 4 355 000 kr gemensamhetsanläggningar: Österåker Tuna GA:4 tv-anslutning: tv-antenn internetanslutning: bredband (100 mbit/s) Säljare: helena och jörgen lundberg

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Fantastiska utemiljöer. Här njuter man av solen hela dagen.


’’

Välkommen till ett sjönära boende nära morgondoppet!


Tack vare den stora tomten om knappt 1 300 m² får man både plana lekytor och perfekt kubbplan på framsidan och en ogenerad miljö med vacker berghäll åt söder. Det var de välbärgade stockholmarnas längtan till skärgården som vid 1900-talets början skapade området Österskär. Roslagsbanan med Österskär som ändstation anlades redan 1906. Med snabbtåget via Täby Centrum nås Stockholm på drygt 30 minuter och det går lika snabbt med bil. I dag är Österskär ett mycket eftertraktat villaområde med den vackra skärgården in på knuten. Miljön är fridfull och här erbjuds en livsstil med bad- och båtliv på bekvämt avstånd till Stockholm och Arlanda.


I Österskär bor man med skärgården runt knuten.


G G G Sovrum

L

Sovrum

G

G

G U

Bad

G DM Kök

K F

Vardagsrum

Balkong

Övre plan 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.

N


WC Sovrum

Sovrum

G

TP

G

Klk

Omkl.

Tvätt

Bastu

G

VV

Hall

G

Sällskapsrum

G Sovrum

Braskamin

Carport

Entréplan 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.

N


GEN

50.0

50.0

LSVÄ A R E N E G

10:52

Situationsplan Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig.

N


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

tommy carlberg

08-522 348 03, 070-753 48 13 tommy@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Generalsv68 tc 20sid ny  
Generalsv68 tc 20sid ny