Page 1

sjötomt i sydväst

Geijersvägen 13, Österskär


sydvästvänd sjötomt med sandtrand, gjuten slip, stort bryggdäck med sjöbod och plats för flera båtar med segelbåtsdjup. Möjlighet att bygga gäst-/generationsboende om 40 m². Sjöläget på Geijersvägen 13 i Österskär bjuder på en komplett vattenmiljö som de flesta båtägare troligtvis blir avundsjuka på. Här sätts båtlivet och den sjönära känslan i första rummet. Utsikten över Tunafjärden från villan och balkongerna och poolmiljön med stort trädäck är minst sagt rogivande. Här följer man alla in- och utseglande båtar från och till skärgården. Sydvästläget bjuder på sol från tidig morgon till solnedgång över vattnet.


Att bo längst fram närmast vattnet ger en frihet och avskildhet i sig med fri utsikt och fokus mot solen och vattenmiljön. Villatomten om 1 615 m² är optimalt planerad med gräsytor, stora trädäck, stenlagd gång och uppfart, asfalterad väg och vändplan, egen sjösättningsramp/slip i betong, sandstrand längs hela vattenlinjen. Lägg där till brygga och stort bryggdäck med sjöbod med färskvatten och byggel framdragen. Sjöboden rymmer allt det nödvändiga och roliga för vattenmiljön och sjölivet. Idag finns två bojar för två rejäla båtar att spänna upp mot bryggan. Dessutom ligger man ledigt sidskepps med ytterligare båt. Den breda bryggan ger dessutom plats för tillfälliga besökare med båt.

Här backar man bekvämt ner en trailer på den asfalterade vägen och betongslipen för att sjösätta eller ta upp mindre båtar. Den stora vändplanen gör det

enkelt att vända och parkera flera bilar.

Boende för livsnjutaren.


Det finns en bryggrätt om 40 m² och plats för ett gästhus eller generationsboende sydost om villan nedanför vedförrådet med långsidan och glasväggar mot vattnet. Planlösningen är öppen i sällskapsplanet med öppet till nock 4 meter upp. Här har man funnit en harmoni mellan upplevelser och funktion. Villan är perfekt för såväl paret som önskar gästrum och sällskapsytor som för familjen med tre barn som får sitt egna sällskapsrum på nedre plan. Garaget är en fröjd för såväl bil- som båtentusiasten med plats för att fixa och putsa. Här rullar man ledigt in en trailer med en styrpulpetare eller mindre daycruiser.


Fastighetsbeteckning: Tuna 8:277 Pris/bud: 12 850 000 kr Sjönära avstånd: 0 min

 







Byggnadstyp: 2 plan i souterräng Byggår: 2006 Boyta: 180 m² Antal rum: 6 rum, varav 4 sovrum Tomtareal: 1 615 m²

  

Grund: platta på mark Stomme: Betong, leca, trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: betongpannor Fönster: 3-glasfönster isoler Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning Vatten: kommunalt vattten Avlopp: kommunalt avlopp Uppvärmning: Vattenburen golvvärme från bergvärmepump







Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer

 



Taxeringsvärde: 6 816 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: Byggnadsplan (1964-08-06) driftskostnad: 33 800 kr/år Pantbrev: 3 500 000 kr rättigheter förmån: Officialservitut Väg, Vägslänt, Officialservitut Parkering, Avtalsservitut Parkeringsplats gemensamhetsanläggningar: Österåker Tuna GA:4 Säljare: helen och arne martinsson Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Sjötomt i sydväst med sa bryggdäck med sjöbod. K


andstrand, slip, stort Kan det bli b채ttre?




  

 



Harmoni mellan upplevelser och funktion.

 











 




Det var de välbärgade stockholmarnas längtan till skärgården som vid 1900-talets början skapade området Österskär. Roslagsbanan med Österskär som ändstation anlades redan 1906. Med snabbtåget via Täby Centrum nås Stockholm på drygt 30 minuter och det går lika snabbt med bil. I dag är Österskär ett mycket eftertraktat villaområde med den vackra skärgården in på knuten. Miljön är fridfull och närmsta badbrygga ligger på en kort promenad från villan. Här erbjuds en livsstil med bad- och båtliv på bekvämt avstånd till både stan och Arlanda. Österskärsskolan är omtyckt med klasser från F - åk 5. Flera förskolor finns i området. På nära gångavstånd nås tågstationen och Österskärs handel, en mycket populär livsmedelsbutik med kanske norrorts bästa charkdisk. Förbi stationen börjar strandpromenaden med underbar utsikt över Trälhavet. Vid Österskärs havsbad ligger restaurangen Solbrännan Café och Restaurang.


Varför inte bjuda in vänner till en heldag i Österskär med kubbspel, eller badminton på gräsmattan, snyggaste dyket från badbryggan på Båtvägen och grillat i kvällssolen.




 





 


tommy carlberg 08-522 348 03, 070-753 48 13 tommy@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Geijersvägen_13_TC_16sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you