Page 1

Gรฅsรถ Saltsjรถbaden


Efter en trivsam båtfärd från bil- och båtplatsen på Älgö, genom vackra Kyrksundet eller Dyviken, där den egna båtplatsen är belägen, möter idylliska och tillgängliga Gåsö. En skärgårdsö med stor närhet till Stockholm och enkelt för vänner att besöka. Här bor man med ett trivsamt lugn med närhet och möjlighet till puls och pendling till Stockholm. På Gåsö samlas rekreation och tystnad. Med ett härligt västerläge, på utsidan av Gåsö, ogenerat och med frihet- och skärgårdskänsla, stoltserar denna härliga skärgårdstomt med vacker innerskärgård i blickfånget. Här lever man med naturen inpå knuten och bland annat havsörn har skådats. Bebyggelsen på Gåsö tillsammans med omgivningen gör upplevelsen total.


Läget är bland det bästa på Gåsö med fri utsikt över Erstaviken och solen sol lyser upp fastigheten från tidig morgon till sen kväll. Den charmigt sluttande naturtomten är mycket tilltalande, med huvudbyggnad och gästhus uppfört i bakkant på tomten. Här bjuds man på skärgårdsnatur med furor, blåbärsris, ljung och i främre delen, på allmänningen som känns som egen tomt, öppna klipphällar sluttandes ner mot Saltsjön och mysig sandstrand. Vid stranden finns en allmän bryggan att fiske eller bada från. Här fångas abborre och gädda. Kanske kast och pröva fiskelyckan med spinnaren?


Från den egna båtplatsen på Gåsö nås fastigheten, på västsidan, efter en kort promenad. Stigen, upp till huvudbyggnaden om 56 m², går igenom en vacker naturtomt med öppna berghällar och mjuka gräsytor. Här finns hammocken uppställd liksom utemöblerna. Kanske utmana barnen i ett parti kubb? Väl uppe vid huset möter en stor veranda med tak och infravärme. Här är minnena många från grillkvällar med nära och kära såväl sent som tidigt på säsongen. Ingången ligger runt knuten och en trevlig gäststuga passeras. Här finns plats för våningsäng och här trivs barnen. Vid ingången nås ett praktisk utrymme inrett som snickarbod.


FAKTA Pris/bud: 2 850 000 kr

Byggnadstyp: 1 plan med källare Byggår: 1980 Boyta: 56 m² Biyta: 30 m² Antal rum: 3 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 3 660 m² Säljare: Karin Andersdotter Engvall och Rikard Stjernman Fastighetsbeteckning: Gåsö 3:94 Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 550 000 kr (fastställt avs år 2009) Planbest: Byggnadsplan (1947-03-03) Driftskostnad: 12 498 kr/år Pantbrev: 1 710 000 kr Rättigheter last: Avtalsservitut Villa Rättigheter förmån: Officialservitut väg Gemensamhetsanläggningar: Nacka Gåsö GA:2 Sjönära avstånd: 0 min


FAKTA TV-anslutning: TV-antenn Grund: Betong Stomme: Trä Bjälklag: Trä Fasad: Liggande träpanel Fönster: 2-glasfönster Ventilation: Självdrag Inne i huset möter en liten hall. Härifrån nås toalett, av modell separett och dusch. Ett avlångt kök finns med maskinell utrustning. Vedspisen bredvid elspisen värmer snabbt upp huset i kall dag. Här finns gått om utrymme och även plats för köksbord. Sjöutsikten från fönstret är ljuvlig. Från köket nås två sovrum. Båda med infällda garderober och plats för enkelsäng. Här kan barnrummet vara inrett och kanske kontoret för att arbeta med bredbandet hemifrån med en härlig vattenkontakt. Längre in huset öppnar storstugan upp sig. Härifrån når man altanen och stora fönster mot sydväst ger maximalt ljusinsläpp. I hörnet står traditionsenligt braskaminen som värmer. Längst in i huset finns ytterligare ett sovrum med plats för dubbelsäng. En egen utgång till altanen ger atmosfär.

Vatten: Egen borrad brunn Avlopp: Enkelt avlopp Uppvärmning: Direktverkande el + braskamin + vedspis


Under huset, i källaren, finns biyta på cirka 30 m². Takhöjden är mycket god och här kan i framtiden en bastu och relax vara inredd. Eller kanske hobbyrummet med den plats som behövs. Möjligen kan husen i framtiden byggas till. Detaljplanen medger en huvudbyggnad i ett plan på högst 110 m² och ett uthus på 40 m².


Den bilfria ön Gåsö med en vacker och lummig natur skvallrar om att det funnits jordbruk på ön. Då hette jordbruken Sörgården, Norrgården och Mellangården. På ön går att ströva fritt på stora områden. Kanske ta en joggingtur runt ön som mäter cirka 3 kilometer. Här finns flera badstränder, fantastiska klippor och ängar för aktiviteter och lek. Seglarläger och simskola finns att låta de minsta deltaga i. På Älgö finns också möjlighet till tennisskola eller utmana vännerna i en dubbel. Under midsommar samlas grannar och vänner från Gåsö och kringliggande öar för att klä stången, dansa ringdans och på kvällen blir det fest och då använda den gamla anrika dansbanan.


Tillgängängligheten från Gåsö är slående. Inte bara att pendla in till stan utan att ta båten till vår vackra skärgård. Snabbt nås Nämdöfjärden och med det alla vackra skärgårdsöar och krogar. Till den egna båtplatsen på Älgö når man med bil på 20 minuter från stan och det går även att åka buss eller ta Saltsjöbanan. Taxibåt finns att åka med till förmånliga priser. Närmaste handel finns på Solsidan och café finns på Älgö som nås på 5 minuter med egen båt.


ELISABETH ELDH 08-522 348 06

TOM KALLSTENIUS 08-522 348 02

TOMMY CARLBERG 08-522 348 03

CAMILLA ASPLUND 08-522 348 05

PETER SVENSSON 08-522 348 07

JOHAN VOGEL 08-522 348 01

CARINA HEDIN 08-522 334 60

CECILIA ARVIDSON 08-522 348 04

LOUISE HELLSTRÖM 08-522 334 61

ROBERT NORDSTRAND Telefon: 08-522 348 08 Mobil: 070-523 58 77 E-post: robert@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Gåsö  

Vackert sydvästläge på tillgängliga Gåsö med ljuvlig sjöutsikt. Gediget hus med stor potential, gästhus, badstrand och brygga som upplevs so...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you