Page 1

ETT FANTASTISKT LÄGE ATT NJUTA AV

Flaxenviks Bryggväg 18, Österåker


S

JÖTOMT I VACKER NATUR med klippor, strand, rejäl brygga och en fantastisk utsikt över Saxarfjärden. Tomten är tårtbitsformad med den breda sidan

mot vattnet, ett fantastiskt läge att njuta av, förädla, bygga ut eller bygga nytt. Skapa ett representativt villaboende på egen sjötomt eller renovera och bygg till för ett kvalitativt deltidsboende nära Stockholm. Tomten är mycket lättskött med mest mjuka klippor mot glittrande vatten. Utsikten över Saxarfjärdens arkipelag med kryssningsfartygen på behörigt avstånd är mycket tilltalande. Segelbåtarnas färd upp i Furusundsleden är ljuvlig att skåda och när Storskär kommer och tutar är upplevelsen total.


’’

Sjötomt med klippor


FASTIGHETEN LIGGER UTOM PLANLAGT OMRÅDE och runt omkring har det byggts stora villor med varierande utseende. Miljön i Flaxenvik erbjuder en riktig sjönära livsstil. Här är man direkt ute i Stockholms skärgård och med båt är allt nära, ca 20 min till Vaxholm, 20 min till Grinda, 15 min till Linanäs och knappt en timme till Sandhamn. Restiden med bil till Stockholm är ca 35 minuter.

PÅ TOMTEN FINNS IDAG ett gästhus om ca 20 m², en äldre bod mot sjösidan samt en bastubyggnad med relaxrum. Brygg- och soldäcket är generöst tilltaget och mot bryggan lägger man båtarna från boj. Intill bryggan finns en mjuk fin barnvänlig strand med sandbotten utanför.


HUVUDBYGGNADEN ÄR är ursprungligen byggd på 40-talet och ombyggd och utbyggd på 70-talet och under senare år delvis renoverat. Huset fungerar idag som fritidsbostad men går att nyttja året om. Ljust fint inrett med en sagolik utsikt över tomten och fjärden. Här finns ett öppet allrum med matplats och utgång till både altandäcket och sjösidan. En murad öppen spis sprider sken och värme. Mot sjösidan ligger sovalkoven, det blir lite som att sova på kommandobryggan. Intill en toalett med tvättställ.

KÖKET HAR GOD MASKINELL UTRUSTNING med diskmaskin, kyl/frys, och spis med ugn. Huset välkomnar med entréhall med garderober och intill ligger det kaklade duschrummet med tvättmaskin. Altanen i söder är ogenerad och här kan man även sitta och njuta under tak. Trädäcket smiter fint in bland klipphällarna. Fastigheten ger ett rart intryck och med lite enklare investeringar blir det ett riktigt bra sjönära boende.


BYGGNADSTYP: 1 PLAN BYGGÅR: 1945 BOYTA: 64 M² BIYTA: 30 M² ANTAL RUM: 2 RUM, VARAV 1 SOVRUM TOMTAREAL: 2 090 M² GRUND: KRYPGRUND STOMME: TRÄ BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: TRÄ TAKBEKLÄDNAD: PLÅTTAK FÖNSTER: 2-3-GLASFÖNSTER VENTILATION: SJÄLVDRAG VATTEN: EGEN BORRAD BRUNN AVLOPP: WC-TANK, MODELL ÄLDRE UPPVÄRMNING: DIREKTVERKANDE EL TYPKOD: 221, SMÅHUSENHET, FRITIDSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER TAXERINGSVÄRDE: 4 269 000 KR (FASTSTÄLLT AVS ÅR 2012) DRIFTSKOSTNAD: 18 844 KR/ÅR PANTBREV: 300 000 KR SERVITUT: AVTALSSERVITUT FÖR LAST VÄG MM RÄTTIGHETER FÖRMÅN: AVTALSSERVITUT VÄG MM GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR: ÖSTERÅKER FLAXENVIK GA:1 SÄLJARE: ANN-CATRIN KRISTINA PAHLSTEDT

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret. Vi vill informera att man som köpare har undersökningsplikt enligt Jordabalken. Be gärna om att få en utförlig information. Läs mer på sjonara.se.

SAMMANSTÄLLNING AV FAKTA

FASTIGHETSBETECKNING: FLAXENVIK 2:18 PRIS/BUD: 5 475 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 0 MIN


’’

Sjötomt i vacker natur med klippor, strand, rej en fantastisk utsikt över Saxarfjärden.


j채l brygga och


Miljön i Flaxenvik erbjuder en riktig sjönära livsstil


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära MÄKLARE

Ansvarig mäklare

TOM KALLSTENIUS

08-522 348 02, 070-753 48 12 tom@sjonara.se

Johan Vogel

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Peter Svensson

Joachim Söderberg

Robert Nordstrand

Mats Öhlin

ADMINISTRATION & MARKNADSFÖRING

Cecilia Arvidson

Carina Hedin

Louise Franzén

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet

HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM 08-522 348 00 | INFO@SJONARA.SE | SJONARA.SE

Flaxenvik 2 18 2014 tk 20sid  
Flaxenvik 2 18 2014 tk 20sid