Page 1

skärgårdsidyll

Marbergs väg 3, Djurö/Vindö


© Sjöfartsverket


v

älkommen till populära Djurö/Vindö med landmärket Djuröbron som tar dig över Saltsjön till ön. Ön lever året runt och är ett sommarparadis, då befolkningen

mångfaldigas. Längre ut på ön, med utmärkt buss- och bilförbindelse möter gamla prästgården och i denna anrika omgivning är fastigheten om 3 276 m² belägen.


Huset ligger majestätiskt högt med sol hela dagen på härlig naturtomt med öppna klipphällar och mjuka gräsytor. Ett renoverat fritidshus i västerläge med åretruntstandard. Den grönskande omgivningen är mycket tilltalande och ger ett härligt vindskydd. Gräsytorna möjliggör ett parti kubb i goda vänners lag.

’’

Sol hela dagen på härlig naturtomt.


Vid ankomst till fastigheten möter en liten gäststuga. En naturstig leder upp till huvudbyggnaden om cirka 50 m² ombyggd och renoverad under senare år. Runt stora delar sträcker sig ett trädäck med gott om plats för utemöbler. Här kan solstolen placeras och barnen leka i sandlådan framför. Plats finns för att traditionsenligt duka upp den stora midsommarlunchen. Sedan kan man dansa tillsammans vid föreningens årliga midsommarfirande på sommarängen som ligger granne med huset. Huset har genomgående furugolv och från huvudingången möter en hall, här kan ytterkläder prydligt hängas upp. Ett stort sällskapsrum öppnar upp sig. Stora fönster ger maximalt ljusinsläpp och i hörnet står den murade öppna spisen. Härifrån nås trädäcket med inmurad öppen spis. Det går att sitta både med och utan tak såväl sent som tidigt på säsongen. Kanske känna värmen från spisen samtidigt som vännerna utmanas i sällskapsspel. Innanför sällskapsrummet finns ett kök med matbord och plats för fyra personer. Köket har utrustning av senare modell och fungerande vedspis, som snabbt och effektivt värmer upp huset när man kommer dit en kall vinterdag. Innanför köket finns ett stort sovrum med plats för dubbelsäng och fönster som vetter mot väster. Från hallen nås det helkaklade badrummet som är nybyggt med cinderellatoalett (förbränningstoalett) och tvättmaskin. Infällda spottar ger ett behagligt ljus. I anslutning finns ett mindre sovrum med plats för enkelsäng.

Stora fönster ger maximalt ljusinsläpp


Fastighetsbeteckning: Fjällsvik 3:91 Pris/bud: 2 985 000 kr Sjönära avstånd: 3 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1966 Boyta: 45 m² Antal rum: 3 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 3 276 m² Grund: plintar Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: stående träpanel Takbeklädnad: plåt Fönster: 2-glasfönster Ventilation: Självdrag och fläkt i badrum Vatten: tvåkammarbrunn som uppfyller dagens krav från kommunen Avlopp: tvåkammarbrunn Uppvärmning: Direktverkande el + öppen spis Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 178 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 9 443 kr/år Pantbrev: 2 240 000 kr planbest: Byggnadsplan (195306-09) servitut: Avtalsservitut Brunn, Nyttjanderätt Fiske, Avtalsservitut Brygga Mm, Nyttjanderätt Fiske, Avtalsservitut Elledning Mm, Avtalsservitut Elledning Mm rättigheter förmån: Avtalsservitut Brunn Mm rättigheter last: Avtalsservitut Brygga Mm, Avtalsservitut Elledning Mm, Avtalsservitut Elledning Mm, Avtalsservitut Brunn gemensamhetsanläggningar: Värmdö Fjällsvik GA:4 Säljare: frida och alexander trimboli Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Huvudbyggnaden är ombyggd och renoverad under senare år.


’’

Välkommen till ett fritidshus att njuta av året runt.


Fastighetens läge är ypperligt, på en mycket populär del av Vindö, mitt i skärgården, med gångavstånd till Skarpö. Där finns skogar för utflykter och bärplockning och med fantastiska vikar mot Kanholmsfjärden och Skarpöviken. Nära ligger även båten och från den egna båtplatsen nås härliga badklippor och vikar i det vackra området. Kanske en tur till Sandhamn, Grinda eller Möja? Eller varför inte hela vägen till Stora Nassa ytterskärgård en lugn dag. På kvällen kan skärgårdskrogar på Möja och Sandhamn besökas eller Vindö krog på promenadavstånd. I Djurö by, 2,5 km från huset, bor många permanentboende. Här finns skola och diverse handel och på somrarna gästas ön bl.a. av cirkus och marknader. Djurö/Vindö når man med bil på cirka 45 minuter från Slussen. Från Slussen går även buss 434 i kvartstrafik under rusning och resan tar cirka en timme. För mer information om området och föreningen besök www.gamlaprastgarden.com


H채rliga badklippor och vikar i det vackra omr책det


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

robert nordstrand

08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Johan Vogel

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Fjällsvik 3 91 2013 rn 20sid  
Fjällsvik 3 91 2013 rn 20sid