Page 1

egen brygga

Fejan, Gräddö


© Sjöfartsverket


p

å ett bekvämt avstånd från Räfsnäs ligger Fejan på randen till Ålands hav. Hit kommer man enkelt under hela året i och med reguljära turer från Räfsnäs. Ett par minuters

promenad från den egna bryggan, eller ytterligare ett par minuter från passbåten, ligger denna sommardröm där livet kretsar kring den stora altanen som förbinder de tre husen, i bästa solläge. Här lever man ostörd i ett fritt läge och lite sjöglimt.


Vid vattnet njuter man av sol och bad från den fina bryggan med altan vid landfästet på det egna servitutsområdet om ca 100 m². Här har man egen strand och möjlighet att lägga sina båtar. På ön finns fina strövområden, orörda klippbad och stränder, det är bara att välja. Tomten är lättskött med berg i dagen, barnvänliga gräsytor och den stora altanen. Solen skiner större delen av dagen på husen och man väljer plats efter solens vandring.

’’

Sola och bada vid den egna bryggan.


Stora huset har ett ljust inre med en öppen social del med plats för middagar och umgänge. Köket ligger öppet så man har kontakt med gästerna och den öppna spisen sprider värme. Vedspis finns också. I husets mer privata del ligger en hall och invid denna två sovrum, bägge med dörrar till altanen och ett tvättrum med separett. Tvärsöver altanen från huset ligger ett gästhus med plats för åtminstone fyra sovande. Separat ligger även bastuhuset med helkalad dusch och plats för omklädning. Självklart är bastun vedeldad för den riktiga känslan. På tomten finns även ett förråd och ett växthus för de med odlingsintresse.

Öppna sociala ytor, perfekt när man är många.


Fastighetsbeteckning: tjockö 1:34 Pris/bud: 2 750 000 kr Sjönära avstånd: 2 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1968 Boyta: 70 m² Antal rum: 3 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 2 803 m² Grund: torpargrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: stående träpanel Takbeklädnad: plåt/takpannor Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: enskilt vatten, borrad brunn Avlopp: enskilt avlopp, enkelt Uppvärmning: direktverkande el, öppen spis Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 315 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 9 730 kr/år Pantbrev: 900 000 kr rättigheter förmån: Officialservitut Brygga Mm, Officialservitut Väg, Officialservitut Gångväg gemensamhetsanläggningar: Servitutsutredning ej verkställd. Säljare: jessica darvelid och mattias palm

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Öppna dörrarna och njut av den vackra miljön.


’’

Vackert och smakfullt renoverat, här är det bara att flytta in.


Resan till Fejan tar ca 1,5 h dörr till dörr från Stockholm och denna 1,5 km långa ö har utvecklat sig från att vara en av Sveriges sista karantänstationer till ett skärgårdsparadis som ligger vid gränsen till Ålands hav. En fantastisk natur i ytterskärgård som är få förunnat att kunna njuta av. Vad ön är mest känd för idag är Fejans skärgårdskrog dit många båtmänniskor kommer för den goda maten. Uteserveringen ligger alldeles vid vattnet och ett besök här en varm sommardag- eller kväll är svårslaget. Gästhamnen med alla moderna faciliteter är välbesökt. På ön finns också ett rökeri med restaurang som även sommartid har en välsorterad proviantbod där man kan köpa färskt bröd, dagligvaror samt frukt och grönt. Värdefullt för ö-livet! Det kan också nämnas att Fejan, trots sin litenhet, har ett café, kajakuthyrning samt ett vandrarhem. Fejan nås med enkelhet både från centrala Stockholm dagligen under sommaren och med passbåt från Räfsnäs året om.


En skärgårdsdröm kan bli er.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

johan vogel

08-522 348 01, 070-753 48 11 johan@sjonara.se

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, Hamngatan vaxholm | 20, banérgatan vaxholm 9, | banérgatan stockholm 9, | 08-522 stockholm 348 00 | sjonara.se 08-522 348 00 | sjonara.se

Fejan ny jv 20sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you