Page 1

sp채nnande hus

Falkstigen 76, Tranholmen


på falkstigen 76 finns detta spännande hus i fyra etage. Ljust och modernt inrett med härliga sällskapsytor. Ytan om ca 90 m2 är väl utnyttjade och fördelas på fyra rum och kök. Här erbjuds en annorlunda livsstil, ett bekvämt och bekymmersfritt fritidsboende eller ett lantligt åretruntboende med livskvalitet utöver det vanliga.

Välkomna till Tranholmen!


Entrén är en trappa upp via den generösa altanen till glasverandan och köket som är modernt och ljust. Om man vill kan glasverandan användas som matplats. Sällskapsrummet är centrerat i huset och har öppen spis. Intill ligger det lilla sovrummet, som idag används som arbetsrum.

Sjönära läge med eftermiddagsoch kvällssol.


En spiraltrappa leder upp till det kreativa loftet med öppet till nock i tak och med stora fönsterpartier. Lämpligt att använda som ljust sovrum eller härlig sällskapsyta. Loftet har utgång till balkong i lummig grönska. Här har man lite sjöutsikt, mer under de avlövade årstiderna. Det stora sovrummet finner man en halv trappa ner från sällskapsrummet – ett underbart ljust rum med stort fönsterparti från golv till tak – där man kan njuta av utsikten mot trädgården, blå himmel och vackert blommande äppelträd. Sovrummet har utgång till altanen och trädgården. Ytterligare några trappsteg ner finns en fräsch källare med massor av smart förvaring. Här finns uppvärmt klinkergolv, bastu, tvättstuga samt dusch/ wc. Tvättstugan har utgång till trädgården.


Sovrum

Kök

G

Öppen spis Öppen spis Vardagsrum

Altan

Vardagsrum

Altan

Fastighetsbeteckning: Tranholmen 1:94 Tvättstuga Pris/bud: 4 150 000 kr Sjönära avstånd: 1 min

VV

Tvättstuga

Krypgrund Krypgrund

Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 2 305 000 kr (fastställt avs år 2009)

Källarplan/Groventré

Entréplan 1

2

3

4

Källarplan/Groventré 0 1

5

2

Byggnadstyp: 1 ½ plan i souterräng Byggår: 1947 Boyta: 90 m² Antal rum: 4 rum, varav 2-3 sovrum Tomtareal: 1 548 m² Grund: Källare/torpargrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: takpannor Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: Kommunalt vatten Avlopp: Kommunalt avlopp Uppvärmning: Direktverkande el

Bastu

Sovrum/ Dagrum

2

TM TT

Bastu

Sovrum/ Dagrum

0

VV

Ej utgrävt/Frd

G

WC

Kök Ej utgrävt/Frd

Sovrum

WC TM TT

3

4

5

planbest: Detaljplan (200606-21) Pantbrev: 2 085 000 kr

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma. Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma. 3

4

0

5

1

2

3

4

5

servitut: Avtalsservitut Ritningarna och måtten baseras på ett original. Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kanVilla förekomma. och Årlig Avgäld och Viss måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma. avvikelse kan förekomma. gemensamhetsanläggningar: Danderyd Tranholmen GA:1 Säljare: mija kinning

Loft 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Förskola finns och är just nu inrymd på en pråm i Grottviken. För de lite äldre barnen så är det skolbåten som gäller och den hämtar på norra och södra sidan av ön och släpper sedan av i Stocksund.


Bilfri idyll 20 min från stan.


Tomten är plan och lättskött med gräsmatta, buskar, rabatter och en mängd vackra fruktträd. Om man önskar bygga ut huset så är det intressant att veta att byggnadsplanen medger att man uppför ett hus med maxbruttoarea om 180 m² fördelat på två plan. Utöver detta kan komplementbyggnad uppföras samt så klart en friggebod. Se mer i detaljplanen. Det är enkelt att ta den egna båten från båtplatsen i Grottviken strax nedanför fastigheten till den gemensamma hamnen vid Svanholmsparken i Stocksund. Man kan även promenera på ett par minuter till Waxholmsbåten som går till Ropsten (T-bana och buss), till Djursholm (Ekudden) samt till Sticklinge på Lidingö. Från vinterbron når man huset på några minuter.


På ön finns gemensamma grönområden. All mark som inte är privat tomt ägs samfällt av Tranholmsborna. Här finns gemensam loge att hyra för fester. Under sommaren kan man köpa glass här och fredagspuben, som återkommer med jämna mellanrum, är ett populärt inslag. Det finns en tennisplan och på sommaren ordnas tennisskola för de små. Intill ligger fotbollsplanen. Midsommarängen mitt på ön nyttjas så klart för det traditionsenliga firandet. För de små finns här även en fin lekplats. Tänk dig att starta dagen med en stilla tur med kajaken runt ön. Eller kanske ett morgondopp från bryggan. Intill Grottvikens barnvänliga sandstrand finns den gemensamma bastun. Den fiskeintresserade kan bara gå ner på bryggan och prova lyckan – eller varför inte lägga nät över natten? Här finns både strömming, abborre och sik.


På fastlandet finns båtplatser för Tranholmsbor först och främst att hyra i Stocksund. En plats kostar drygt 550 kr/år. Gott om parkeringsplatser finns (boendeparkering kostar 200 kr/månad). Det finns även båtplatser vid Ropsten, nära tunnelbanestationen samt vid Lilla Skuggan i Nationalstadsparken något längre västerut. För den som arbetar på Lidingö finns Lidingövarvet alldeles i närheten. Waxholmsbolaget trafikerar ön från mitten av april till mitten av december. Den som är mantalsskriven på ön kan erhålla Ö-kort. För 500 kr/år åker man fritt på Waxholmsbolagets alla båtar, i hela Stockholms skärgård. Från 1 november – 15 april ligger en gångbro med skyddande räcken från Stocksund till Tranholmen.


Ett morgondopp från södra bryggan?


peter svensson 08-522 348 07, 070-753 08 99 peter@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm & stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

Falkstigen_Tranholmen_PS_16sid  

spännande hus Falkstigen 76, Tranholmen Här erbjuds en annorlunda livsstil, ett bekvämt och bekymmers- fritt fritidsboende eller ett lantlig...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you