Page 1

känsla av ytterskärgård

Skarprunmarn, Värmdö


© Sjöfartsverket


c

entralt i sandhamnsskärgården ligger Skarprunmarn. Ön skiljer Gråskärsfjärden från Sandhamnsleden och Eknö. Ön består av mjuka klipphällar och karg skärgårdsnatur. Klipphällarna värms upp under dagarna och här njuter man av solnedgången över Kanholmsfjärden

och känner värmen stråla och skapa atmosfär. Här finns hus i toppskick från 2009, gästhus, bod och gemensam brygga nedanför tomten på servitut. Waxholmsbåt på nära avstånd. Till ön kommer man med Waxholmsbåt från Stavsnäs, passbåtsturer från Stavsnäs eller med egen båt. Byggnadsplan finns som totalt medger 120 m² varav 30 m² uthus. Möjlighet finns därmed att bygga mer.


Med egen båt åker man över södra Kanholmsfjärden, girar in mellan Runmarö och Rönnkläppen och norra Gråskärsfjärden. I en skyddad vik på södra Skarprunmarn ligger bryggorna och här förtöjer man skyddat längs med och motorsbåtsdjup. Bryggan slingrar sig längs med berget och här finns klipphällar att solbada från och vacker utsikt över öppet hav och soluppgångar. Utsikten lämnar inget med att önska och är bara några minuter från tomten. Här lever man den aktiva sjönära livsstilen och ungarna träffar snabbt nya kompisar att fiska eller bada med. Kanske åker man till Sandhamn några distans bort för att köpa glass eller pröva fiskelyckan med metreven. Mellan bryggorna och grunden i ett pärlband en bit ut är det perfekt att lära sig vända med segeljollen medan uppsikten är total. Från bryggorna leder en stig upp till tomten. Kommer man med Waxholmsbåt kliver man av vid Mjölkilen. Kanske skärgårdens finaste brygga som leder ut från bergen och där man kan skåda ett rikt skärgårdsliv med båtar på sin väg mot Sandhamn eller Harö. Här finns klippor och här räknar man båtar och njuter av utsikten och solnedgången. Från bryggan når man den egna tomten, som är en av de närmaste, på två minuter.

’’

Mysigt nära Sandhamn.


Tomten mäter 3 064 m² och ligger skyddat från väder och vind i en öppen glänta. Här ser man ingen och naturtomten varvas med ljung och skärgårdsnatur. Huvudbyggnaden är i mycket bra skick, från 2009 och mäter cirka 57 m². Huset inrymmer stora sällskapsytor med kök, mat- och sällskapsrum i öppen planlösning. En kamin finns som ger värme och atmosfär. I anslutning finns två sovrum varav det ena med plats för dubbelsäng och det andra med platsbyggd våningssäng med plats för två barn. Helkaklat badrum med dusch, kommod och tvättmaskin finns också. På tomten finns en gäststuga med plats för två våningssängar och en trevlig sjöbod med torrtoalett och diverse förvaringsutrymmen.

Stora sällskapsytor med öppen planlösning


Fastighetsbeteckning: Eknö 1:596 Pris/bud: 2 350 000 kr Sjönära avstånd: 2 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1975/2009 Boyta: cirka 60 m² Antal rum: 3 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 3 064 m² Grund: betong Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: stående träpanel Takbeklädnad: plåt Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: gemensamt sommarvatten Avlopp: infiltration Uppvärmning: Direktverkande el + braskamin Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 517 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 13 650 kr/år Pantbrev: 1 450 000 kr planbest: Byggnadsplan (1963-04-03) rättigheter förmån: Avtalsservitut Brunn Mm, Avtalsservitut Brygga Mm Säljare: eva och jesper woodrow aggerborg

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Trevlig altan omger huset med sol hela dagen.


’’

Varmt välkommen till en skärgårdsö med allt man kan önska sig inpå.


Rönnkläppen invid Skarprunmarn med långa sandstränder


Känslan av avskildhet och med stor tillgänglighet till hela skärgården är förstklassig. Både till egna båten och klippor men även mot det aktiva skådespel av båtar som Sandhamnsleden erbjuder. Inte minst när kryssningarfartyg passerar på sin färd mot Östersjön. Sandhamn ligger på nära avstånd med året runt öppen affär, krogar och mycket annat, ett kärt utflyktsmål. Kanske även Harö med sommarlivs. Med egna båten finns Vildgrytan, känd naturhamn, och Rönnkläppen med sina långa sandstränder och många, många andra utflyktsmål.




 

 








O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

robert nordstrand

08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Johan Vogel

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Eknö 1 596 2013 rn 20sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you