Page 1

VACKER STRAND

Djuröviksvägen 8, Värmdö


V

ÄLKOMMEN TILL KANSKE skärgårdens mest attraktiva ö och en ogenerad, lätt kuperad sjötomt i nordväst. Tomten mäter 6 750 m² och bjuder på

klipphällar i framkant och naturtomt med låg vegetation och enstaka träd. På tomten finns två bostadshus, härbre, sjöbod, två bryggor vid mjuka klipphällar och sandstrand. Från hela tomten beskådas ljuvliga solnedgångar.


’’

Vacker strand och solvarma solnedgångar.


VI BEFINNER OSS långt ut i skärgården och hit kommer man med bil eller buss. Resan från Stockholm tar cirka 45 minuter. Efter landmärket Djuröbron passerar man Djurö by som lever året runt, med affärer, bageri, restauranger, förskola och skola upp till högstadiet, vårdcentral och folktandvård. Efter byn följer charmiga vikar, efter cirka en kilometer efter byn är man framme på tomten som ligger sist på den enskilda vägen. En bom finns som ger trygghet. I vikarna är alltid vattnet några grader varmare och som oftast lugnt och stilla. Framme leder en stig upp till huvudbyggnad och komplementbyggnad som ligger i bakkant på tomten. Båda husen används självständigt med torrtoalett och egna kök. Husen är i visst behov av översyn efter tycke och smak. Därigenom torde chanserna vara goda att dela tomten men det är karaktären av stor tomt utan insyn som gör den unik i sitt slag.


PÅ VÄG MOT husen möter först komplementbyggnaden från 1953 på cirka 40 m². Huset inrymmer sällskapsrum med murad öppen spis, matdel och kök, två sovrum med handfat och gammal hederlig, fungerande braskamin från Handöl. En altan under tak finns vid ingången och även plats nedanför på mjuka gräsytor. I anslutning strax bakom finns torrtoalett av modell separett. En kort stig leder upp till huvudbyggnaden uppförd 1937 på cirka 65 m², utanför finns anlagd plats för utemöbler. Huset disponeras med sällskapsrum med öppen spis, veranda med vacker sjöutsikt och kök med kyl/frys, spis och ugn. Tre sovrum, tvättdel med handfat och braskamin finns också. I soutterängplan finns utedusch och toalett av modell separett, allt helt fungerande och funktionellt. På vägen ner till strandlinjen passeras ett gammalt härbre som inrymmer snickarbod/förråd på nedre plan och två sovrum på övre loftplan. Strax nedanför finns en sjöbod med plats för förvaring. Husens läge nära vattnet gör det unikt med byggrätt och nya möjligheter.


BYGGNADSTYP: 1 PLAN BYGGÅR:1937 BOYTA: 65 M² ANTAL RUM: 5 RUM, VARAV 3 SOVRUM TOMTAREAL: 6 750 M² GRUND: TORPARGRUND STOMME: TRÄ BJÄLKLAG: TRÄ FASAD: LIGGANDE TRÄPANEL TAKBEKLÄDNAD: ENKUPIG TAKPANNA FÖNSTER: 2-GLASFÖNSTER VENTILATION: SJÄLVDRAG VATTEN: EGEN DJUPBORRAD BRUNN (VATTENPROV FINNS) AVLOPP: ENSKILT AVLOPP (MÖJLIGHET ATT ANLÄGGA TOPAS MINIRENINGSVERK FÖR WC) UPPVÄRMNING: DIREKTVERKANDE EL, ÖPPEN SPIS TYPKOD: 221, SMÅHUSENHET, FRITIDSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER TAXERINGSVÄRDE: 4 937 000 KR (FASTSTÄLLT AVS ÅR 2012) DRIFTSKOSTNAD: 13 788 KR/ÅR PANTBREV: 2 070 KR SERVITUT LAST: AVTALSSERVITUT VILLA OCH ÅRLIG AVGÄLD MM SERVITUT FÖRMÅN: AVTALSSERVITUT VÄG MM SÄLJARE: DÖDSBOET EFTER KARIN THUNELL

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret. Vi vill informera att man som köpare har undersökningsplikt enligt Jordabalken. Be gärna om att få en utförlig information. Läs mer på sjonara.se.

SAMMANSTÄLLNING AV FAKTA

FASTIGHETSBETECKNING: DJURÖ 4:111 PRIS/BUD: 9 950 000 KR SJÖNÄRA AVSTÅND: 0 MIN


’’

Stranden varvas med öppna klipphällar, flata hällar, sandstrand och stenstrand.


STRANDLINJEN BESTÅR AV klipphällar för trampolin och klippbad i söder. Djupet är tilltaget och en mindre brygga med segelbåtsdjup finns. Mot öster leder klippan ned till en låg stranddel med en mindre udde och innanför en sandstrand. Sandstranden är ypperlig för de små att bada från och kanske lära sig simma. Vidare finns en brygga utskjutande från berget och där kan motorbåt förtöjas och längs stranden vid den låga strandlinjen kan mindre båtar dras upp. I viken och vid bryggorna kan segelbåt förtöjas och med egna båten kommer man ut genom att runda Barnholmen, vasskanalen vid Storholmsvarvet och vidare mot Älgöfjärden för vidare resa norrut över Vindöström eller söderut förbi Bullandö, kanske på väg till Stavsnäs eller Sandhamn. Utflyktsmålen är många och en personlig favorit är Rönnkläppen mellan Runmarö och Skarprunmarn. Djurö/Vindö är en mycket populär ö och det är lätt att förstå varför. Vi befinner oss så långt ut och molnen skingrar sig och solen lyser upp ön. Ofta kan det vara mulet i stan och här ute skiner solen. Tillgängligheten är bland den bästa på ön och busshållplats ligger 800 meter bort. Här tar dig buss 434 till Slussen på strax över en timme. Upplev en sjötomt med karaktär och känsla i öns kanske vackraste vik.

Sjötomt med karaktär och känsla i vacker vik.


Veranda

Sovrum Hall

Sällskapsrum

S

Kök ÖS

Hall

Braskamin

Tvättrum

Entré

Sovrum

Sovrum G

G

K/F


Matplats K/F

Sällskapsrum Kök ÖS

Entré

Veranda

SK G

Braskamin

Hall

Avhängning

Sovrum Sovrum


Mot Bullandö, Stavsnäs och Sandhamn

Saltsjön Brygga

Trampolin

Sandstrand Uteplats

Sjöbod

Brygga

Djurö 4:111 Infartsväg

Parkering

Uteplats Gästhus

Härbre

Uteplats

Huvudbyggnad

jurö

tD

Mo by och lm

kho

c Sto


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag åtta mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära MÄKLARE

Ansvarig mäklare

ROBERT NORDSTRAND

08-522 348 08, 070-523 58 77 robert@sjonara.se

Johan Vogel

Camilla Asplund

Tommy Carlberg

Mats Öhlin

Peter Svensson

Joachim Söderberg

Tom Kallstenius

ADMINISTRATION & MARKNADSFÖRING

Cecilia Arvidson

Carina Hedin

Louise Franzén

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet

HAMNGATAN 20, VAXHOLM | BANÉRGATAN 9, STOCKHOLM 08-522 348 00 | INFO@SJONARA.SE | SJONARA.SE

Djurö 4 111 rn 20sid