Page 1

Vasavägen 3 Dalarö


Boende med känsla och charm i sann ”Fanny och Alexander” stil. För den stora familjen som kräver gott om plats. Dalarö, ”porten till södra skärgården”, en plats dit människor under lång tid färdats för att mötas, äta och kanske dricka något gott, stanna och bara njuta eller för avstamp för vidare turer ut i vår underbara skärgård. Dalarö är idag ett fullfjädrat litet skärgårdssamhälle med all service som den moderna människan behöver. Här finns en uppsjö med restauranger, caféer och bagerier. Närheten till skärgården avspeglar sig i hela bymiljön.


Tvättstuga

Bibliotek

Toalett

Hall

Vuxen vardagsrum

Entré

Kakelugn K/F

Ugn

Kök

Altan utan tak

Entréplan våning 1 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma


Gamla Dalarö BB har sedan det uppfördes i slutet av 1800-talet haft många former och skepnader. Sedan dagens ägare övertog i början av 2001 har fastigheten genomgått en totalgenomgång. Det har förvandlats till ett magnifikt boende för den stora familjen. Allt i sann ”Fanny och Alexander”-stil. Detta trevåningshus om ca 300 m² plus källare har allt som den stora familjen har behov av. På entréplanet ligger husets hjärta, det ca 45 m² stora totalrenoverade köket med alla moderniteter. Ett kök från Ballingslöv med rostfria vitvaror från Siemens. Här finns allt som den sanne gourmén med stort intresse för matlagning kräver. Allt från toppmoderna vitvaror och teakbänkar till en inbyggd whiskykran. Ett kök att verkligen njuta i. Man kan med lätthet känna fantastiska dofter sprida sig i resten av huset. Naturligtvis finns golvvärme för bästa komfort.


På det ca 115 m² stora entréplanet finns även ett stort vardagsrum med nästan tre meter takhöjd vilket ger en härlig rymd. En vacker kakelugn sprider sin behagliga värme. Här umgås man med goda vänner till långt in på nätterna. Bibliotek/kontor är en självklarhet. Det finns även en stor helkaklad toalett, tvättstuga med gott om plats för familjens alla saker och hallen. Hallen är väl tilltagen och inrymmer även trapphuset.


FAKTA Pris/bud: 6 950 000 kr

Byggnadstyp: 3 plan samt källare och vind Byggår: 1898 Boyta: 290 m² Antal rum: 12 rum, varav 3-7 sovrum Tomtareal: 941 m² Säljare: Anders och Agneta Rolf Fastighetsbeteckning: Dalarö 5:24 Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 582 000 kr (fastställt avs år 2009) Planbest: Stadsplan (1988-06-22) Driftskostnad: 62 500 kr/år Pantbrev: 3 439 000 kr Rättigheter last: Avtalsservitut Ledning, Officialservitut Väg Rättigheter förmån: Avtalsservitut Ledning Sjönära avstånd: 4 min


Den breda trappan leder oss upp till våning två med tre stora sovrum, vardagsrum med kakelugn, ett stort badrum med dusch och bad. Här finns även en liten dusch och toalett, allt för att undvika kö när alla i familjen gör sig iordning för dagens äventyr.


Sovrum

Badrum

Sovrum

Badrum D/WC

Sällskapsrum

D/WC Hall

Sällskapsrum

Hall

Sovrum Sovrum Sovrum Sovrum

Våning 2 0

1

2

3

4

5

0

1

2

3

4

5

Våning 2 Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma


En hall leder oss vidare till våning tre som har varit inredd till kontor. I dagsläget används hela våningen som gästvåning. Det finns tre sovrum, kök, toalett och rejäla förråd med kattvindar. En del snedtak, men bottenytan är på ca 70 m² som de andra planen.

FAKTA

Grund: Gråsten Stomme: Trä Bjälklag: Trä Fasad: Trä

Takbeklädnad: Plåt Fönster: 2-glasfönster, handblåsta Ventilation: Självdrag Vatten: Kommunalt vatten Avlopp: Kommunalt avlopp Uppvärmning: Bergvärme samt öppen spis. Vattenburen golvvärme i vissa delar.

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Sovrum Sovrum

Förråd

Förråd

Pentry Pentry

Förråd

Hall Hall

Vindsförråd Vindsförråd

Förråd

Sovrum Sovrum

Vindvåning 3 Vindvåning 3 0

0

1

1

2

2

3

3

4

4

5

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma


Som om inte detta skulle räcka finns det källare under nästan hela huset. En uppsjö med förvaringsmöjligheter. Familjen har valt rum efter användningsområden, här finns allt från sportkällare till trädgårdskällare. Naturligtvis finns en verkstad för den händige. I källaren står även alla maskiner till poolen, en mindre toalett samt allt det tekniska från el till det nya bergvärmesystemet.


Trädgårdskällare

Sportkällare

Trädgårdskällare

Verkstad Förråd Verkstad Toalett

Förråd

Verkstad Toalett

Verkstad

Förråd

Förråd

Bergvärme Bergvärme

PoolmaskinPoolmaskin

Sportkällare

Källare 0

1

2

3

4

5

Ritningen Källare och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma


Tomten om 941 m² har fått sig en total ”make over” med helt nya rabatter, utrullat gräs, nya stenläggningar, skiffer, nya staket samt en parkering för två till tre bilar. Poolen, som är 4 x 7 m, hålls rejält uppvärmd av det 320 m djupa borrhål för bergvärmen. För övrigt finns här också en altan om ca 70 m² där ca 40 m² är under tak. Taket har lagts om och fått ett handfalsat plåttak. Alla handblåsta fönster har blivit omkittade och målade. Fasaden målades om för ca två år sedan. För den som vill bo med sin stora familj i sann ” Fanny och Alexander”-stil är detta en unik möjlighet: Att förvärva ett hus med närhet till vår fantastiska skärgård!


Vas Vas avä avä gen gen

Situationsplan Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig Situationsplan Viss avvikelse kan förekomma, ritningen är ej skalenlig


Välkommen till ett skärgårdsboende utöver det vanliga på anrika Dalarö.


PETER SVENSSON Telefon: 08-522 348 07 Mobil: 070-753 08 99 E-post: peter@sjonara.se

SJÖNÄRA består idag av sju specialiserade mäklare och tre minst lika specialiserade mäklarassistenter. Vi har kontor mitt i Vaxholm samt på Värmdö, vid Strömma.

Hamngatan 20, vaxholm stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

BLI SJÖNÄRA VÄN Anmäl dig direkt på vår hemsida så får du först av alla nyhetsbrev om våra kommande försäljningar

Dalarö  

Boende med känsla och charm i sann "Fanny och Alexander" stil. För den stora familjen som kräver gott om plats.