Page 1

blidös utsida

Blidö, Norrtälje


Med ett ljuvlig havsläge mot Svartlögafjärden ligger denna fastighet som passar utmärkt för åretruntbruk. Det som skiljer tomten med husen från havet är ett servitutsområde där man har förmånen att fritt bada, ha båtplats och vid brygga. Det är även inskrivet att man får hålla fritt från träd och sly för sjöutsiktens skull. Utsikten är över Svartlöga, Söderöra och Rödlöga i horisonten. Hela klippområdet är fantastiskt vackert med flata hällar mot klart vatten med blåstång.


På klippudden finns det gamla bryggfundametet. Här lägger man motorbåten eller så drar man upp den på land. Sköna, lata soldagar spenderas här nere med bad, fiske och båliv som krydda. Naturen är njutbar och mycket barnvänlig. Man kommer inte så mycket längre ut i skärggården med bil. Läget är ogenerat med två grannfastigheter bakom varav den ena är bebyggd. På stamfastighetens område inom servitutet finns även deras sjöviste med sjöbod.

Vid vattnet spenderas lata dagar i solen.


Ta en promenad i skogen och plocka bär och svamp.

Här bor man i ett med naturen och om inte havet lockar hela dagen så promenerar man i storskogen bland bär och svamp. Tomten är plan med fina gräsytor runt om bebyggelsen. Gästhuset om ca 40 m² inrymmer ett eget boende, sommar som vinter. Här finns ett sovrum och ett kök som är öppet mot allrum med matplats. I duschrummet finns duschhörna, wc och tvättställ samt varmvattenberedare. Huset värms upp med el-element. Intill står ett trädgårdsförråd och bakom finns vattenbrunnen med hydrofor.


Fastighetsbeteckning: Blidö 1:443 Pris/bud: 4 950 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1981 Boyta: 126 m² Antal rum: 4 rum, varav 3 sovrum Tomtareal: 2 248 m² Grund: krypgrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: betongpannor Fönster: 3-glasfönster Vatten: egen borrad brunn Avlopp: trekammarbrunn med infiltration Uppvärmning: bergvärme, vattenburen Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 2 810 000 kr (fastställt avs år 2009) driftskostnad: 25 041 kr/år Pantbrev: 500 000 kr rättigheter förmån: Avtalsservitut Båtplats Mm gemensamhetsanläggningar: Norrtälje Blidö GA:5, Norrtälje Blidö GA:7 Säljare: gunvor tidelius

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Ogenerat läge mot flata hällar för båt- och badliv.


Villan är ett Anebyhus från 1981 i ett plan. Villan är vänd med alla sällskapsytorna mot havet. Villan har en öppen planlösning mellan kök och det stora allrummet, som har braskaminen centralt placerad. Utgång finns till den stora altanen mot sjön. Sovrumsavdelningen består av tre sovrum varav ett är större med egen utgång till altanen., Detta sovrum är även öppet via dörr till badrummet med dusch, wc, bidé och tvättställ. Köket är fullutrustat med en nyare glashällsspis. Ugn i ergonomisk höjd, diskmaskin, kyl och frys. Matplatsen är i form av burspråk med utsikt åt alla håll. Intill köket ligger tvättstuga med tvättpelare, tvättställ, torkskåp och värmeanläggning (bergvärme). Groventrén sammanbinder garaget och bostadsdelen. Här finns även wc, dusch och el-bastu med sjöutsikt. Garaget är isolerat med port åt ena hållet och dörr mot sjösidan. En stor yta ger plats för all typ av hobby; bilar, båtar, snickeri mm.

Härligt stor altan mot havet.








  





  

   

  















 












Ett bekvämt boende där det plogas ända fram på vintern. Fibernät är planerat att dras inom kort till fastigheten. Husen är välskötta och väl omhändertagna. Här får man en havsfastighet som man kan nyttja hela året med god komfort. På Blidö finns skärgårdens bästa affär, ICA, som man passerar på vägen söderut mot fastigheten och på ön finns även ett Wärdshus vid Blidösund. Egen vårdcentral, ungdomarnas favorit Blidö Bio samt Blidö Kyrka, som ger en trevlig samlingspunkt med konserter. Blidös läge, långt österut mot havet, ger mer sol än in över fastlandet och ön kallas därför ”ön i solen”. För den båtintresserade ligger hela ytterskärgården utanför och det är nära ner till Husaröleden med t ex Finnhamn som har både affär, vandrarhem och restaurang. Välkomna till denna sjönära boendemiljö med stor livskvalitet!


En av de smรฅ รถarna utanfรถr Blidรถ.


tom kallstenius 08-522 348 02, 070-753 48 12 tom@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Blidö_1.443_TK_16sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you