Page 1

högt beläget

Björnholmsvägen 8, Svinningeudd


svinningeudd är ett av några mycket attraktiva områden kring Resaröström intill Trälhavet och Saxarfjärden. Härifrån nås hela vår vackra skärgård, på några distansminuter skärgårdskrogar och Vaxholm med allt utbud. Närheten till Stockholm är en av fördelarna. På ca 25 minuter nås Roslagstull och på knappt 40 minuter Arlanda. Möjlighet finns till båtplats i samfällt ägda bryggor. För närvarande ska det finnas platser lediga enligt ägaren. Hela Svinninge är under omvandling från ett äldre fritidshusområde till ett villaområde för året runt boende. Enligt detaljplanen som antogs av fullmäktige i mars 2011 (överklagad) medges bebyggelse på Svinninge 1:190 med bostadshus i två plan med högst 205 m² byggyta på mark. Utöver huvudbyggnad får komplementbyggnader om maximalt 80 m² uppföras, varav den största på maximalt 50 m².


Redan vid infarten till fastigheten möter en klassisk grindstolpe i betong, vilket vittnar om fritidsställets ursprung. Här finns gott om plats för gästande bilar. Väl inne på tomten upplevs det höga och öppna läget med många härliga soltimmar. Stora gräsytor för familjelekar varvas med runda och mossbeväxta hällar. Mellan huset, gästhuset och lekstugan bildas en trivsam gårdskänsla. Sjöutsikten och solen i söder blir den naturliga riktningen för blickar och umgänge. Från både altanen och den höga tomten får man fin vattenkontakt, och för de som önskar bygga sin villadröm här kan vinkeln mot vattnet ge betydligt bättre sjöutsikt.

Här finns stora gräsytor för familjens alla lekar.


Vid entrén finns en glasveranda med sjöutsikt som uppskattas blåsiga och regniga dagar och kvällar när daggen faller på. Här umgås man gärna till sent in på natten i ljus och lyktors sken. Altanen är den perfekta platsen för solstolen och matbordet med ”1:a balkongkänsla” ner mot scenen i Resaröström. På kvällen byts sjöutsikten ut mot rogivande eld i den öppna spisen. Köket är litet och utrustningen enkel. I källaren finns liten snickarbod samt gott om förvaringsplats.


Fastighetsbeteckning: Svinninge 1:190 Pris/bud: 2 785 000 kr Sjönära avstånd: 2 min Byggnadstyp: 1 plan Byggår: 1948 Boyta: 38 m² Biyta: 29 m² Antal rum: 2 rum, varav 1 sovrum Tomtareal: 2 051 m² Grund: Murad källargrund Stomme: Betonghålsten och trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: Takpapp Fönster: 2- och 3-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: Egen borrad brunn Avlopp: Avlopp saknas Uppvärmning: Direktverkande el Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 1 298 000 kr (fastställt avs år 2009) Pantbrev: 2 430 000 kr Säljare: anna och james martin

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Idag används fastigheten som ett sommarställe, med vatten från egen brunn och enkelt köksavlopp, dusch och handfat samt klassiskt utedass. I och med detaljplanen kommer kommunalt vatten och avlopp att anslutas till fastigheten redan vid årsskiftet. Planera din framtid! Njut av skärgården och sommarstället redan i juni. Låt idéerna ta fart när ni har lärt känna tomten, väderstrecken och ljuset. Var med i utvecklingen av ett redan attraktivt området till en villaidyll med skärgårdskänsla. Sammanhållningen i området är mycket god och en gång i månaden ordnar man fredagspub nere vid stranden i klubbhuset.

På kvällen byts sjöutsikten ut mot rogivande eld i den öppna spisen.


3947 4984

1:190

2646 5857

1044

.


tommy carlberg 08-522 348 03, 0707-534 813 tommy@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm & stavsnäsvägen 131, strömma 08-522 348 00 sjonara.se

bjornholmsvagen  

Sjöutsikt från högt belägen och solig tomt med vackra hällar och gräsytor. Ett lika perfekt weekendställe intill skärgården som åretrunt i d...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you