Page 1

västerläge som bäst

Norra Betsö, Österåker


© Sjöfartsverket


v

älkomna till denna fina sjötomt på Norra Betsö i Saxarfjärden med bra reguljärbåtsförbindelser. Här möts vi av en fenomenal långsträckt och vidsträckt utsikt från

den högt belägna husplatån och de fina strandhällarna vid bryggan. Allt i bästa västerstreck vilket ger ljuvliga solnedgångar över fjärden. Utsikten över Saxarfjärden och Furusundsleden blir aldrig tråkig med ett livligt skådespel av kryssningsfartyg och segelbåtar. När fastlandet mitt över ligger i skugga vet man om att det är fyra soltimmar kvar rakt in på fastigheten under sommarmånaderna.


Vid strandens fina klipphällar finns bryggan och den lilla sjöboden för badleksaker och fiskedon, denna plats har en härlig plan yta med fina sol- och badhällar. Här ligger även sjöstugan byggd 2002 med inredd gästdel. Plats finns för både pentry, våningssäng och liten matplats för två. Bastudelen med förrum och liten altan ligger åt söder några korta kliv från vattnet. Här får besökande gäster bo sjönära och sköta sitt egna lite enklare hushåll.

’’

Gästhus med ett ypperligt sjönära läge.


En snyggt gjuten trappa leder upp till husplatån och här ligger 30-talsvillan i vackert majestät för bästa utsikt. Runt huset finns plana gräsytor för lek och spel, odlingsbara ytor samt det lilla växthuset med vinranka. Naturen är varierad med gröna sköna ytor blandat med klipphällar, fruktträd och skyddande skog. En ogenerad plats med havet och himlen som närmaste grannar. Huvudbygganden från 30-talet välkomnar med entréhall och gott om förvaring. En innerhall sammanbinder alla rum och trapphus till övervåningen. Wc och dusch ligger intill varandra och här finns tvättställ, toalett och dusch. Inrett med våtrumsmatta. Köket med stor matsal ligger vänt mot fjärden med härlig utsikt från både köksbänk och matplats. I köket finns vedspis som det eldas i, kyl, frys, diskmaskin och spis med ugn. En bardisk med överskåp avdelar köket från matplatsen. En lucka i golvet leder ner till den gamla matkällaren för sval dryck och potatis. Vardagsrummet är stort med plats för många. Utgång till altanen som löper längs med hela sjösidan. I vardagsrummet kryper man gärna upp i fåtöljen framför öppna spisen med insats. På husets övervåning finns sovrum på varje gavelsida och mellan dessa ett genomgångsrum som även fungerar som sovrum, alltså tre möjliga sovrum. Övervåningen har snedtak, gott om förvaring i kattvindar och ljusinsläpp via takfönster. Huset har renoverats i omgångar och mindre tillbyggnad har gjorts, en större ombyggand och renovering gjordes på 60-talet. Fastigheten har nyttjats flitigt till flera generationers glädje. Nu har tiden kommit då ny ägare får ta vid.

Vardagsrum med utgång till altan som löper längs hela sjösidan.


Fastighetsbeteckning: betsö 1:24 Pris/bud: 4 750 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 ½ plan Byggår: 1932 Boyta: 67 m² + 26 m² Antal rum: 4 rum, varav 3 sovrum Tomtareal: 6 825 m² Grund: plintar/krypgrund Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: plåttak Fönster: 2-glasfönster Vatten: egen borrad brunn Avlopp: tank till wc, enkelt avlopp till bdt Uppvärmning: direktverkande el, öppen spis, vedspis Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 897 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 17 014 kr/år Pantbrev: 650 730 kr servitut: Avtalsservitut Villa Säljare: martin arnetz, gustav arnetz och anna arnetz casserberg

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


’’

Tre möjliga sovrum och gott om förvaring i kattvindarna.


’’

Allt i bästa västerstreck vilket ger ljuvliga solnedgångar över fjärden.


Snickarboden med förrådsdelar och vedbacken ligger strax bakom villan mot skogskanten och sedan kommer man via stigen ut på öns allmänna promenadvägar. Det är endast 150 meter till Waxholmsbåten. Waxholmsbolaget trafikerar Norra Betsö året om och det tar drygt en halvtimme från Vaxholm, och knappt två timmar till Stockholm. Med egen båt tar resan bara fem minuter tvärs över farleden till fastlandet. Här har de flesta öbor sina båtplatser. På ön fins trevlig promenadstigar runt om och dagstidning/post kommer med morgonbåten till Waxholmsbåtsbryggan. Från ön är det nära både till fastlandet och till Ljusterö. Vid Linanäs på Ljusterö finns affär, bensinmack, restauranger och bageri. Hit tar man sig med egen båt på 10 minuter eller så tar man Waxholmsbåten. Till Grinda med värdshus tar det 20 minuter. Vill man se lite mer folk och få fullständig service åker man till Waxholm. Vid Dyviks marina finns det sjömack och på vägen dit kan man stanna och äta på skärgårdskrogen Skeppskatten i Skeppsdal. Varmt välkomna till ett mycket bra västerläge.

Linanäs


Vem kan motst책 den h채r utsikten?


G

Dusch

ST Matrum

G

Sovrum Toalett

G F

DM

K

Hall

Kök Altan

Sovrum VS

ÖS

Sovrum

Vardagsrum

0

1

2

3

4

5

0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma. Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse ka


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

tom kallstenius

08-522 348 02, 070-753 48 12 tom@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tommy Carlberg

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Betsö 1 24 tk 20sid  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you