Page 1

sjönära familjeidyll

Badbergsvägen 10B, Margretelund, Österåker


© Sjöfartsverket


u

pplev en ogenerad sjönära familjeidyll på kort gångavstånd till badplatsen Fiskartorpet och båtbryggan i Sätterfjärden. Den moderna och arkitektoniskt tilltalande villan möter i skön harmoni en underbar trädgård med äldre fruktträd, häckar och rabatter, rejäl odlingsbädd och generösa gräsytor för lek och bollspel.

Villaområdet norr om Sätterfjärden är fridfullt och mycket eftertraktat. Närheten till vattnet, tåget från Tuna Gård och centrum med allt utbud gör vardagen enkel för alla i familjen. Eftersom Margretelundsvägen, som leder hit från centrum, är avstängd vid Visirvägen bor man på rätt sida och antalet passerande bilar i området är få. Längs vägen finns dessutom en cykel- och gångbana till centrum, en säkerhet för de minsta.


Hörntomten vid Pilbågsvägen och Badbergsvägen har ett riktigt bra och soligt läge. Den uppväxta äldre trädgårdstomten möter upp med Syrén, Schersmin och björk. De gamla smidesgrindarna sitter kvar och ger fastigheten ett karaktäristiskt särdrag. Tomten disponeras optimalt och här ryms bl a; stor carport med extra uppställningsyta för minst tre bilar till, vackra stenläggningar med stora ljusa kalkstenar, generöst trädäck runt huset, stora lättskötta rabatter, odlingsland, bärbuskar och fruktträd, jordkällare, gräsytor med plats för studsmatta, hängmatta och stor gungställning. Ryktet om den ovanligt fina trädgårdsmiljön spreds via kontakter till reklamfirman för bryggeriet Falcon som valde att spela in en serie reklamfilmer här år 2011 som visades i TV och på bio. Villan med träfasad laserad med järnvitriol smälter vackert in i den gröna trädgården. Tak och plåtarbeten i aluzink och stora fönsterpartier sticker ut och gör betraktaren nyfiken. Att ägarna har känsla för färg och form är uppenbart. Utemiljön bjuder på flera kära sittplatser och det är skugga och sol som styr valet. Kontrasterna och färgprakten i trädgården imponerar och växlar med säsongen. Utanför vardagsrummet möter det stora trädäcket upp på andra sidan glasväggen. Uteplatsen under balkongen ger skön skugga och daggfria nätter. Det höga läget ger god uppsikt över tomten, grinden och lekande barn.

’’

Ovanligt fin trädgårdsmiljö.


Planlösningen är mycket trivsam och praktisk med ljus, glas och rymd som röda trådar genom projektet. Den lokala byggfirman Norr & Söder som lät uppföra villan år 2004, har lyckats riktigt bra. Möjlighet finns att avdela ett till sovrum av allrummet på övre plan vid behov. Det ljusa trapphuset i glas gör förflyttningen i höjdled till ett nöje. Takhöjden på 3,8 meter i allrummet och stora sovrummet är imponerande. Tack vare de låga men breda fönstren vid nock sprids ljuset från tre väderstreck. I stora sovrummet har dessa täckts för utvändigt för bästa mörkläggningseffekt, vilket är enkelt att återställa vid behov. Ljuset och den gröna utsikten i allrummet på övre plan berör. Såväl fönstersättning som platsbyggda garderober i sovrummet följer arkitektens val av takvinkel. I huset hänger specialsydda och måttanpassade gardiner. Den öppna lösningen kring kök, matplats och vardagsrum har passat familjen perfekt. Kommunikativa ytor där barn och vuxna umgås tillsammans. Matplatsen rymmer många matgäster. För den hängivne hemmakocken blir den stora gasspisen från Ilve en passion. Ljusa och väl tilltagna arbetsytor uppskattas. Rymlig tvättstuga med egen utgång är en tillgång och genvägen ut till frukostplatsen. På fastigheten finns bra förrådsytor och sammanbyggt med carporten ett varmbonat förråd. Det finns möjlighet att göra garage av carporten men kräver bygglov.

Ljusa och väl tilltagna arbetsytor uppskattas


Fastighetsbeteckning: Söra 1:101 Pris/bud: 5 985 000 kr Sjönära avstånd: 2 min Byggnadstyp: 2 plan Byggår: 2004 Boyta: 156 m² Antal rum: 5 rum, varav 3-4 sovrum Tomtareal: 1 063 m² Grund: platta på mark Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä (järnvitriol) Takbeklädnad: Aluzink dubbelfalsat Fönster: 3-glasfönster Ventilation: mekanisk frånluft Vatten: kommunalt vatten Avlopp: kommunalt avlopp Uppvärmning: Vattenburen värme från bergvärmepump Typkod: 220, Småhusenhet, helårsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 3 278 000 kr (fastställt avs år 2012) driftskostnad: 30 850 kr/år Elförbrukning 14800 kWh/år Pantbrev: 3 000 000 kr planbest: Byggnadsplan (1989-05-25) servitut: Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld rättigheter förmån: Avtalsservitut Vändplan, Avtalsservitut Badplats Mm gemensamhetsanläggningar: Österåker Margretelund GA:3. tv-anslutning: TV-antenn Säljare: petra dahlgren och joakim antelius Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Takhöjden på 3,8 m i allrummet och stora sovrummet är imponerande


’’

Välkommen till en synnerligen härlig familjeidyll.


Se reklamfilmen i presentationen p책 sjonara.se som bryggeriet spelade in h채r


Fastigheten på Badbergsvägen 10b hör till de äldre stamfastigheterna vilket innebär att man har företräde till båtplats vid Margretelunds väg- och villaägareföreningar (Mvf). Antalet bryggor har byggts ut och det finns båtplats att erhålla. Närheten till båtlivet och Trälhavet gör livet roligare och enklare. I Sätterfjärden ordnas årligen med seglarskola för barn och ungdomar. Vintertid plogas en skridskobana upp med trafik i medsols. Tack vare det grunda vattnet blir badtemperaturen snabbt högre här än vid havsbaden. I närmiljön finns även en populär livsmedelsaffär med bättre chark- och delikatessdisk, järnaffär och marknad för tomt- och trädgård. Skolorna Bergsätra, Margretelund och Tråsättra nås enkelt via gång och cykelvägar. Längs Margretelundsvägen finns en populär gångväg och parkmiljö med fontän. Promenadstråket går förbi detta ut mot Rödbosund och havsbadet i Margretelund förbi slottet. Runt Rödbosund finns en omtyckt strandpromenad.


Bad Allrum

Kontor G G

Sovrum

Sovrum

Balkong

Övre plan 0

1

2

3

4

5

Ritningen och måtten baseras på ett original. Viss avvikelse kan förekomma.


O

Om Sjönära Vi värdesätter den sjönära livsstilen. Vår passion och genuina känsla för skärgården har vi sedan barnsben och vi brinner för den sjönära livsstilen, troligtvis precis som du. Vi är idag nio mäklare specialiserade på sjölägen och sjönära boenden. I vårt team finns också fyra specialister som arbetar med marknadsföring, ekonomi och support. Den kompetens och erfarenhet vi har byggt upp sedan 90-talet är er och vår trygghet för en lyckad försäljning. Lägg där till vårt personliga engagemang i varje uppdrag, känsla för bilder och marknadsföring och en nära relation till våra kunder. Varje kundkontakt blir vår referens. SJÖNÄRAs marknadsplats sjonara.se är unik i branschen och erbjuder det mest intressanta utbudet av sjönära boenden. Här avgör läget och känslan mer än området eller kommunen, vilket ger fler spekulanter till varje uppdrag. Sjonara.se är den självklara mötesplatsen för säljare och köpare av sjönära fastigheter. Sjönära grundades 2006 och vi har två kontor, ett i Vaxholm och ett på Östermalm i Stockholm. Välkommen till en sjönära värld!


Det är vi som är Sjönära Ansvarig mäklare

tommy carlberg

08-522 348 03, 070-753 48 13 tommy@sjonara.se

Camilla Asplund

Johan Vogel

Tom Kallstenius

Elisabeth Eldh

Peter Svensson

Carina Hedin

Robert Nordstrand

Louise Franzén

Joachim Söderberg

Cecilia Arvidson

Mats Öhlin

Lina Berge


vi har alla en längtan till vattnet Hamngatan 20, vaxholm | banÊrgatan 9, stockholm | 08-522 348 00 | sjonara.se

Badbergsvägen 10b 2013 tc 2013 24sid  
Badbergsvägen 10b 2013 tc 2013 24sid