Page 1

fรถrtjusande vackert

Askholmen


med ett härligt läge mitt i Stockholms skärgård ligger denna synnerligen vackra skärgårdsfastighet. En stor sjötomt med klippor och sandstrand som sträcker sig tvärs över ön. Här finns härliga gräsytor bland fruktträd och syréner som inbjuder till lek och socialt umgänge. Fastigheten som har strand i två väderstreck erbjuder såväl morgonsol som härliga solnedgångar över Edöfjärden. Den faluröda byggnationen har renoverats på ett varsamt sätt med bibehållen charm och erbjuder plats för den stora familjen, släkt och vänner i oemotståndlig skärgårdsmiljö.


Med utsikt genom Brottösundet, ända till Södra Ingmarsö, finns ett oemotståndligt båthus med loft, bar och vedeldad bastu. Här finns möjlighet att sitta upp till 30 personer på midsommar eller till kräftkalaset. Vid bryggan, som är uppförd på stenkistor, är det segelbåtsdjup och här finns gott om förtöjningsplatser för både egna båtar och tillresta gästers.

Ljuvligt båthus med loft, bar och vedeldad bastu.


Huvudbyggnaden om ca 93 m² ligger med fin utsikt över båthus och gästhus. Det mesta är omsorgsfullt renoverat med bibehållen charm. Här finns veranda under tak med eftermiddagsoch kvällssol och innanför den inbjudande entrédörren välkomnas man av hall med trappa upp till övre plan och en stor inbyggd garderob, som enkelt kan göras om till tvättrum. Under trappan finns ett förråd. Innanför hallen finns ett härligt lantkök med vita skåp, bänkskivor av bok, vitt kakel och murstock med äldre fungerande vedspis samt en klassisk spiskåpa. Köket med matplats är utrustat med varmluftsugn, gasspis, fläkt och utdragbara kylskåpslådor av restaurangmodell. Från köket finns öppning till härlig sällskapsavdelning bestående av allrum med platsbyggd hörnsoffa och kakelugn samt magnifik glasveranda med matplats och sjöutsikt. Övre plan har sällskapsrum med öppen spis och utgång till balkong samt ett stort sovrum med separat frystoa. Huset har genomgående trägolv, pärlspont och smakfull färgsättning.


Fastighetsbeteckning: Svartsö 3:35 Pris/bud: 8 750 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 ½ plan Byggår: 1915 Boyta: 93 m² Antal rum: 4 rum Tomtareal: 11 731 m² Grund: huggen sten Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: takpannor Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: Borrad brunn (värmekablar för åretrunt-bruk) Avlopp: avlopp saknas Uppvärmning: Direktverkande el, kakelugn, vedspis Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 4 807 000 kr (fastställt avs år 2009) planbest: Fastigheten är belägen utanför planlagt område driftskostnad: 15 000 kr/år Pantbrev: 2 526 000 kr Säljare: marianne borin

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Välkommen till ett förtjusande vackert och välbevarat skärgårdshemman på Askholmen.


Invid huvudbyggnaden finns en vinkelbyggd komplementbyggnad om ca 33 m². Här inrymms en liten verkstad, matförråd/skafferi, stor tvättstuga med tvättmaskin, kaklat duschutrymme och torrtoa (Separett). Mellan huvudbyggnaden och båthuset finns en vin- och jordkällare som håller 10 grader samt två fina gästhus om ca 19 m² och 28 m². Det större har välkomnande hall med litet kök och mindre sovrum samt sällskapsrum med öppet upp till nock och ett rymligt sovloft. Det mindre gästhuset har i två av de tre sovhytterna platsbyggda sängar samt utgång till trädäck, vedeldad badtunna och intilliggande sandstrand. Allt givetvis smakfullt och genomtänkt in i minsta detalj. Ovanför båthuset finns en sjöbod med plats för nät och båtmotorer samt en separat torrtoa.

Här finns gott om plats för gäster.


Askholmen med sina 19 fastigheter har ett utmärkt läge i mellanskärgården och här är det verkligen nära till allt. Skärgårdskrogarna på Ingmarsö, Finnhamn och Svartsö. På Svartsö finns välsorterad lanthandel och på Ingmarsö, ett par minuters båtfärd från fastigheten, finns sjömack samt Ica Nära. Waxholmsbåtsbryggor finns intill på Svartsö, Brottö och Ingmarsö, dit vännerna kan anlända såväl från Vaxholm som från Grand Hotell inne i Stockholm. Med egen båt tar det ca 10 minuter från fastlandet på Ljusterö/Åsättra och 20 minuter till Värmdö.


joachim sĂśderberg 08-522 348 04, 076-769 64 00 joachim@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Askholmen_JS_16sid  

förtjusande vackert askholmen ljuvligt båthus med loft, bar och vedeldad bastu. Med utsikt genom Brottösundet, ända till Södra Ingmarsö, fin...