Page 1

kv채llssol

Falkstigen 43, Danderyd


Det vita huset med sitt utmärkta och höga läge har en hänförande vidsträckt utsikt över sundet mellan Tranholmen och Stocksund, både norrut mot Stora Värtan och västerut mot Bockholmen och Ålkistan. Här erbjuds ett boende som passar lika bra för den lilla familjen som för paret som vill bo permanent eller som söker rekreation och avkoppling på sin fritid men ändå vill ha nära till stadens puls. Det är knappt man kan tro att denna bilfria idyll faktiskt bara ligger 20 minuter från Stureplan, mittemellan Stocksund, Ropsten och Lidingö.


Tomten består av en plan trädgårdsdel på entrésidan med vackra planteringar och gräsmatta. Mot sjösidan är tomten terrasserad, vid huset finns en plan yta och trappor dels ner till förråd/snickarbod i den södra tomtgränsen samt trappa ner till nästa terrassering som har en sittplats med fantastisk utsikt. Den egna kajen är lång och har två bryggor. Vill man bygga ut bryggan får man max ha en 12 meter lång brygga varav minst 8 meter måste vara flytbrygga. Här är segelbåtsdjup och på kajen finns plats för både sittmöbler och solstolar. En liten sjöstuga finns också. I andra kanten finns plats att lägga upp de mindre motorbåtarna på vintern.

Bryggan har segelbåtsdjup och en liten sjöstuga.


Huvudbyggnaden är i ett plan samt en inredd källare/ souterrängplan. Entré via farstukvisten till rymlig hall med garderober och klädhängare. Här går trappan ner till källaren. Vidare finns på entréplanet kök med intillliggande matrum och stort sällskapsrum. I hörnet finns en kaklad braskamin som värmer fint. Via ett litet uterum kommer man ut till den stora altanen som bjuder både på avskildhet och på en fantastisk vy över det händelserika Tranholms-sundet. Köket är ett arbetskök med ljusgrå luckor, spis, kyl/frys samt vedspis och handfat. Sovrummet nås både från köket och från sällskapsrummet. I sovrummet ligger ett trägolv, i övriga rum ett vitt laminatgolv, men trägolvet finns kvar under. I källaren finns duschrum med duschkabin, wc, tvättställ och tvättmaskin samt skåp. Här finns även pumpen till den egna brunnen. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp. Det kommunala vattnet går bara till köket. Man har en egen brunn som används till dusch/toalett och tvätt vilket gör att kostnaderna är låga.


Fastighetsbeteckning: tranholmen 1:137 Pris/bud: 6 250 000 kr Sjönära avstånd: 0 min Byggnadstyp: 1 plan med källare i souterräng Byggår: 1935 Boyta: 63 m² + 46 m² Antal rum: 5 rum, varav 2 sovrum Tomtareal: 1 450 m² Grund: källare och plintar Stomme: trä Bjälklag: trä Fasad: trä Takbeklädnad: plåt Fönster: 2-glasfönster Ventilation: självdrag Vatten: kommunalt, samt egen brunn Avlopp: kommunalt Uppvärmning: direktverkande el, braskamin Typkod: 221, Småhusenhet, fritidsbostad för 1-2 familjer Taxeringsvärde: 4 948 000 kr (fastställt avs år 2012) planbest: detaljplan (2006-06-21) driftskostnad: 19 368 kr/år Pantbrev: 50 000 kr servitut: Avtalsservitut Villa och Årlig Avgäld gemensamhetsanläggningar: Danderyd Tranholmen GA:1 Säljare: berit markgren

Faktauppgifterna i denna objektsbeskrivning kommer från säljarna och fastighetsregistret.


Fin terrasserad tomt med stor kaj, två bryggor, liten sjöstuga och segelbåtsdjup.


Utanför duschrummet finns gott om förvaring i två garderobsväggar. Här finns även en extra frys. Källaren är inredd med gillestuga och ett stort sovrum med plats för dubbelsäng. Sovrummet har en hel garderobsvägg med skjutdörrar. Hela källarvåningen har vitt klinkergolv. Längst in finns ett förråd med utgång till tomten. Utanför finns ett glasat uterum som man endast når från utsidan. Om man önskar bygga ut så är det intressant att veta att byggnadsplanen medger att man uppför ett hus med bruttoarea om max 180 m² fördelat på två plan samt källare under huset max 2 meter utanför fasadliv.

Man kan bygga ut till max 180 m² i två plan.


På ön finns gemensamma grönområden - all mark som inte är tomt ägs samfällt av öborna. Här finns gemensam loge att hyra för fester. Under sommaren kan man köpa glass här och fredagspuben som återkommer med jämna mellanrum är ett populärt inslag. Det finns en tennisplan och på sommaren ordnas tennisskola för de små. Intill ligger fotbollsplanen. Midsommarängen på öns mitt nyttjas så klart för det traditionsenliga firandet. För de små finns här även en fin lekplats. Förskolan är inrymt på en pråm i Grottviken på öns norra sida. För de lite äldre barnen så är det skolbåten som gäller och den hämtar på norra och södra sidan av ön och släpper sedan av i Stocksund nära Långängsskolan.


Från 1 november - 15 april ligger en gångbro med skyddande räcken från Stocksund till Tranholmen. Från vinterbron når man huset på några minuter. Sommartid är det enkelt att ta den egna båten över till det smala Tranholmssundet till den gemensamma hamnen vid Svanholmsparken i Stocksund. En båtplats kostar på fastlandssidan i Stocksund ca 550 kr per år. Gott om parkeringsplatser finns, (boendeparkering kostar 200 kr/månad). Det finns även båtplatser vid Ropsten, nära tunnelbanestationen, samt vid Lilla Skuggan i Nationalstadsparken något längre västerut. För den som arbetar på Lidingö finns Lidingövarvet alldeles nära. Man kan även promenera på ca 10 minuter till Waxholmsbåten som lägger till i Ropsten, vid Djursholm (Ekudden), samt Sticklinge på Lidingö. Waxholmsbolaget trafikerar ön från mitten av april till mitten av december. Den som är mantalsskriven på ön kan erhålla ett Ö-kort. För 500 kr/år åker man fritt på Waxholmsbolagets alla båtar - i hela Stockholms skärgård.


Bryggor

n

tige

s Falk

n

tige

s Falk


Välkomna till Tranholmen - här erbjuds en annorlunda livsstil, ett bekvämt och bekymmersfritt fritidsboende eller ett lantligt åretruntboende med livskvalitét utöver det vanliga.


camilla asplund 08-522 348 05, 0708-879 870 camilla@sjonara.se

Hamngatan 20, vaxholm | banĂŠrgatan 9, stockholm 08-522 348 00 | sjonara.se

Falkstigen43_CA_16sid